Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

9 jul, 2019 | Blog, DIY | 0 Reacties

Upcycle een oude saaie kroonluchter

Een oude kroonluchter, een doorn in het oog. Hoe ik het een tweede leven heb kunnen geven. En hoe jij dat ook kan doen… Lees er alles over.

DIY Kroonluchter upcycling

Al een tijd heb ik een kroonluchter in huis dat niet meer bij het interieur past. Maar iets wegdoen wat nog goed is, dat kan ik niet zo goed. Al een tijd loop ik met het idee om het te schilderen. Een andere kleur te geven. Maar ja, welke kleur en hoe dat wist ik niet zo goed.

Mijn dochter wil een regenboog kamer. Waardoor ik al snel op het idee kwam om de kroonluchter aan haar te geven. En het een vrolijk kleurtje mee te geven.

Ik snap best dat niet iedereen op een kroonluchter zoals deze zit te wachten. Deze kroonluchter is behoorlijk over de top. Pas het aan naar jouw smaak. Ik geef je een idee mee. Een uitleg hoe je het kan doen.

Voor deze make-over heb ik twee spuitbussen groene verf van de Action gebruikt. En heel veel kralen die ik nog in huis had. 

  1. Hoe begin je?
  2. Eerst haal je alle kralen los. En zoveel mogelijk onderdelen.
  3. Maak alles zo goed mogelijk schoon en vetvrij.
  4. Laat het goed drogen.

Volgens de beschrijving van de verf moet je de ondergrond eerst schuren. Maar dat is echt onbegonnen werk met een kroonluchter. Zie maar in alle hoeken en gaten te komen. Ik heb dat dan ook niet gedaan. De kroonluchter hangt toch hoog en zal niet intensief gebruikt worden.. Denk dan ook  niet dat het snel zal beschadigen. Aan jouw de keus om de kroonluchter wel te schuren.

Voordat je gaat verven kan je er voor kiezen om het voor te behandelen met een primer. Ook dit is in een spuitbus te koop.

Ik begon direct met de verf. Nadat ik een plekje had gecreëerd om het te verven.

Verven

Zorg er voor dat je het kan verven op een plek waar je goed kan ventileren. Voorkeur buiten.

Zorg dat de omgeving goed afzet. De spuitbus zal door de nevel veel meer verven dan de kroonluchter.

Doe een propje papier in kroonluchter waar normaal het peertje van de verlichting in zit.

Spuit niet te dichtbij. Dit voorkomt druipers. Al moet je soms wel dichterbij komen dan je zou willen om in alle hoeken te kunnen komen.

Heb geduld en wacht tussen door. Je zal de kroonluchter steeds een stukje moeten verplaatsen om overal bij te kunnen. Meerdere lagen zullen er nodig zijn. Mijn heeft het bijna twee spuitbussen gekost.

Zet alle onderdelen weer in elkaar.  Behalve de peertjes van de verlichting.

Spuit nu nog een laatste keer. Kijk heel kritisch. Je hebt vast nog wel iets over het hoofd gezien.

DIY Kroonluchter upcycling
DIY Kroonluchter upcycling

Kralen

Als alles goed droog is kan je de kralen rijgen en eraan hangen. Vind je dit teveel moeite dan kan je er ook voor kiezen om de kralen op de kroonluchter mee te verven.

Ik heb gebruik gemaakt van allerlei verschillende kleuren en grootte aan kralen. Dit hoeft natuurlijk niet. Alles in een kleur of soort kraal kan ook. Ik koos voor de kralen chaos omdat mijn dochter alles in regenboog wilt hebben.

Als alles echt af is dan kan je de peertjes er weer in draaien. De kroonluchter weer ophangen. En genieten maar…

Omdat het donderdag is, is het weer tijd voor Crea cross. De creatieve uitdaging met link party.  Deze week is de uitdaging ligt. Lees vooral verder als jij jouw werk in de link wilt plaatsen of nieuwsgierig bent wat anderen hebben gemaakt.

Lees ook eens: 

Co-host

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #crea cross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte een een schilderij vol liefde en….. Benieuwd, wat? Neem dan snel een kijkje..

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

DIY Kroonluchter upcycling
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This