Valentijn slingers knutselen

10/01/2017/
v

Met de feestdagen nog maar net achter de rug. Staat de volgende feestdag alweer op je te wachten. Valentijn. En om dat te vieren heb ik voor jou een paar simpele Valentijn slingers om met je kinderen te maken.

Er zijn zoveel verschillende manieren om slingers te maken voor Valentijn. Maar ik heb er 3 voor jou op een rijtje gezet. Van moeilijk naar steeds een stapje makkelijker.  Perfect om samen met je kinderen te maken.

Valentijn slinger knutselen

Love slinger

Moeilijkheidsgraad:  

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Karton diverse kleuren
 • Touw of pinnen
 • Schaar
 • Potlood

Werkbeschrijving:

Deze vraagt iets meer van je kind. En raad ik dan ook niet aan om met kinderen onder de 8 jaar te maken. Wil je dat toch dan raad ik je aan om zelf de letters ten teken en uit te knippen. Als je dit op wit papier doet kan je kind het bijvoorbeeld inkleuren. Of met stickers beplakken.

Ik heb de letters van een verjaardag slinger die je zelf in elkaar kan zetten. Alleen heb ik de slinger nooit in elkaar gezet maar de letters bewaard als sjabloon. Ik gebruik ze voor ontelbaar veel slinger variaties.

Heb je dit niet dan moet je letters zelf tekenen of uitprinten.

Er van uit gegaan dat je dit nu hebt kan je de letters aan elkaar vast maken.

Valentijn slinger knutselen

Lagen van hartjes

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Karton diverse kleuren
 • Touw
 • Alleslijm
 • Schaar

Werkbeschrijving:

Dit is de makkelijkste van allemaal. Vanaf een jaar of 4 zal je kind hier al aan mee kunnen helpen. Is je kind nog niet zo goed met de schaar dan kan je altijd een prikbord gebruiken. En anders de hartjes al voor je kind uitknippen.

Vooral voor jonge kinderen is deze geschikt om hun motoriek te verbeteren. Ook leren ze van groot naar klein te werken en hoe ze dat kunnen herkennen.

Knip verschillende groten en kleuren hartjes uit.

Plak ze van groot naar klein op elkaar

Maak gaatjes in de harten en rijg er een touw doorheen.

Klaar is je Valentijn slinger.

Valentijn slinger knutselen

Hartjes op een rij

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 20 minuten

Benodigdheden:

 • Stevig papier diverse kleuren
 • Nietmachine
 • Schaar
 • Lint of touw

Werkbeschrijving:

De volgende slinger is ook erg makkelijk. En ook al vanaf zeer jonge leeftijd de maken. Je kind moet wel met een niet machine overweg kunnen. Plakken kan ook.  Maak stroken papier. Breedte en lengte laat ik aan jou over. Hoe langer de stroken des te groter worden de hartjes. De stroken die ik hebt gebruikt zijn ongeveer 15 cm lang en 5 cm breed.

Zorg dat je een even aantal stroken van alle kleuren die je wilt gaan gebruiken hebt.

Leg twee stroken op elkaar en niet de onderkant aan elkaar vast. Draai nu de bovenkant over de onderkant heen en niet die twee uiteinden ook vast.

Als het goed is zie je nu de vorm van een hartje.

Ga hier mee door totdat je er genoeg hebt verzameld.

Niet ze aan elkaar vast. Maak aan de twee uiteinden een stukje lint of touw vast zodat je de slinger makkelijk kan ophangen.

De Valentijn slingers zijn nu klaar.

Drie verschillende simpele Valentijn slingers om te maken met je kinderen. Leuk om thuis op te hangen of cadeau te laten geven. Ze hebben niet veel tijd nodig en ook niet veel materiaal. Fleur je huis op nu de kerstspullen weg zijn met deze leuke Valentijn slingers. Welke slinger vind jij het leukst? 

Lees ook eens:

Valentijn slinger knutselen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest