Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Tips voor een geslaagd oud en nieuw feest

Geef jij een oud en nieuw feestje? Maar weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Dan ben je hier aan het goede adres.  Na het lezen van dit bericht zal ook jij een feestje kunnen geven waar nog jaren over gepraat word. En dan bedoel ik praten in de zin van weet jij dat feestje nog. Dat was toch wel heel erg geslaagd.

Een checklist is perfect om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste dingen niet kan vergeten. De dingen die nodig zijn om een feestje te kunnen laten slagen. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet en is te downloaden.

Het enigste wat je moet doen is klikken op de onderstaande link, om het gratis te downloaden. 

Natuurlijk kan ik geen 100% garantie geven dat jouw feest een fantastisch onvergetelijk feestje wordt. Ik kan je tips geven de rest is aan jou.

Een goed begin is het halve werk.

Een checklist is perfect om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste dingen niet kan vergeten. De dingen die nodig zijn om een feestje te kunnen laten slagen. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet en is te downloaden.

Hoe kom je aan de PDF bestand?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Ik wil de checklist nog toelichten en dat zal ik bij deze dan ook doen.

Tips voor een geslaagd oud en nieuw feest

Toelichting checklist

Non alcohol champagne mag niet ontbreken en is voor de feestgangers die geen alcohol willen of mogen drinken en voor kinderen. 

Oliebollen en appelflappen vallen eigenlijk onder snacks. Maar toch heb ik ze apart genoemd. Dit omdat het toch wel een essentieel onderdeel is wat bij een Nederlands oud en nieuw feest aanwezig moet zijn. Of het gegeten wordt of niet. Wij Nederlanders verwachten dat met oud en nieuw. Of toch niet? Hoort het er voor jou bij of maakt het jou niks uit?

Met simpele snacks bedoel ik chips, nootjes, toastjes en anders zoutjes.

Met luxere snacks bedoel ik eigenlijk alles waarvoor je zelf in de keuken moet hebben gestaan. En dit hoeft echt niet al te ingewikkeld te zijn. Maak het jezelf niet te moeilijk. Zorg wel dat het bij het thema van het feest hoort. Als jij vraagt van je gasten om in cocktail en smoking op het feest te verschijnen dan kan je niet met mini pizza’s en worstenbroodjes aan komen.

Champagne glazen. Ook dit hangt weer van de style van het feestje af. Maar van mij mogen dit best plastic (wegwerp) champagne glazen zijn.

Om te weten van wie welke glas is heb ik een paar simpele tips voor je. Doop de voet van de glazen in de schoolbordverf en laat ze goed drogen. Iedereen kan nu op zijn eigen glas zijn naam schrijven. Zo weet je van wie welk glas is.

Of maak kleine tags en hang die met een lint om de voet van het glas en schrijf je naam erop. Je kan ook iedereen een glas geven met een cocktailprikkers erin. Maakt het toch net wat gezelliger.

Duizelt het je nog niet? Nee, mooi dan kunnen we verder met de checklist.

Op de lijst staan ijsblokjes. Dit is natuurlijk om de flessen champagne koud te laten staan in een wijnkoeler.

Op een dag als oud en nieuw moet je naar mijn mening niet te moeilijk doen. En omdat er tegenwoordig steeds mooiere wegwerpborden zijn mag je die wat mij betreft gebruiken voor de luxere hapjes op voor de laat op de avond snacks. Maar daar straks meer over. Heb je geen luxe snacks of laat op de avond snacks dan heb je geen borden nodig dan zijn servetten voldoende.

Een tafelkleed staat feestelijk en na afloop is de rommel snel opgeruimd.

Ballonnen tja waarom niet. De horen toch op elk feest thuis. En dan niet van die verjaardag ballonnen die je nog ergens in de kast hebt liggen maar luxere ballonnen.

Oké oké ik weet het confetti is niet echt favoriet bij iedereen. Maar het hoort wel bij oud en nieuw. En ook al vind je het maanden later nog terug. Dat maakt toch niks uit. Voor die ene avond. En als je die kleine stukjes confetti niet wilt dan begrijp ik dat nog wel. Maar van die grote confetti die bij festivals regelmatig naar beneden komt. Die kan toch wel.

Muziek. Ik kan echt niet zonder muziek. Of het hard staat op het feestje of meer op de achtergrond. Het is handig als je van tevoren al wat nummers uitzoekt zodat je tijdens het oud en nieuw feest je daar niet of nauwelijks mee bezig hoeft te houden.

Ik hou wel van een beetje gekkigheid. En wat is er leuker dan mensen op je oud en nieuw feest te stimuleren om op de foto te gaan. Foto props  helpen daar uitstekend bij.

Over foto’s gesproken. Maak een # aan op Instagram en laat iedereen via de desbetreffende # alle foto’s plaatsen. Zo zie je in 1 oogopslag alle foto’s.

Tv aanzetten met de klok. Ook al heb je de tv niet op geluid. Stel het zo in dat de tv op de zender staat waar de klok luid en duidelijk in beeld komt op het moment.

Onderste rij is leeg. Hier kan je toevoegen wat jij nog kan bedenken.

Einde checklist

Naast de checklist kwam ik nog een aantal erg leuke dingen tegen op het internet. Het is geen must op een feest. Maar het maakt het wel leuker.

Sterretjes

Zeg toch zelf net als oliebollen en appelflappen horen sterretjes er ook bij.

Hoe mooi is het om met vrienden en familie de mensen die er helaas niet meer bij zijn te herdenken. Heb ik heb weer een kerst traditie er bij bedacht. En laat met zijn allen een wens ballon de lucht in.

De checklist is af en nu?

Heb je geen zin om de hele avond voor bedienden te spelen dat kan ik heel goed begrijpen. Jij wilt zelf toch ook genieten van het feest en gezellig met de mensen kletsen. Wat je kan doen is een tafel neerzetten met alle hapjes en drankjes erop. Kleed het gezellig aan en iedereen kan zichzelf bedienen.

O ja bijna vergeten. Als het nieuwe jaar is ingeluid en het vuurwerk is afgeknald dan hebben de gasten vaak nog wat trek. Zorg dan ook dat je een snelle snack achter de hand hebt die je dan op tafel kan toveren als daar nog behoefte aan is.

Laat op de avond en met de nodige alcohol op hebben mensen vaak behoefte aan vettige warme hap. Bitterballen garnituren of mini pizza’s van mij part. Dit hoef je niet tevoorschijn te halen als er geen behoefte aan is en bederft in de vriezer ook niet meteen.

Een feest kan natuurlijk niet zonder een paar leuke spelletjes om te doen. Zo krijg je iedereen in de stemming. Dit kan bingo zijn. Maar ook oud Hollandse spelletjes zoals spijkerpoepen. Wat het ook voor een spel is. Het moet vooral makkelijk en dommig zijn. Laat de lachspieren zijn werk maar doen. Ook kan je vragen stellen die je kan beantwoorden. Zoals Alice & Lois hebben bedacht. Helaas wel in het Engels maar je krijgt een idee wat ik bedoel.

Oud en nieuw familietraditie:

Wil je voor een onvergetelijke herinnering zorgen. Laat iedere aanwezige dan in een map, schrift of wat dan ook voor leuks een aantal vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld Naam, jaar beste herinnering van het jaar en wat je in het komende jaar hoopt te gaan doen. Dromen, wensen, Dit kan van alles zijn. Stop het weg in een doos en maak het dicht. Kijk samen een jaar later terug op wat je vorig jaar allemaal hebt opgeschreven. Meteen leuke gesprek stof. Als je dit elk jaar met elkaar doet en alles bewaard krijg je een soort dagboek voor de volgende generatie. Maak er iets moois van en maak het tot een familietraditie.

Maar de belangrijkste tip die ik je kan geven. Maak je niet te druk. Geniet van het feest.

Wat vind je van mijn tips? Heb jij nog een goede tip voor een geslaagd oud en nieuw?

Tips voor een geslaagd oud en nieuw feest
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This