12/04/2022

Timeline journal review

Het timeline journal is een uitvouwbaar journal van stevig papier. In het midden een lijn en kleine, grijze stippen (dots) over de gehele pagina’s. Deze lijn vormt de basis. De dots geven je houvast. De hoes (slipcase) beschermt je persoonlijke creatie.

Het timeline journal is een nieuwe manier van journalen. Hoe je het kan gebruiken en hoe het jou kan helpen, lees dan verder.

timeline journal review. de 16 meter uitvouwbare journal

Toen ik zag dat de timeline journal uit zou komen was ik er erg benieuwd na. Maar nu ik het heb moet ik je eerlijk toegeven dat ik nog niet weet hou ik het ga gebruiken. Er zijn zo veel opties:

 • Levensloop. Bijvoorbeeld van je kind zijn of haar eerste jaar of de eerste 18 jaar. Of misschien je eigen levensloop.
 • Gebruik het als een soort van dagboek waarin je de hoogtepunten van je dag, week of maand opsomt.
 • Een vakantie, je mooie rondreis of wereldreis.
 • Je doelen of de carrière pad die je gaat bewandelen.
 • Je zwangerschap
 • Verhuizing
 • Maar je kan de timeline journal ook als planner gebruiken. Vol met weekly’s monthly’s en al het ander dat je vaak in een bullet journal terugziet.

Snap je nu dat ik nog niet weet hoe ik de journal ga gebruiken? Zo veel opties.

Het fijne aan een bullet journal is dat je het kan gebruiken zoals en voor wat jij maar wilt. En dat is met de timeline journal niet anders.

Het voordeel van de journal is dat je het boekje kan uitvouwen en alles in een overzicht kan zien (met een totale lengte van 16 meter en 8 meter per zijde).

timeline journal review. de 16 meter uitvouwbare journal

Eerste indruk timeline journal

De slipcase is een stevige hoes dat perfect past bij de journal. De journal kaft is gemaakt van stevig karton met een motief dat hetzelfde is als de slipcase. Het papier is spierwit en voelt stevig aan (160 GSM). De dots zijn best groot en redelijk donkergrijs (van mij hadden de dots kleiner en minder duidelijk mogen zijn).

Er zit een boekje van bijna 50 pagina’s bij, vol ideeën en uitleg hoe je het systeem kan gebruiken. Alleen het boekje is al een aanwinst. Wil je meer weten over het systeem en uitleg kijk dan het onderstaande filmpje.

Overige informatie:

Het timeline journal is onder anderen te koop bij Bol.com

 • Prijs: €24,99
 • Bindwijze: hardcover
 • Afmetingen 15,5 x 21,5 cm
 • Aantal pagina’s: 108
 • Auteur: Christa Smits
 • Uitgever: BBNC Uitgevers
 • EAN: 9789045327037

Lijkt de journal jou iets? Omdat ik nog niet precies weet hoe ik de journal ga gebruiken ben ik vooral benieuwd of jij weet hoe je het zou gaan gebruiken.

Lees ook eens:

timeline journal review. de 16 meter uitvouwbare journal
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Heb je houten klompen of wil je het graag eens pimpen? Twee verschillende technieken pas ik toe. Makkelijk te maken met stap voor stap uitleg. Met alleen maar spullen die te koop zijn bij de Action. Woord vooraf: Als je denkt wat zijn de foto’s fel van kleur. Buiten...

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons. Het maken van de bloesemboom inspireerde mij door...

Kinderboerderij speurtocht

Kinderboerderij speurtocht

Spelen op een (kinder-)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vindt op een (kinder-)boerderij. Om de beleving nog leuker te maken heb ik een speurtocht gemaakt die je gratis uit kan printen. Op de speurtocht...

Bloesemboom knutselen met wc-rol

Bloesemboom knutselen met wc-rol

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken. Een bloesemboom in bloei is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares