Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

21 mrt, 2023 | Review, Blog, Bullet journal, DIY | 0 Reacties

Wreck this journal review

Wreck this journal is een boek vol opdrachten om uit te voeren. Neem de opdrachten heel letterlijk of geef er een draai aan. Gooi het uit het raam, neem het mee onder de douche. Verzamel insecten, vuil en plakkerige dingen. Teken, plak, verzamel en doe. Een bizar leuk boek.

Wreck this journal

Wreck this journal bestaat al een jaar of tien en is dus niks nieuws meer. Voor als je er nog niet van op de hoogte was, of nog steeds twijfelde of je er 1 wilt aanschaffen, de review zal je laten zien wat je ervan kan verwachten en een aantal opdrachten zijn er al uitgevoerd. Laat je gerust inspireren.

Wreck this journal

Materialen die je erin kan gebruiken

Je kan vrijwel alle materialen erin gebruiken. Bedenk het en het is mogelijk. Al merkte ik dat waterverf niet echt een optie is. Het papier is dun en slurp het water direct op. Op de bovenstaande foto geeft de journal zelf suggesties.

Materialen waar ik al mee hebt gewerkt zijn:

  • Acrylverf
  • Waterverf
  • Stiften
  • Kleurpotloden
  • Lijm
  • Mod podge
  • Stempels
  • Stickers

Wat is Wreck this journal?

Wreck this journal staat vol opdrachten. Ook opdrachten waarbij je journal kapot of beschadigd kan raken. Wreck this journal betekend letterlijk verwoest deze journal.

Het is dan ook aan jou om er mee te doen wat je wilt. Persoonlijk ga ik niet gooien met de journal en het ook niet mee onder de douche nemen. Online zag ik dat anderen een douche hadden getekend.

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van Wreck this journal. En is in vele talen te verkrijgen. De eerste uitvoering heb ik gekozen. Deze uitvoering is in vele talen te verkrijgen, waaronder ook in het Nederlands. Ik koos voor de Engelstalige.

De verschillende uitvoeringen:

Wat de verschillen van al deze boeken zijn wordt mij niet duidelijk. Wie weet schaf ik alle uitvoeringen ooit allemaal aan, zodat ik jou hier meer informatie over kan geven. Voor nu hou ik het bij het origineel.

Nu je iets meer weet over de journal wil ik jou een paar opdrachten laten zien, zodat je een idee hebt wat je kan verwachten. Dit keer heb ik vooral gebruik gemaakt van stickers, Dit kwam zo uit en ruimt mijn mega sticker collectie iets op. Doe er namelijk niet zo veel mee.

Wreck this journal waarschuwing
Wreck this journal instructies

Mijn doel is om elke pagina in te kleuren, beschilderen of tekenen. Geen 1 bladzijde zal wit blijven. Dit zie je goed op de waarschuwing en instructie pagina’s. (Zie bovenstaande foto’s.)

Wreck this journal vol met stickers
Wreck this journal stationary

Plaatst sticky tings. Plak kleverige items. Een perfecte manier om mijn sticker collectie te verkleinen. Online zag ik dat diverse mensen, gekauwde kauwgom erin plakten.

Cover this page using only office supplies. Bedek deze bladzijde met alleen maar kantoorartikelen. Hiervoor gebruikte ik onder andere lijntjespapier, sticky notes, washi tape en verder stickers.

Wreck this journal Insecten verzameling

Collect dead bugs here. Verzamel hier doden insecten. In het Antiquarian stickerboek zitten veel stickers waarvan ik niet weet wat ik er mee moet. Zo ook heel veel insecten stickers. Perfect voor deze opdracht. Je kan er echte doden insecten in plakken, maar ik moet daar niet aan denken. Door er insecten stickers in te plakken voldoe ik min of meer aan de opdracht.

Ik vertelde in het begin niet voor niks dat je de opdrachten mag interpreteren zoals jij dat wilt.

Ik maakte gras door het uit papier te knippen. De insecten plakte ik tussen het gras. Door een aantal stickers eerst op papier te plakken en uit te knippen kan ik de vleugels loslaten. Hierdoor lijkt het insect er dan bovenop te liggen. Ik lijm dan alleen het lijfje vast.

Hetzelfde deed ik bij de onderstaande foto. De opdracht is, verbind de bladzijdes. De schoenen en de spijkerbroek heb ik geheel vast geplakt. De andere kledingstukken voor een deel. Zo lijkt het net of de kleding echt aan de waslijn hangt. De knijpers heb ik gemaakt door een stukje papier bruin te maken. Ieniemienie kleine strookjes knippen die je aan de voorkant vast lijmt aan de kleding.

Wreck this journal

Conclusie:

Ondertussen ben ik verder gegaan in Wreck this journal. Er staan zo veel leuke opdrachten in. Ik wil er maar in door blijven gaan. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat deze journal zeker de moeite waard is.

Met 224 pagina’s vol met opdrachten zal je je niet hoeven te vervelen. Als je de Nederlandse uitvoering hebt zullen de opdrachten al te doen zijn vanaf een jaar of 10 (schat ik zo in).

Ik hoop dat je door de uitgevoerde opdrachten te zien, een idee hebt wat je kan verwachten. Hou mijn Instagram in de gaten als je zo nu en dan meer werk uit de journal te willen zien. En wie weet schrijf ik zo nu en dan content voor op de blog met nieuwe uitgewerkte opdracht.

Ga naar mijn Bullet journal Wreck this journal Pinterest bord om nog meer inspiratie op te doen. En als je daar toch bent, volg mij voor nog veel meer leuke  creatieve ideeën.

Is de journal iets voor jou? Heb je nog vragen, stel ze dan gerust onderin de opmerkingen.

Inmiddels heb ik een de nodige opdrachten uitgevoerd, ga naar Wreck this journal voorbeelden om te zien wat ik inmiddels heb gemaakt.

Overige informatie:

Wreck this journal is onder andere te koop bij Bol.com

Prijs: € 15,99 

Bindwijze: Paperback

Auteur: Keri Smith

Aantal pagina’s: 240

Afmetingen: 21 x 14 cm.

Uitgever: Spectrum

EAN: 9789000363582

Lees ook eens:

Wreck this journal review

Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This