Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Wreck this journal voorbeelden

Heb je inspiratie nodig voor in het Wreck this journal? Of wil je iets maken voor in je art journal? Dan heb ik een aantal voorbeelden voor jou.

Voor als je niet bekend bent met Wreck this journal, even een korte uitleg. Wreck this journal is een boekje vol met uitdagingen. Divers opdrachten om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. 

Meer er over weten, lees dan: Wreck this journal review. 

Het mooie aan Wreck this journal is dat je de opdrachten kan interpreteren zoals jij dat wilt. Er is geen goed of fout. Veelal zie ik online mensen die de mooiste tekeningen maken. Maar zoals je bij mijn voorbeelden zal zien, heb ik niet altijd zin om te tekenen. Soms wil ik schilderen of een collage maken. 

Sommige opdrachten lukte beter dan andere, aan jou om te beoordelen. Lees en kijk je mee voor inspirerende Wreck this journal voorbeelden?

Wreck this journal voorbeelden

Tekeningen

Merendeel van de tijd maak ik tekeningen. Soms heel erg simpel, soms iets meer moeite. De tekeningen zijn getekend vanaf het internet.

Het idee om Homer simpson te verstoppen in de tuin, heb ik eerlijk gestolen van anderen. Dit idee zag ik op Pinterest veel voorbij komen. En vond ik te leuk om niet te gebruiken. ( Zie bovenstaande foto.) Wel wil ik ook hier een kleine print van het boek verstoppen, maar de kleine prints waren op.

Wreck this journal voorbeelden
Wreck this journal voorbeelden

Cirkels, cirkels en nog eens cirkels. Niet allemaal zijn de cirkels ingekleurd, ik had er geen zin meer in. En eigenlijk vind ik het zo ook leuk. Wat vind jij?

De opdracht: Deze bladzijde is een teken, wat wilje dat het zegt, was voor mij direct duidelijk. Vrolijke borden ben ik gaan tekenen. In het Ibiza stijltje. Het enigste wat nog ontbreekt is zand. Iets wat ik er in wilt plakken, maar daarvoor moet de journal we zo goed als af voor zijn. Ik heb er geen zin in dat elke keer dat ik de journal pak er weer zand er uit valt.

Wreck this journal voorbeelden
Wreck this journal voorbeelden

Ook de tekeningen van Sesamstraat heb ik deels van het internet gehaald. Hier en daar dingen bij getekend en verandereingen aan gebracht.

Wreck this journal voorbeelden
Wreck this journal voorbeelden

De boekenkast moet een bibliotheek voorstellen. Met het boek erin verstopt. Het meisje in bad heb ik ook van Pinterest nagetekend. Simpel maar wel erg geslaagd, al zeg ik het zelf.

Wreck this journal voorbeelden
Wreck this journal voorbeelden

Collage

Ik hou van collages maken. En op de momenten dat ik geen zin heb om te tekenen een goed alternatief, al zeg ik het zelf.

Lees ook eens: Hoe maak je mooie collages.

Wreck this journal voorbeelden
Wreck this journal voorbeelden

Print

Voordat ik aan Wreck this journal begon heb ik de omslag van het boek uitgeprint in verschillende groottes. Nadat ik de journal had doorgenomen en de opdrachten had gelezen, wist ik dat ik de journal hier en daar in wilde verwerken. Zie hieronder het resultaat van een aantal voorbeelden.

In sommige getekende opdrachten heb ik ook het boek verwerkt. Zoals in de opdracht bring this book in the shower with you. Vertaald: breng dit boek mee onder de douche. Kan jij het boek vinden? Hang the journal in a public place, invite people to draw here. Vertaald: Hang de journal op een openbare plek en laat mensen er in tekenen.

Het boek vastbinden en heen en weer halen tegen een muur, loste ik heel simpel op. Een manier vinden om de journal te dragen, was een uitdaging. Door een jurk te creëren uit verschillende prints van de journal. Door de boeken prints aan elkaar te lijmen en plooien in te vouwen, ontstond de rok. Door er een lijfje overheen te plakken vormt het een geheel.

Washi tapes en stickers

Omdat ik een mega voorraad aan stickers en washi tape heb, wil ik dat met regelmaat terug laten komen in de journal. Zo ontstonden de volgende pagina’s. Niet per se mijn favorieten. Maar even domweg plakken zonder erbij na te denken, is soms gewoon fijn.

Wreck this journal voorbeelden
Wreck this journal voorbeelden
Wreck this journal voorbeelden
Wreck this journal voorbeelden

Letterlijk

En soms doe je letterlijk wat de opdracht van je vraagt. Zo ging de linkerpagina mee in de wasmachine en bleef er niet veel meer van over. Het zo ver mogelijk uitvouwen was een uitdaging. 

Door meerdere lagen papier heen snijden, was ik niet van plan. Door meerdere lagen papier er op te plakken, voldoe ik min of meer aan de opdracht. Al twijfel ik aan het papier wat ik heb gebruikt. Ik denk, nee, ik weet dat ik deze beter had kunnen uitvoeren. Wie weet maak ik deze opdracht ooit opnieuw.

Dit was het dan voor nu. Een deel 2 en 3 zal er met de tijd ook zeker komen. Ik hoop dat je genoeg voorbeelden hebt voor in jouw Wreck this journal om weer even vooruit te kunnen.

Denk je na het lezen van deze blog, ik wil ook een Wreck this journal. Via de onderstaande link, kan je deze versie direct kopen bij Bol. De journal is ook een perfect cadeau voor een creatief persoon.

Lees ook eens:

Wreck this journal voorbeelden
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This