10/01/2017

Valentijn slingers knutselen

Met de feestdagen nog maar net achter de rug. Staat de volgende feestdag alweer op je te wachten. Valentijn. En om dat te vieren heb ik voor jou een paar simpele Valentijn slingers om met je kinderen te maken.

Er zijn zoveel verschillende manieren om slingers te maken voor Valentijn. Maar ik heb er 3 voor jou op een rijtje gezet. Van moeilijk naar steeds een stapje makkelijker.  Perfect om samen met je kinderen te maken.

Valentijn slinger knutselen

Love slinger

Moeilijkheidsgraad:  

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Karton diverse kleuren
 • Touw of pinnen
 • Schaar
 • Potlood

Werkbeschrijving:

Deze vraagt iets meer van je kind. En raad ik dan ook niet aan om met kinderen onder de 8 jaar te maken. Wil je dat toch dan raad ik je aan om zelf de letters ten teken en uit te knippen. Als je dit op wit papier doet kan je kind het bijvoorbeeld inkleuren. Of met stickers beplakken.

Ik heb de letters van een verjaardag slinger die je zelf in elkaar kan zetten. Alleen heb ik de slinger nooit in elkaar gezet maar de letters bewaard als sjabloon. Ik gebruik ze voor ontelbaar veel slinger variaties.

Heb je dit niet dan moet je letters zelf tekenen of uitprinten.

Er van uit gegaan dat je dit nu hebt kan je de letters aan elkaar vast maken.

Valentijn slinger knutselen

Lagen van hartjes

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Karton diverse kleuren
 • Touw
 • Alleslijm
 • Schaar

Werkbeschrijving:

Dit is de makkelijkste van allemaal. Vanaf een jaar of 4 zal je kind hier al aan mee kunnen helpen. Is je kind nog niet zo goed met de schaar dan kan je altijd een prikbord gebruiken. En anders de hartjes al voor je kind uitknippen.

Vooral voor jonge kinderen is deze geschikt om hun motoriek te verbeteren. Ook leren ze van groot naar klein te werken en hoe ze dat kunnen herkennen.

Knip verschillende groten en kleuren hartjes uit.

Plak ze van groot naar klein op elkaar

Maak gaatjes in de harten en rijg er een touw doorheen.

Klaar is je Valentijn slinger.

Valentijn slinger knutselen

Hartjes op een rij

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 20 minuten

Benodigdheden:

 • Stevig papier diverse kleuren
 • Nietmachine
 • Schaar
 • Lint of touw

Werkbeschrijving:

De volgende slinger is ook erg makkelijk. En ook al vanaf zeer jonge leeftijd de maken. Je kind moet wel met een niet machine overweg kunnen. Plakken kan ook.  Maak stroken papier. Breedte en lengte laat ik aan jou over. Hoe langer de stroken des te groter worden de hartjes. De stroken die ik hebt gebruikt zijn ongeveer 15 cm lang en 5 cm breed.

Zorg dat je een even aantal stroken van alle kleuren die je wilt gaan gebruiken hebt.

Leg twee stroken op elkaar en niet de onderkant aan elkaar vast. Draai nu de bovenkant over de onderkant heen en niet die twee uiteinden ook vast.

Als het goed is zie je nu de vorm van een hartje.

Ga hier mee door totdat je er genoeg hebt verzameld.

Niet ze aan elkaar vast. Maak aan de twee uiteinden een stukje lint of touw vast zodat je de slinger makkelijk kan ophangen.

De Valentijn slingers zijn nu klaar.

Drie verschillende simpele Valentijn slingers om te maken met je kinderen. Leuk om thuis op te hangen of cadeau te laten geven. Ze hebben niet veel tijd nodig en ook niet veel materiaal. Fleur je huis op nu de kerstspullen weg zijn met deze leuke Valentijn slingers. Welke slinger vind jij het leukst? 

Lees ook eens:

Valentijn slinger knutselen
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je mooie collages?

Hoe maak je mooie collages?

Zie jij mooie collages en lukt het jou maar niet om mooie te maken. Of weet je niet hoe je moet beginnen. Met de stappenplan en tips kan ook jij mooi collages maken. Collages maken is een leuke manier om (restjes) papier, washi tape, stickers, afbeeldingen en wat je...

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Heb je houten klompen of wil je het graag eens pimpen? Twee verschillende technieken pas ik toe. Makkelijk te maken met stap voor stap uitleg. Met alleen maar spullen die te koop zijn bij de Action. Woord vooraf: Als je denkt wat zijn de foto’s fel van kleur. Buiten...

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons. Het maken van de bloesemboom inspireerde mij door...

Kinderboerderij speurtocht

Kinderboerderij speurtocht

Spelen op een (kinder-)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vindt op een (kinder-)boerderij. Om de beleving nog leuker te maken heb ik een speurtocht gemaakt die je gratis uit kan printen. Op de speurtocht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares