1 feb, 2017 | Blog, Recepten | 0 Reacties

Vegetarische Tortillataart

Bruine bonen een keer op een andere manier bereiden? Ben je gek op Mexicaans eten? Dan is de tortillataart iets voor jou. In minder dan 20 minuten heb jij deze overheerlijke taart op tafel staan.

Ik maakte een vegetarische variant. Maar met een kleine aanpassing, heb je er tortillataart voor de vlees liefhebber, die niet een dagje zonder vlees kan.

Vegetarische tortillataart snel en simpel te maken

Firma mama  schreef een tijd terug over een tortillataart. Ik was bij het lezen van de titel al geïnteresseerd. Taart en tortilla, kijk dat zijn nu twee dingen die iedereen bij mij in mijn lust. Daar kan ik vast wel wat mee. Ik las het recept en dacht meteen die ga ik opslaan. Die moet ik een keer maken.

En zo kwam het, ik vroeg aan het gezin: Wat willen jullie eten? Bonen hoorde ik ze unaniem zeggen. Maar ja welke? Bruine Bonen, kidneybonen. Ineens dacht ik aan het recept die ik eerlijk gezegd alweer vergeten was. Zo kwam het dat ik het recept er bij ging halen.

Firma mama had het recept zelf van Allerhande. Door hier te kijken vond ik zelfs nog een paar soortgelijke recepten.

Mijn versie van de tortillataart

Na het lezen van het recept een aantal aanpassingen gedaan. Dit is mijn versie van de tortillataart..

Ook had ik er nog een beetje rijst bij gemaakt. Ik ben en blijf een indo en zonder rijst is het geen maaltijd voor me. Dit hoef je natuurlijk niet te doen.

Geschikt voor ongeveer 4 personen.  

Ingrediënten: 

  • 1000 gram (bruine) bonen. Ik gebruikte een combi van bruine bonen, kidneybonen en zwarte bonen.
  • 1 pak grote tortillawraps
  • Paprika naar keuzen.
  • 1 grote ui
  • 150 gram geraspte kaas. Voorkeur pittig.
  • Blik mais
  • 1 blik tomaten blokjes (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 15 gram koriander
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 250 gram gehakt (Optioneel voor de niet vega variant).

Benodigdheden:

  • Springvorm Ø 24 cm
  • Oven
Vegetarische tortillataart snel en simpel te maken

Werkbeschrijving:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snij de paprika, koriander en uien en maak de knoflook klein.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de groenten voor ongeveer 2 minuten. Voeg de knoflook toe. Bak het een minuut mee. Voeg nu eventueel het gehakt tot het gaar is. Voeg de bonenschotel, mais en tomaten blokjes toe en bak het mee met de paprikapoeder. Bak nog eens 5 minuten op laag vuur. Laatste minuut voeg je de koriander toe. Bewaar een klein beetje voor later.

De bodem

Plaats ondertussen op de bodem van de springvorm, bakpapier. Plaats daarop 1 tortilla wrap. Bestrooi de wrap met de kaas. Maak nu een eerste laag van de bonenmix. Een mooie laag dat de bodem bedekt. Plaats er een tortillawrap op. Beetje geraspte kaas en weer een laagje bonenmix. Herhaal dit Tot de springvorm geheel gevuld is. Eindig met een laagje kaas. Plaats het een minuut of 10 in de oven. Zo kan de kaas smelten.

Voor het opdienen, het laatste beetje koriander op de tortilla taart.

Serveertip:

  • Eet het met een lekkere zure room, Guacamole of salsa.
  • Besprenkel je tortillataart met een beetje limoen voor een heerlijke frisse smaak.
  • Hou je wel van pittig? Snij er dan een rode peper en bak het mee met de ui en paprika.

Heb jij misschien een recept waarvan ik die toch echt moet proberen. Laat het mij het weten door hieronder een opmerking te plaatsen.

Lees ook eens:

Vegetarische tortillataart snel en simpel te maken
Shares

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Pin It on Pinterest

Share This