Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

27 sep, 2018 | Blog, Feestje, Recepten, Verjaardag | 0 Reacties

Traktatie Belgische wafels in chocolade disco dip

Het is tijd voor weer een nieuwe crea cross uitdaging van Ilse (Kreanimo). Deze week is het thema; traktatie.

Ik ben geen mega voor of tegenstander voor snoep.  Voor mij is het bij het maken van een traktatie vooral belangrijk dat het simpel is. Omdat er bij mijn jongste zoon nog geen, geen snoep beleid is kan ik me daar nog uitleven. Ja ik maak altijd iets met snoep.

Ik ging dus op zoek naar een traktatie dat snel, simpel en niet mega is. En niet te zoet…..

Traktatie, Belgische wafels in chocolade en disco dip

Traktatie Belgische wafels in chocolade en disco dip.

Moeilijkheidsgraat: ★ ☆ ☆ ☆
Tijdsduur: > 15 minuten

Benodigdheden:

  • Belgische wafels
  • chocolade repen (ongeveer 1 reep per tien wafels
  • (Regenboog) sprinkles of iets anders voor wat gezelligheid

Werkbeschrijving:

Smelt de chocolade Au Bain- Marie. Dit houd in dat je een pan met een beetje water op het vuur zet, Daarin nog een pan plaatst. Het stroomt als het ware het chocolade. Het chocolade gaat langzaam smelten zonder dat het aanbrand.

Ondertussen deed ik in een klein schaaltje de gekleurde sprinkles. Ik heb er diverse kleurtjes voor gebruikt. Uiteraard kan je dit doen met welke kleur dan ook.

In het begin moest ik even zoeken naar hoe ik het ging aanpakken. Ik dacht er eerst aan om een deel van de wafel in de chocolade te dopen. Nadeel is dat de wafel vast ging plakken aan het bord. En je het al snel kapot trok.

Uiteindelijk koos ik er voor om de wafel op een bord neer te leggen en met een lepel het chocolade erover heen laat lopen. Dus niet helemaal of half. maar slechts een deel aan de bovenkant.

Met weer een andere lepel ging ik sprinkles er over heen strooien. Doe dit wel direct. Anders blijft het niet plakken aan het chocolade.

Nadat ik klaar was kon het wachten beginnen.

Het wachten tot het chocolade goed hard was geworden.

Traktatie, Belgische wafels in chocolade en disco dip

Aankleding

Thuis heb ik heel veel doilies liggen. Omdat ze maar lagen vond ik ze hier perfect voor. Zo hebben de kinderen niet meteen vieze handen en het ziet er nog gezellig uit.

Om het bij elkaar te houden deed ik er een feestelijk lintje omheen.

Traktatie Belgische wafels in chocolade en disco dip is nu af. Leg het op een schaal en je geeft een super lekkere traktatie.

Maak jij altijd gezonde traktaties? Of ben je net als ik en vind je het wel kunnen? Wat was jouw leukst gemaakte traktatie? Wat vind je van deze traktatie Belgische wafels?

Crea cross

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Ilse is op de gezonde traktatie toer. Vandaag is er ook een mede co- host, neem je ook een kijkje bij Mama duizendpoot. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. Dit keer Dieren maskers van vilt.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de link.

Lees ook eens:

Traktatie, Belgische wafels in chocolade en disco dip
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This