27/09/2018

Traktatie Belgische wafels in chocolade disco dip

Het is tijd voor weer een nieuwe crea cross uitdaging van Ilse (Kreanimo). Deze week is het thema; traktatie.

Ik ben geen mega voor of tegenstander voor snoep.  Voor mij is het bij het maken van een traktatie vooral belangrijk dat het simpel is. Omdat er bij mijn jongste zoon nog geen, geen snoep beleid is kan ik me daar nog uitleven. Ja ik maak altijd iets met snoep.

Ik ging dus op zoek naar een traktatie dat snel, simpel en niet mega is. En niet te zoet…..

Traktatie, Belgische wafels in chocolade en disco dip

Traktatie Belgische wafels in chocolade en disco dip.

Moeilijkheidsgraat: ★ ☆ ☆ ☆
Tijdsduur: > 15 minuten

Benodigdheden:

  • Belgische wafels
  • chocolade repen (ongeveer 1 reep per tien wafels
  • (Regenboog) sprinkles of iets anders voor wat gezelligheid

Werkbeschrijving:

Smelt de chocolade Au Bain- Marie. Dit houd in dat je een pan met een beetje water op het vuur zet, Daarin nog een pan plaatst. Het stroomt als het ware het chocolade. Het chocolade gaat langzaam smelten zonder dat het aanbrand.

Ondertussen deed ik in een klein schaaltje de gekleurde sprinkles. Ik heb er diverse kleurtjes voor gebruikt. Uiteraard kan je dit doen met welke kleur dan ook.

In het begin moest ik even zoeken naar hoe ik het ging aanpakken. Ik dacht er eerst aan om een deel van de wafel in de chocolade te dopen. Nadeel is dat de wafel vast ging plakken aan het bord. En je het al snel kapot trok.

Uiteindelijk koos ik er voor om de wafel op een bord neer te leggen en met een lepel het chocolade erover heen laat lopen. Dus niet helemaal of half. maar slechts een deel aan de bovenkant.

Met weer een andere lepel ging ik sprinkles er over heen strooien. Doe dit wel direct. Anders blijft het niet plakken aan het chocolade.

Nadat ik klaar was kon het wachten beginnen.

Het wachten tot het chocolade goed hard was geworden.

Traktatie, Belgische wafels in chocolade en disco dip

Aankleding

Thuis heb ik heel veel doilies liggen. Omdat ze maar lagen vond ik ze hier perfect voor. Zo hebben de kinderen niet meteen vieze handen en het ziet er nog gezellig uit.

Om het bij elkaar te houden deed ik er een feestelijk lintje omheen.

Traktatie Belgische wafels in chocolade en disco dip is nu af. Leg het op een schaal en je geeft een super lekkere traktatie.

Maak jij altijd gezonde traktaties? Of ben je net als ik en vind je het wel kunnen? Wat was jouw leukst gemaakte traktatie? Wat vind je van deze traktatie Belgische wafels?

Crea cross

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Ilse is op de gezonde traktatie toer. Vandaag is er ook een mede co- host, neem je ook een kijkje bij Mama duizendpoot. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. Dit keer Dieren maskers van vilt.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de link.

Lees ook eens:

Traktatie, Belgische wafels in chocolade en disco dip
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou. De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Favoriete pizza knutselen

Favoriete pizza knutselen

Ben jij ook zo gek op Pizza? Wil je er zelf een maken waar je jouw droom pizza of favoriete pizza kan knutselen. Dan zijn de gratis printables wat voor jou. De pizza is heel makkelijk om te knutselen. Ik heb het lastigste al voor je gedaan.  Hoe werkt het? De pizza...

Mix media hartjes knutselen met kinderen

Mix media hartjes knutselen met kinderen

Mix media is niets meer dan het mixen van verschillende knutsel technieken en materialen. De mix media hartjes zijn een leuke manier om je kind er bekend mee te maken. Maak de hartjes en verwerk ze in een kaart of als tag voor aan een cadeautje. Moeilijkheidsgraad:...

101 themafeest en decoratie ideeën

101 themafeest en decoratie ideeën

Een thema feestje geven. Soms is het overduidelijk welk thema je wilt. Maar voor als je het even niet weet of op zoek bent naar een ander thema dan je normaal hebt. Dan moet je vooral verder lezen. Een thema tijdens een verjaardagsfeestje mag tegenwoordig niet...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares