Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Tuin junk journal ideeën

Wil je graag bijhouden wat er in je tuin is geplant, wanneer en hoe je het moet verzorgen? De groei en bloei bijhouden? Dan is een tuin junk journal wellicht iets voor jou. 

Toen ik ruim 3 jaar geleden ging verhuizen, kregen we er een tuin bij. Een tuin waar veel aan moest (en nog altijd moet) gebeuren. Een globaal plan van aanpak werd er gemaakt. In de voortuin stond een rozenstruik, dode heg en tegels, meer niet. Aangezien het, het  aangezicht is voor iedereen die voorbij loopt en naar ons huis toe komt, werd dit als eerste aangepakt. De achtertuin werd alleen 1 border verplaatst zodat de vuilnisbakken niet meer naast het raam stonden, maar achterin de tuin bij de schuur, uit het zicht en buiten reukvermogen. 

Ik begon op te schrijven wat er allemaal werd gedaan en gepland. Eerst hield ik het bij in mijn bullet journal. Al snel nam het te veel ruimte in beslag, hierdoor kwam ik op het idee om een aparte journal te gaan gebruiken. Met het maken van een junk journal, heb ik alle ruimte en creatieve vrijheid. 

Vandaag neem ik je mee in een aantal van mijn tuin projectjes en hoe ik het vastleg. De bloei, groei, snoei en bemesting leg ik vooral in de tuin journal vast. Niet bij elke foto heb ik uitleg gegeven. Heb je vragen hierover, stel je vraag dan vooral onder de blog.

Tuin junk journal ideeën

De kaft

Heel creatief ben ik niet met de kaft geweest. Een ansichtkaart en een tekst. Omdat er een lint omheen gaat, wilde ik er niet al te veel mee doen. Bang dat het anders snel kapot zou gaan. Dus geen uitstekende delen.

De tekst maakte ik met de letter punch van de Action. Het was het eerste project waarbij ik het gebruikte. Op de foto zie je de letters niet zo goed, maar ik kan je verzekeren in het echt wel.

Tuin junk journal ideeën Vlinderstruik Buddleja
Tuin junk journal ideeën Vlinderstruik Buddleja
Tuin junk journal ideeën Vlinderstruik Buddleja

De vlinderstruik

Er waren een paar planten die ik hoe dan ook direct wilde hebben en anders zo snel mogelijk. De vlinder struik pink delight was daar 1 van. Dit is echt het mooiste exemplaar dat ik heb staan van alle vlinderstruiken. De trossen met bloemen zijn enorm. (Wel heeft de pink delight veel ruimte nodig. De plant wordt niet alleen breed maar ook erg hoog.)

Om dit allemaal goed vast te kunnen leggen, gebruik ik zoveel mogelijk de originele verpakkingen die je bij de planten krijg. Dit hoort toch wel bij een junk journal.

Door tuck plekjes te creëren met de verpakking, kan ik er foto’s en belangrijke informatie tussen stoppen. Zodra de vlinderstruiken weer in bloei staan zullen er zeker meer foto’s aan toegevoegd worden.

Tuin junk journal ideeën Lavendel
Tuin junk journal ideeën Diverse foto's

Diverse overzicht foto’s

Mijn intentie was om in de journal met de Instax mini zoveel mogelijk foto’s te gaan maken. De camera had ik ooit met veel fotopapier er bij gekregen. Nooit gebruikt. De kleine foto’s kan je gezellig bij elkaar plaatsen en ziet er direct leuk uit. Alleen krijg ik het niet voor elkaar om mooie foto’s te maken. Misschien nog iets meer oefenen. Heb jij het fototoestel?, tips zijn welkom.

Tuin junk journal ideeën Anemone en Viburnum opulus roseum

Anemonen en de Viburnum (sneeuwbal)

De anemoon kruipt langzaam aan door de border van mijn voortuin en kan dan ook niet wachten tot deze weer gaat bloeien. De Viburnum, ook wel sneeuwbal genoemd, heb ik vorig najaar gekregen en pas dit jaar in een pot geplaatst, De eerste bloemen zijn een feit en vastgelegd met de mini camera.

Tuin junk journal ideeën Kruiden

Diverse kruiden

Diverse kruiden heb ik inmiddels onder de olijfboom geplant. Door de verpakking van de kruiden bij elkaar in een vakje te plaatsen, kan ik snel en gemakkelijk zien hoe en wat. Aangezien er uitleg over de verzorging achterop de verpakking staat.

Tuin junk journal ideeën Echinacea
Tuin junk journal ideeën Dahlia XL

Dahlia

Een van de mooiste bloemen vind ik toch wel deze soort onder de Dahlia’s. De foto die je ziet is ook echt van de Dahlia uit onze tuin. Mensen die langsliepen bleven staan, namen er foto’s van. Zo mooi en enorm groot waren ze. Helaas heeft het de winter niet overleefd en heb ik dit jaar weer nieuw geplant, wel in andere kleuren, ook hier zal ik nog foto’s van moeten maken.

Tuin junk journal ideeën Lavendel

Lavendel

Een andere plant die ik per se in de tuin wilde hebben was de lavendel en niet zomaar een lavendel maar de Lavendel Munstead.(Hier moest ik toch echt wel even naar zoeken.)  Dit is een sterke soort die uitermate geschikt is als heg. Elk jaar wordt de heg van lavendel mooier. Leuke bijkomstigheid, vlinders, bienj en en hommels, vliegen af en aan als de lavendel in bloei staat. Zo leuk om te zien. Ik kan er uren naar kijken. De geur die van de lavendel af komt ruikt niet alleen heerlijk maar weert ook muggen en spinnen af. Mooie bijkomstigheid.

De foto is van onze tuin, net als het kleine fotootje met het lieveheersbeestje. Het doorzichtige zakje is gevuld met lavendel uit eigen tuin.

Dat was het voor nu. Inmiddels zijn we klaar met alles aan te planten. Het wachten is op de eventuele bloei. Zodat ik dan mooie foto’s kan maken voor in de tuin junk journal. De tuin is nog niet af, het proces blijf ik vastleggen. Als je het leuk vind en meer over wilt weten en zien, laat het dan vooral weten door een opmerking onder de blog achter te laten.

Lees ook eens:

Ga naar de shop journaling en neem er een kijkje voor nog meer inspiratie.

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Tuin junk journal ideeën
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This