Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Valentijnsdag monster knutselen met peuters en kleuters

Op zoek naar een knutselproject om te maken met de allerkleinste, dan is het Valentijnsdag monster zeker iets voor jou. Je kan het monster simpel houden of er nog veel meer aan toevoegen. Laat je creatieve brein de vrije loop en kijk vooral wat je zelf nog in huis hebt. 

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 15 minuten

Benodigdheden:

  • Karton
  • Papier
  • Pijpenragger
  • Lijm
  • Wiebeloogjes (optioneel)

De bovenstaande benodigdheden heb ik gebruikt. Verder kan je knopen, restjes papier, verf, mini pompoms, touw enzovoort gebruiken.

Valentijnsdag monster knutselen met peuters en kleuters
Valentijnsdag monster knutselen met peuters en kleuters

Werkbeschrijving:

Download het volgende pdf bestand als je de maten en vorm van de monsters als basis wilt gebruiken. Uiteraard kan je het ook uit de losse hand tekenen op stevig karton. Liefst op verpakkingsmateriaal. Wil je het pdf-bestand gebruiken, klik dan op de onderstaande knop, het wordt nu gedownload.

Knip de vorm van het monster uit op stevig papier of karton. Je kind kan nu de vorm inkleuren, beschilderen of zoals ik het heb gedaan met 1 stuk papier bekleed. 

Ik heb de vorm van het monster bekleed met 1 stuk papier, zodat je goed ziet hoe het er uit ziet, waardoor je zelf je fantasie er op los kan laten. 

Geef je kind 2 a 3 verschillende kleuren verf en laat het een stuk papier beschilderen. Laat het drogen en knip daarna de vorm uit. Deze manier is vooral handig bij peuters.

Versieren van het Valentijnsdag monster

Vouw een stuk pijpenragger doormidden en plak het aan de achterkant van de vorm vast met lijm of plakband. Ik gebruikte beide. Knip 4 hartjes uit. (Staan ook op het sjabloon.) Plak 2 hartjes op elkaar met een stukje van de pijpenragger er tussen. Herhaal dit aan de andere uiteinden. 

Je kan nu ogen er op plakken. Heb je grote wiebelogen, dan kun je deze er op plakken. Heb je geen wiebelogen dan kan je de de sjabloon gebruiken of knip twee cirkels uit zwart papier. Plak er twee kleinere witte cirkels in en je hebt een oog. 

Valentijnsdag monster knutselen met peuters en kleuters

Versier het Valentijnsdag monster door er wangen, haar of wimpers op te plakken. Een hoedje, bloemen, kleding. Deze opties zijn vooral voor oudere kinderen een extra iets om het uitdagend te maken. De bovenstaande foto heb ik bewerkt zodat je een idee hebt naar wat er mogelijk is.

Bij hele jonge kinderen kan je eventueel diverse vormen van te voren uitknippen, zodat ze het zelf op kunnen plakken.

Ik hoop dat je geïnspireerd bent om zelf aan de slag te gaan met je kind(eren). Het Valentijnsdag monster is een basis waarmee je naar eigen inzicht kan maken wat je maar wilt. Zoek je meer uitdaging, eerder maakte ik al eens een Valentijnsdag monster van pompoms.

Lees ook eens:

Valentijnsdag monster knutselen met peuters en kleuters
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This