Stropdas slinger knutselen voor Vaderdag

25/05/2017/
v
Shares

Stropdas slinger voor Vaderdag. Voor als je eens iets anders wilt voor Vaderdag. Vouw een slinger vol stropdassen voor je allerliefste vader of opa. Ziet er niet alleen gezellig uit. Maar is ook eens wat anders om te geven. En zo moeilijk is het niet om te maken.

stropdas slinger knutselen voor Vaderdag

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Eerst ga ik stap doornemen met je hoe je de stropdas moet vouwen.

Vouw het blaadje door het midden dubbel.

Vouw het blaadje weer open. Vouw de uiteinden nu naar het midden van het blaadje.

Draai het blaadje om. Vouw de punt nu voor ongeveer 1/3 naar het midden toe.

Vouw nu hetzelfde punt weer een stuk terug

Draai het blaadje weer om. Vouw het puntje er nu overheen.

Vouw een zijkant naar het midden toe.

Vouw daarna de andere zijden ook naar het midden toe,

Draai je vouwwerk om.

stropdas slinger knutselen voor Vaderdag

De stropdas is klaar.

Filmpje

Als je het niet snapt dan zijn er ook genoeg filmpjes te vinden van op het internet. Gewoon zoeken op stropdas origami en je zal genoeg vinden.

Schrijf op de stropdassen een tekst naar keuzen.

Maak het vast aan een stuk lint.

En de Vaderdag stropdas slinger is klaar voor een feestje.

stropdas slinger knutselen voor Vaderdag
stropdas slinger knutselen voor Vaderdag

Ik heb ervoor gekozen om de stropdassen aan een knijper te hangen. Dit zijn normale knijpers. Ergens moet ik nog kleintjes hebben maar die kon ik zo snel niet vinden in mijn knutsel chaos. Persoonlijk vond ik het wel grappig. Maar gewoon aan een lint vast maken kan ook.

Tip:

Is je kind nog te klein om de stropdassen te vouwen dan denk je misschien dat deze Vaderdag knutsel niks voor jou is om te maken. Maar niks is minder waar. Laat je kind dan de papiertjes inkleuren of met verf zich uitleven. Vouw er daarna een aantal leuke stropdassen van. Zo heeft je kind met een beetje hulp toch iets leuks kunnen maken.

Lees ook eens:

Wat vind je van de stropdas slinger? Leuk extraatje toch om te maken voor Vaderdag. Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk genoeg is. Zo niet dan hoor ik dat graag van je, zodat ik je weer op weg kan helpen.

stropdas slinger knutselen voor Vaderdag
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan knutselen met wc-rollen. De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden