2 jul, 2019 | Knutselen, Blog | 0 Reacties

Zomer knutsel ideeën voor kinderen

Hoe hou je kinderen 6 weken bezig? Wat kun je knutselen met ze? In de loop der jaren heb ik aardig wat geknutseld met mijn kinderen.

Met deze zomer knutselen voor kinderen kom je de zomer wel door. 

zomer knutsel ideeën voor kinderen

IJsjes maken

Zelf gezonde Raketjes maken. Niet alleen gezond maar ook erg verfrissend met de hete dagen. Eef kookt zo heeft een perfect recept. Niet moeilijk om te maken, waardoor kinderen het met een beetje hulp of als ze wat ouder zijn prima zelf kunnen maken.

IJsjes knutselen met wc rollen
ijsjes knutselen met peuters

IJsjes knutselen met peuter. In minder dan 10 minuten heb je een overheerlijke ijsje gemaakt. Precies lang genoeg voor de korte aandacht spanne van een peuter.

Lees ook eens: IJsjes knutselen met wc-rollen

Pinata

Een aloha  feestje pas perfect bij de zomer. Bij een feestje kan een pinata niet ontbreken. Een pinata kopen kan duur zijn, of niet geheel binnen het thema. Zelf een pinata maken klinkt ingewikkeld. Maar deze pinata slipper  of ijs pinata is zo simpel te maken dat ook jij het kan.

Klei opdrachten

Spelen met klei, goed voor vele uren tijdverdrijf. Je kind een klei opdracht geven maakt het voor wat oudere kinderen een uitdaging.  Laat je kind de zomer knutselen met klei. Een strand tafereel, zon, strandstoel, slippers, bal, zonnebril enz. Bedenk het en maak het. Als je denk dat je kind te jong is… Probeer het uit en je zal versteld staan. Hier en daar een beetje helpen, misschien…

Boter, kaas en eieren spel zelf maken van klei

Maak boter kaas en eieren van klei. En speel het spel steeds maar weer. Win, win, toch!!

Zelf je klei maken met je kind is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Met een paar simpele huis, tuin en keuken spulletjes kan je het zelf maken.

zomer knutsel ideeën voor kinderen

Bloemen knutselen

Bloemen knutselen, tekenen of schilderen is altijd leuk en maken mij vrolijk, waarschijnlijk jou ook. Of je ze speciaal voor Moederdag maakt of voor een andere gelegenheid. Bloemen knutselen om je huis een beetje kleur en een zomerse vrolijkheid te brengen kan in mijn ogen altijd.  Maak van de bloemen een slinger of maak een slinger met een bloemen print. 

Ben je dan als nog niet klaar met het knutselen van bloemen dan is een kroon gemaakt van bloemen de knutsel om te maken. Ik maakte deze kroon van papier. Maar vervang het papier voor vilt voor maanden aan speel plezier.

Slippers knutselen met peuters en kleuters

Diverse zomerknutsels

Slippers knutselen met peuters en kleuters, niet alleen leuk voor de allerkleinsten. Maak er meerdere en maak ze aan elkaar vast tot een zomerse slinger.

Heb je een kind dat gek is op vissen? Of wil je een onderwater tafereel maken? Dan kan het knutselen van vissen niet ontbreken. 

Bij knutselen met wc-rollen

Een bij hoort bij de zomer. En heel erg hard nodig om onze ecosysteem in balans te houden. Maar los van dat is het knutselen van een bij een van mijn liefste knutsels gemaakt van wc rollen. Geen zin in het maken van een bij, met een kleine aanpassing kan je er makkelijk een vlinder van maken.

Glaasje limonade knutselen met papier

Limonade, vooral als het zelf is gemaakt. Hier in huis prefereren ze dit boven alles. Maar wat dacht je ervan om limonade te knutselen. Dit blijft een van mijn meest favo knutsels. Vooral omdat ik van te voren niet precies wist hoe ik het zou gaan maken. Niet alleen is het simpel te maken, maar ook vrolijk en zomers.

Ga je op vakantie? Knutsel dan een koffer. Met de gratis te downloaden koffer en labels, maak jij je mooiste koffer.

Ik kan nog wel even doorgaan met het bedenken opsommen van leuke DIY’s voor de zomer. Heb jij een zomerse knutsel gemaakt drop dan gerust in mijn facebookgroep je creaties.

Nog meer ideeën vind je op 75 manieren om kinderen bezig te houden

zomer knutsel ideeën voor kinderen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Knutsel Jouw Favoriete Ijsje. - […] je op zoek naar een leuk zomerknutselproject? Wat dacht je ervan om je favoriete ijsje te knutselen? En het…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This