Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Superhelden maskers knutselen

Heb jij een superheld in huis? Op zoek naar een knutselproject voor een superhelden themafeest? dan is dit dé blog voor jou. 

Vandaag laat ik zien hoe je heel simpel superhelden maskers knutselt. Vanuit een basismasker kan je heel veel verschillende soorten maskers maken. In dit geval een superhelden masker.

Voor het eindfeest van mijn zoon maakte ik ooit al eens maskers. Van een basismasker maak je de leukste creaties, in dit geval de superhelden maskers. Of je maakt het op een stokje zodat ze perfect zijn als props voor een photo booth. Met deze basis kan je alle kanten op. Van ninja turtles tot catwoman. Voor elk thema en gelegenheid is deze basismasker geschikt.

Lees ook eens:

De maskers moesten voor het schoolfeest niet al te moeilijk en lang knutselproject zijn. Zo bedacht ik toen deze maskers. Ook dit jaar is er weer een eindfeest. Was het vorig jaar Disney, dit jaar heeft het een superhelden thema.

Om je nog wat meer te inspireren met wat je allemaal kan doen met de maskers heb ik ook nu weer een paar leuke voorbeelden voor jou gemaakt. De superhelden maskers.

Superhelden masker knutselen

Moeilijkheidsgraad:  ★☆ 

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden:

 • Karton
 • Elastiekjes of stokjes
 • Diverse gekleurd stevig papier
 • Leuk decoratie materiaal
 • Lijm
 • Schaar
 • Sjabloon of pdf masker

Werkbeschrijving:

Print de pdf masker uit.

Knip de printable uit. Liefst op karton.

Je kan de printable meteen versieren of je maakt het op een stevig stuk karton zodat je het ten alle tijden kan gebruiken als sjabloon. ( zie onderstaande ↓ foto) Hierdoor kan je het steeds weer gebruiken zonder dat het snel kapot gaat. Zeker op een kinderfeestje adviseer ik dit.

 • Kleine kinderen zullen meer hulp nodig hebben bij het uitknippen: als je een groep peuter of kleuters de maskers zelf wilt uit laten knippen, dan kan je er ook voor kiezen om ze met een prikker de masker te prikken in plaats van knippen.
 • Als je de basis van het masker hebt kan je de kinderen het naar eigen inzicht laten versieren.
Superhelden masker knutselen met gratis basis masker
Superhelden masker knutselen met gratis basis masker

Versieren

Ik ben benieuwd wat je kinderen er voor moois van maken.

Als het masker mooi versierd is kan je gaten aan de uiterste zijkanten maken en er aan beide kanten een elastiekje er doorheen.

Wil je de maskers gebruiken voor een photo booth dan moet je aan de binnenkant van een  uiteinde een stokje vast maken. Het zou gedaan kunnen worden met een saté prikker. Maak dan wel even de plakkant bot door er een stukje af te knippen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zich pijn doet.

Zoals je kan zien kan je met dezelfde vorm en kleur van het masker met een paar simpele dingen al een totaal andere look creëren.

Tips:

 • Als je de maskers langer wilt laten gaan dan kan je ervoor kiezen om de maskers van vilt te maken.
 • Knip de maskers van tevoren uit als je het met kleinere kinderen wilt maken. Dit scheelt heel veel tijd en hulp voor jou.
 • Versieren met kleine kinderen gebruik kleurpotloden, stiften en stickers om een mega zooi te voorkomen.

Wat vind je van de superhelden maskers?  Zal jij dit gaan maken met je kind(eren)? Ben je weer wat meer geïnspireerd nu ik je nog meer mogelijkheden heb laten zien aan de hand van het basis masker? Wie is jouw superheld?

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Superhelden masker knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This