30 jan, 2021 | Knutselen, Blog, DIY, Freebies | 0 Reacties

Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen

Een kijkdoos maar dan anders. Een moderne twist op de ouderwetse kijkdoos. Met de gratis winterse plaatjes maak je de mooiste kijkdoos.

De winterse 3D kijkdoos is niet alleen leuk om te maken met je kind, maar ze leren ook wat je kan verwachten bij het seizoen, winter.  De andere seizoenen zullen zeker volgen. Maar voor nu en…. En zolang het winter is… Een leuke creatieve activiteit met kinderen.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <60 minuten

Benodigdheden:

  • Doos
  • Lijm
  • Plaatjes
  • Schaar

Werkbeschrijving:

Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen

Knip een deel van de doos weg. Van de 4 kleppen aan de bovenkant van de doos, knip of snij je de bovenkant geheel weg. De zijkant bewaar je een rand (dit kan je ook aan de bovenkant doen als je dat wilt), maar de zijkant moet je een strook van de kleppen laten staan. De klep aan de onderkant knip je tot ongeveer 2/3 weg.

Hoe meer je aan de onderkant en zijkant van de kleppen laat zitten, des te meer je eraan vast kan plakken. Maar wordt het wel lastiger om aan de binnenkant genoeg ruimte over te houden om daar te kunnen versieren.

De klep die je aan de bovenkant hebt geknipt, plak je nu aan de binnenkant vast. Dit doe je door de klep een stuk te buigen aan de onderkant. Dat deel dat je hebt omgebogen, lijm je vast. Om de klep goed rechtop te laten staan heb ik uit 2 resten karton een strook geknipt. Vouw de stroken doormidden. Plak de gevouwen deel vast aan de klep en het andere gevouwen deel vast aan de doos.

Laat het goed drogen voordat je begint over het versieren van de doos.

Hoe kom ik aan de plaatjes?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Winterse afbeeldingen

Knip de plaatjes uit. Ik heb er een witte rand omheen gelaten bij het uitknippen. Hoe nauwkeuriger je knipt, des te realistischer en mooier het zal worden. Persoonlijk vind ik dat te veel werk. Aan jou wat je er mee doet. Kleine kinderen zullen nog wat hulp nodig hebben bij het knippen. Al is het een goede manier om dit te verbeteren.

Plaat de plaatjes op naar eigen inzicht. Doordat je 3 lagen hebt gemaakt in de doos kan je er een leuk tafereel van maken. Zo wordt het een echte 3D kijkdoos.

Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen

Tip

Heb je een doos zonder de kleppen, dat is geen probleem. Heb je een losse deksel, knip het dan door het midden, zorg dat ze niet gelijk zijn wat de hoogte betreft. Plak de 2 delen vast zoals ik dat met het middelste deel heb gedaan. Geen karton meer over met een stuk stevig papier kan het ook. Een doos met 1 grote klep, dan knip je de deksel voor een deel af en plaats je dat deel in het midden.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Winterse 3d kijkdoos knutselen met kinderen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This