Zoutdeeg hanger knutselen voor Moederdag

Wil je iets maken voor Moederdag, dat nog voor een lange tijd mee gaat? Wat je met minimaal aan materiaal en geld kan maken? Dan heb ik de DIY-project voor jou.

Zoutdeeg hanger knutselen voor Moederdag

Het ene feestdag is nog niet voorbij of de volgende staat al weer voor de deur. En dit keer is het Moederdag.

Ik kan het niet laten om weer een leuke knutsel idee met jou te delen. En dit keer ben ik aan de slag gegaan met zoutdeeg.

Lees ook eens: De beste zoutdeeg recept. (AL meer dan 100000 keren bekeken.)

Los van het recept heb ik nog niks er mee gemaakt. Tenminste niets dat ik met jou hebt gedeeld. Het is dus de hoogste tijd…… Vandaag deel ik hoe je een zoutdeeg hanger kan maken voor Moederdag.

Ik noem het DIY-project van vandaag Een hanger voor Moederdag. Dit omdat je van de hanger een ketting kan maken. Maar ook een deurhanger of een sleutelhanger. Een ding waar jij zelf van kan maken wat je wilt. De basis geef ik jou mee de rest is aan jou.

Moeilijkheidsgraat: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten + droog en uithard tijd

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Om te beginnen maak je het zoutdeeg. Hiervoor verwijs ik je naar een eerder bericht Beste zoutdeeg recept.

Als het zoutdeeg af is dan rol je het deeg uit. Dit kan je doen door alles in een keer te gebruiken. Ik doe het in delen. Vind ik persoonlijk makkelijker.

Ga te werk alsof je echte koekjes maakt. Dus deeg uitrollen. Vorm uit de deeg steken en dit doe je tot je er genoeg hebt gemaakt voor meerdere hangers voor Moederdag.

Maak een gaatje in de hanger. Zorg dat het gaatje iets groter is dan je wilt. Doordat het gebakken wordt zal het gaatje nog iets kleiner worden.

In de oven

Als je er genoeg hebt gemaakt dan kan je het deeg in de oven plaatsen.

Plaats het deeg in het midden van de oven en bak het in een voorverwarmde oven af op 100 graden.

Hou je hangers voor Moederdag wel in de gaten als ze in de oven zitten. Zodra ze bruin worden of kromtrekken is het tijd om ze eruit te halen. En ben je eigenlijk al te laat.

Na ongeveer een uurtje moet het zo en zo klaar zijn. Het kan dat de hangers nog wat verder moeten uitharden.

Persoonlijk raad ik aan om de hangers er na een uurtje eruit te halen. Mits ze dikker zijn dan 2 cm dan kan je het nog iets langer erin laten zitten.

Zoutdeeg hanger knutselen voor Moederdag

Laat de hangers goed afkoelen.

Je zal zien dat ze ondertussen nog wat verder uitharden.

Versieren

Als alle hangers voor Moederdag goed zijn afgekoeld en voldoende uitgehard zijn kan je beginnen met versieren.

Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kan de hangers beschilderd. Maar je kan ze ook versieren met glitters of wat je kind dan ook maar leuk vindt.

Ben je bekend met de Mod Podge techniek dan kan je die ook toepassen.

Maak het zo mooi als je zelf wilt. Hoe jonger je kind is hoe simpeler ik het zou houden.

Bij hele jongen kinderen kan je ze ook met 1 of 2 kleuren lekker laten kliederen. Of plaats de vingerafdrukken van je kind(eren) in het hartje en geef het cadeau. Zowel mama als oma zullen het een leuk cadeau vinden. Ik tenminste wel.

Ik heb mijn dochter van 22 maanden een hartje gegeven een twee kleuren verf. Met een mooi resultaat al zeg ik het zelf.

Zoutdeeg hanger knutselen voor Moederdag

Als je de hanger geverfd hebt is het wel aan te raden om het met een vernis nog een laagje of twee te geven. Zo blijft niet alleen de verf mooier. Maar zal er ook voor zorgen dat de verf niet kan afgeven.

De hanger voor Moederdag is nu af. Maar dan ben je er nog niet.

Je kan natuurlijk mooie kralen gebruiken en die op een daarvoor bedoeld ijzerdraad rijgen. Met als pronkstuk de hanger. Dit raad ik pas aan als je kind al wat groter is en voldoende weet hoe je met die techniek om moet gaan.

Als je mijn blog al een tijdje volgt dan heb je mogelijk al eens hartjes ketting voorbij zien komen. Dat is een superleuke ketting die je ook voor Moederdag kan maken. Maar waar ik nu op doel is hoe de ketting gemaakt is. Neem er dan ook even een kijkje. Zeker voor de jongere kinderen is deze uitermate geschikt.

Heb je een mooi lint dan is dit natuurlijk ook erg leuk om te gebruiken. Leg er een mooie strik in. En het is klaar om cadeau te geven.

Ik had niet meer een mooi bijpassend lint in huis dus dacht ik ik gebruik touw in dezelfde kleur als het hangertje en hang er wat gezellige kralen aan.

Hanger voor aan de deur

Wil je een mooie hanger maken om bijvoorbeeld aan een deur te hangen. Dan zou ik persoonlijk wel twee hangers maken.

Heb je meerdere kinderen en wil je het cadeau geven aan oma. Dan is het ook leuk om ieder kind een eigen hanger te laten versieren. Hang de verschillende hangers aan elkaar met lint of touw. Het is nu klaar om cadeau te geven.

Zoutdeeg hanger knutselen voor Moederdag

Sleutelhanger

Je kan sleutelhangers ring kopen. Het enigste wat je dan moet doen is er wat leuks aanhangen. Je haakt het zo aan je tas. Heel erg leuk. Hang het allemaal aan een touw of een leuk lint. Ik zou zeggen leef je uit.

Een hanger voor Moederdag. Hoe leuk is dit. Het kost vrijwel niks en de meeste dingen zal je vast wel in huis hebben. Het is goed voor een paar uurtjes maak plezier. Ik zou zeggen leef je uit. Maak de mama’s en oma’s blij.

Is het iets wat jij met je kinderen gaat maken voor Moederdag? Of misschien vind je het zo leuk dat je het voor jezelf gaat maken. Wat ik heel goed kan begrijpen.

Lees ook eens: 

Zoutdeeg hanger knutselen voor Moederdag
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je mooie collages?

Hoe maak je mooie collages?

Zie jij mooie collages en lukt het jou maar niet om mooie te maken. Of weet je niet hoe je moet beginnen. Met de stappenplan en tips kan ook jij mooi collages maken. Collages maken is een leuke manier om (restjes) papier, washi tape, stickers, afbeeldingen en wat je...

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Heb je houten klompen of wil je het graag eens pimpen? Twee verschillende technieken pas ik toe. Makkelijk te maken met stap voor stap uitleg. Met alleen maar spullen die te koop zijn bij de Action. Woord vooraf: Als je denkt wat zijn de foto’s fel van kleur. Buiten...

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons. Het maken van de bloesemboom inspireerde mij door...

Kinderboerderij speurtocht

Kinderboerderij speurtocht

Spelen op een (kinder-)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vindt op een (kinder-)boerderij. Om de beleving nog leuker te maken heb ik een speurtocht gemaakt die je gratis uit kan printen. Op de speurtocht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares