10 jan, 2017 | Knutselen, Blog, Feestje | 0 Reacties

Valentijn slingers knutselen

Met de feestdagen nog maar net achter de rug. Staat de volgende feestdag alweer op je te wachten. Valentijn. En om dat te vieren heb ik voor jou een paar simpele Valentijn slingers om met je kinderen te maken.

Er zijn zoveel verschillende manieren om slingers te maken voor Valentijn. Maar ik heb er 3 voor jou op een rijtje gezet. Van moeilijk naar steeds een stapje makkelijker.  Perfect om samen met je kinderen te maken.

Valentijn slinger knutselen

Love slinger

Moeilijkheidsgraad:  

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Karton diverse kleuren
 • Touw of pinnen
 • Schaar
 • Potlood

Werkbeschrijving:

Deze vraagt iets meer van je kind. En raad ik dan ook niet aan om met kinderen onder de 8 jaar te maken. Wil je dat toch dan raad ik je aan om zelf de letters ten teken en uit te knippen. Als je dit op wit papier doet kan je kind het bijvoorbeeld inkleuren. Of met stickers beplakken.

Ik heb de letters van een verjaardag slinger die je zelf in elkaar kan zetten. Alleen heb ik de slinger nooit in elkaar gezet maar de letters bewaard als sjabloon. Ik gebruik ze voor ontelbaar veel slinger variaties.

Heb je dit niet dan moet je letters zelf tekenen of uitprinten.

Er van uit gegaan dat je dit nu hebt kan je de letters aan elkaar vast maken.

Valentijn slinger knutselen

Lagen van hartjes

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Karton diverse kleuren
 • Touw
 • Alleslijm
 • Schaar

Werkbeschrijving:

Dit is de makkelijkste van allemaal. Vanaf een jaar of 4 zal je kind hier al aan mee kunnen helpen. Is je kind nog niet zo goed met de schaar dan kan je altijd een prikbord gebruiken. En anders de hartjes al voor je kind uitknippen.

Vooral voor jonge kinderen is deze geschikt om hun motoriek te verbeteren. Ook leren ze van groot naar klein te werken en hoe ze dat kunnen herkennen.

Knip verschillende groten en kleuren hartjes uit.

Plak ze van groot naar klein op elkaar

Maak gaatjes in de harten en rijg er een touw doorheen.

Klaar is je Valentijn slinger.

Valentijn slinger knutselen

Hartjes op een rij

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 20 minuten

Benodigdheden:

 • Stevig papier diverse kleuren
 • Nietmachine
 • Schaar
 • Lint of touw

Werkbeschrijving:

De volgende slinger is ook erg makkelijk. En ook al vanaf zeer jonge leeftijd de maken. Je kind moet wel met een niet machine overweg kunnen. Plakken kan ook.  Maak stroken papier. Breedte en lengte laat ik aan jou over. Hoe langer de stroken des te groter worden de hartjes. De stroken die ik hebt gebruikt zijn ongeveer 15 cm lang en 5 cm breed.

Zorg dat je een even aantal stroken van alle kleuren die je wilt gaan gebruiken hebt.

Leg twee stroken op elkaar en niet de onderkant aan elkaar vast. Draai nu de bovenkant over de onderkant heen en niet die twee uiteinden ook vast.

Als het goed is zie je nu de vorm van een hartje.

Ga hier mee door totdat je er genoeg hebt verzameld.

Niet ze aan elkaar vast. Maak aan de twee uiteinden een stukje lint of touw vast zodat je de slinger makkelijk kan ophangen.

De Valentijn slingers zijn nu klaar.

Drie verschillende simpele Valentijn slingers om te maken met je kinderen. Leuk om thuis op te hangen of cadeau te laten geven. Ze hebben niet veel tijd nodig en ook niet veel materiaal. Fleur je huis op nu de kerstspullen weg zijn met deze leuke Valentijn slingers. Welke slinger vind jij het leukst? 

Lees ook eens:

Valentijn slinger knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This