Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

25 nov, 2023 | Review, Blog | 2 reacties

Urban Coloring kleurboek review

Ben je op zoek naar een kleurboek vol met prachtig geïllustreerde gebouwen? Lees dan vooral mee over de Urban coloring kleurboek review. 

Ontdek de verborgen magie van alledaagse gebouwen in Urban Coloring, het eerste kleurboek van Urban Anna. Van winkelpuien en pubs tot kantoorgebouwen en tearooms: voeg kleur toe aan de prachtige en gedetailleerde illustraties. Door het dikke papier kun je met veel verschillende kleurmaterialen in het boek werken en de pagina’s komen er gemakkelijk uit, zodat je je werk kunt inlijsten of cadeau kunt doen. Ontdek de meest interessante, inspirerende en speelse winkelpuien van over de hele wereld.

Urban coloring kleurboek review
Urban coloring kleurboek review

Pentest

Een kleurboek review is niks zonder het testen van het papier met diverse materiaal. Omdat er beweerd wordt dat het papier geschikt is voor waterverf besloot ik het te testen met waterverf potloden. Zo test ik niet alleen hoe het papier aanvoelt als je het met potloden kleurt, maar ook hoe het op water reageert. 

Het kleuren met de potloden werkte heel fijn. Het papier is glad genoeg maar niet te glad. Na het inkleuren had ik het eigenlijk niet meer willen activeren met water. Maar het papier moest getest worden. En dat ging verbazingwekkend goed. Nadat het waterverf geactiveerd was, kon ik het verf over het papier verplaatsen als dat nodig was. Iets wat niet altijd met andere kleurboeken lukte. Nadat ik de kleurplaat geverfd had, was het papier minimaal aan het vervormen. Ik kan dus concluderen dat het papier geschikt is voor waterverf.

Urban coloring kleurboek review

Conclusie

De illustraties zijn prachtig. Het is fijn dat je een voorbeeld hebt van de kleurplaat die ingekleurd is. Maar zoals je kan zien, heb ik mij hier niet aan gehouden. Wel was het handig om soms naar te kijken om te weten wat precies wat is. 

Het papier is fijn om mee te werken. Er zijn 45 gebouwen om in te kleuren. Elk gebouw staat ergens in de wereld. Wat het nog leuker maakt. Het papier is cremekleurig en stevig genoeg. Niet alleen krijg ik door de illustraties zijn om het in te kleuren, maar ook om zelf weer eens aan de slag te gaan en gebouwen te gaan tekenen. 

Tot nu toe zie ik geen minpunten aan het Urban coloring kleurboek. Het is tevens een perfect cadeau voor de feestdagen.

Overige informatie:

Urban coloring is onder anderen te koop bij Bol.com

Prijs: €19,95

Bindwijze: paperback

Afmetingen 29,6 x 21,2 x 1,5 cm

Aantal pagina’s: 144

Auteur: Urban Anna

Uitgever: BBNC Uitgevers

EAN: 9789045328126

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Urban coloring kleurboek review
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

2 Reacties

 1. Astrid Wielinga

  Hoi! Dankjewel voor je review! Fijn om te horen dat je tevreden bent 🙂
  Ik zal een link naar je bericht op mijn eigen website plaatsen.
  Groetjes,
  Astrid (Urban Anna)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This