Valentijnsdag explosion box

Een van de leukste dingen om te maken vind ik een explosion box. Hier gaat best een hoop tijd in zitten. Al hou ik het altijd simpel. Het is een leuke manier om een cadeau te geven. Zeker als je geld of een tegoedbon cadeau geeft is dit de perfecte manier om het te geven.

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging. Elke week ga ik mee doen met de uitdagingen van Ilse (Kreanimo). Deze week is het thema: Valentijn. 

Ik besloot om maar weer eens creatief te zijn met papier. Te gaan scrapbooken.

wij doen met Valentijnsdag nooit iets bijzonders. Toch geef ik graag iets.

 Zo maakte ik er ooit al een voor mijn vriend. Een explotion box met meerdere lagen en elke laag had een vakje met een kaartje. Op elk kaartje stond iets als vandaag heb je het alleenrecht op de afstandsbediening. Of vandaag krijg je een massage. Hij kon zelf bepalen wanneer hij welk kaartje inzette. Je kan de kaartjes zo pikant maken als jij zelf wilt (knipoog).

Je kan ook de valentijnsdag date ideeën kaarten kopen en er in verwerken.

Valentijnsdag date ideeën kaarten

0,99

Omdat ik het idee zo leuk vind wil ik jou graag het meegeven. Niet in het geijkte roze en hartjes. Maar met lieve verliefde vogels in de kleuren groen, geel en rood. Maar helaas verpest ik dit. Iets met te snel willen zijn.

Nu is het alsnog het geijkte werk geworden. Zal ik het nog wel aan hem willen geven of geef ik het aan mijn moeder? hmmmm, dilemma. Maar dat is iets waar ik nog over na kan denken. Vandaag laat ik je zien hoe simpel het is om een explosion box als deze zelf te maken. En zo veel heb je er niet eens voor nodig.

DIY Valentijnsdag explosion box

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

  • Diverse leuke stevig papier (bij de Action heb je boeken met allerlei leuke stevig papier er in Voor nog geen €2,- dacht ik. Beide kanten zijn bedrukt en dus perfect voor een explosion box. Ik gebruik deze zelf ook)
  • Schaar
  • Lijm
  • Liniaal
  • Potlood
  • Wat frutsels om er op te verwerken zoals linten

De rest is optioneel, wel aan te raden

  • Stanleymes
  • Snij mat

Werkbeschrijving:

Je kan een explosion box zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Soms ben ik er echt wel een goeie twee dagen mee bezig, zoveel elementen stop ik erin. Maar deze heb ik vrij simpel (basic) gehouden. En daardoor niet al te moeilijk of tijdrovend om te maken.

Explosion box is een leuke manier om een kaart te geven of om een cadeautje in te pakken.

Lees ook eens:

DIY Valentijnsdag explosion box afmetingen

De bodem

Teken de basis van de onderkant uit. Ik heb 3 vakken van 10 cm in zowel de lengte als de breedte uitgetekend. (Zie bovenstaande tekening) Uiteraard kan je de afmeting aanpassen naar jouw wensen.

Knip of snij de omtrek uit en vouw de andere lijnen,

De stippellijnen vouw je naar binnen toe. Wil je net als ik aan de uiteinden hartjes dan zal je die voorzichtig eruit moeten knippen zoals is aangegeven in het rood in de bovenstaande tekening.

De bodem is voor nu af.

Deksel

Maak de deksel net als de bodem. Tel aan alle kanten 1 à 2 mm bij en halveer de buitenste rand.

Knip nu de rode stippellijnen in.

Vouw het om

De kleine in geknipte delen vouw je naar binnen toe en zet je vast zodat er een deksel ontstaat.

Laat dit goed drogen. Wil je het niet de hele tijd vasthouden totdat het droog genoeg is. Ik zet het meestal met een paar paperclips vast totdat het goed droog is. Dan kan ik ondertussen verder gaan met de rest.

DIY Valentijnsdag explosion box

Aankleding

Ik heb een kleiner doosje gemaakt, deze afmeting is 2 cm kleiner dan de grote. Haal van alle afmetingen dus 2 cm af en je kan ook deze prima zelf maken.

Plak op de bodem wat jij maar aan leuke Valentijn dingen kan verzinnen. Of wat je dan ook thuis hebt. Twee vakken heb ik aangekleed met een versiering. De andere twee heb ik een vierkant vak op geplakt dat open is aan twee kanten. Hier ben ik van plan om een mini kaartje in te stoppen (Moet ik nog maken) en in de andere een bioscoop bon.

In de kleine doos zal iets van chocolade komen. 

Bovenop de doos kan je een mooie strik plakken. Ik koos voor een mega hart. Hier kan ik nog een leuke boodschap op schrijven als ik dat wil.

DIY Valentijnsdag explosion box

Hart maken

Dit hart is gemaakt van stevig karton en heb ik op geplakt door een klein stukje karton uit te knippen en dubbel te vouwen. Aan de ene kant smeer je dit in met lijm en plak je vast aan de deksel. Het andere deel zet je vast aan het hart. Als je het goed doet blijft deze net als bij mij mooi omhoog staan.

Explosion box voor Valentijn

Ik hoop dat je een idee hebt wat je kan maken als explotion box. Zoals ik al zei, deze is heel simpel en basic. Je kan meerdere lagen erin aanbrengen. Wat het nog leuk maakt, maar wel heel veel meer werk. Wil je nog andere scrapbook werk zien van mij?

Wat vind je van een explosion box? Had je er weleens van gehoord? En is dit iets wat jij wilt maken?

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Deze keer geen andere co-host.

Lees dan ook eens: 

DIY Valentijnsdag explosion box
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This