Suikerspin kerstbal knutselen

Elke week probeer ik een ornament voor in de kerstboom te maken.  En om de een of andere reden draait het ook nu weer om eten. Of beter gezegd snoep. Zo maakte ik dit keer een suikerspin ornament voor in de “foute” kerstboom.

Ik hou van een foute kerstboom. Van “fout” in de kerstboom en dit is er ook weer zo eentje. Geïnspireerd door de mooie maar veel te dure kerst ornamenten van de Bijenkorf heb ik dit jaar besloten om er een aantal zelf te gaan maken. Althans een poging tot.

Natuurlijk zijn ze niet zo geweldig als die van de Bijenkorf. Maar dit maak ik voor nog geen euro waar ik anders meer dan €10,- voor had moeten betalen. En bovendien nog kapot kan vallen.

Vorige week maakte ik al een lolly voor in de kerstboom. En nu dus een suikerspin. Ik vind ook deze weer goed gelukt. En zeker waardig om in de boom te hangen.

Wil je deze geweldige suikerspin ornament maken? Het is zo gemaakt. Met de volgende stap voor stap uitleg zeker.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 60 minuten

Suikerspin kerstboom ornament knutselen

Benodigdheden:

  • Stevig karton
  • Alles lijm
  • Mod podge (optioneel)
  • Schilderstape
  • Lint
  • Glitter (optioneel)
  • verf

Werkbeschrijving:

Teken en knip uit stevig karton ( Ik heb het gemaakt van een pak cruesli.) De volgende vormen. ( Zie bovenstaande ↑ foto)

De maten moeten 5 x 8 zijn met aan de bovenzijde een uitloop naar 7 centimeter ipv 5 cm. Knip dit twee keer uit.

De zijkanten heb ik smaller gemaakt zodat het beter in de boom past. Hiervan zijn de maten 3×8 met aan de bovenzijde een uitloop naar 5 cm ipv 3 Ook dit moet twee keer worden uitgeknipt.

Een bodem van 3×5 cm uittekenen en knippen. Ook deze maak je 2 keer.

Als je dit hebt gedaan kan je beginnen met het in elkaar zetten. Maak een kruis van je plakband. Leg het met de plakzijde naar boven . Plak hier in het midden de bodem en leg de andere zijdes aan de bodem. Nu zit alles op de juiste plek aan elkaar vast.

Lint bevestigen:

Voordat je de zijkanten in elkaar zet maak je nu in het midden van de tweede bodem een gaatje. Hier haal je een stuk lint heen. Knoop dit goed vast en lijm dit aan de bodem vast. Nu heb je een dubbele bodem.  Na het afmaken van de suikerspin zie je een lint door het midden gaan. Dit zorgt ervoor dat het ornament zo recht mogelijk in de boom komt te hangen.

De zijkanten kan je nu vast plakken met tape.

Als je dit hebt gedaan kun je net als ik een laagje wc papier erop plakken met mod podge. Dit doe ik zodat het meer een geheel is. De tape is minder zichtbaar. Maar ook maakt het de bak steviger. Dit hoef je uiteraard niet te doen.

Lees ook eens: Kerstballen decouperen met Mod podge

Over de schilders tape kan je prima schilderen of plakken.

Suikerspin decoreren

De suikerspin ornament ben ik gaan schilderen. Dit kan je uiteraard ook beplakken met een leuk printje papier.

Leuk het op met een tekst.

Nu komt het maken van de suikerspin. Ik heb het van vloei papier gemaakt.

Met een beetje lijm spray heb ik er glitter overheen gestrooid en klaar is de bak met suikerspin ornament voor in de kerstboom.

Tip:

Durf je het aan, maak dan de suikerspin van engelen haar.

Je kan de bak rood met wit gestreept maken. Opvullen met echte popcorn. Dan heb je een bak met popcorn. Erg leuk om aan iemand te geven die gek is op popcorn of films kijken. Zorg dan wel dat de popcorn er goed in vast komt te zitten en fixeer het met haarlak of echte lak. Dit voorkomt dat het gaat schimmelen.

Zelf heb ik hier geen ervaring mee. Maar lees vaak dat dit de manier is om voedsel te kunnen verwerken. Heb jij hier opmerkingen over, tips dan hoor ik dit graag in een opmerking hieronder.

Maak jij leuke ornamenten voor in de kerstboom? Wat vind je van het suikerspin ornament voor in de kerstboom? 

Lees ook eens: 

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Suikerspin kerstboom ornament knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This