25/05/2017

Stropdas slinger knutselen voor Vaderdag

Stropdas slinger voor Vaderdag. Voor als je eens iets anders wilt voor Vaderdag. Vouw een slinger vol stropdassen voor je allerliefste vader of opa. Ziet er niet alleen gezellig uit. Maar is ook eens wat anders om te geven. En zo moeilijk is het niet om te maken.

stropdas slinger knutselen voor Vaderdag

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Eerst ga ik stap doornemen met je hoe je de stropdas moet vouwen.

Vouw het blaadje door het midden dubbel.

Vouw het blaadje weer open. Vouw de uiteinden nu naar het midden van het blaadje.

Draai het blaadje om. Vouw de punt nu voor ongeveer 1/3 naar het midden toe.

Vouw nu hetzelfde punt weer een stuk terug

Draai het blaadje weer om. Vouw het puntje er nu overheen.

Vouw een zijkant naar het midden toe.

Vouw daarna de andere zijden ook naar het midden toe,

Draai je vouwwerk om.

stropdas slinger knutselen voor Vaderdag

De stropdas is klaar.

Filmpje

Als je het niet snapt dan zijn er ook genoeg filmpjes te vinden van op het internet. Gewoon zoeken op stropdas origami en je zal genoeg vinden.

Schrijf op de stropdassen een tekst naar keuzen.

Maak het vast aan een stuk lint.

En de Vaderdag stropdas slinger is klaar voor een feestje.

stropdas slinger knutselen voor Vaderdag
stropdas slinger knutselen voor Vaderdag

Ik heb ervoor gekozen om de stropdassen aan een knijper te hangen. Dit zijn normale knijpers. Ergens moet ik nog kleintjes hebben maar die kon ik zo snel niet vinden in mijn knutsel chaos. Persoonlijk vond ik het wel grappig. Maar gewoon aan een lint vast maken kan ook.

Tip:

Is je kind nog te klein om de stropdassen te vouwen dan denk je misschien dat deze Vaderdag knutsel niks voor jou is om te maken. Maar niks is minder waar. Laat je kind dan de papiertjes inkleuren of met verf zich uitleven. Vouw er daarna een aantal leuke stropdassen van. Zo heeft je kind met een beetje hulp toch iets leuks kunnen maken.

Lees ook eens:

Wat vind je van de stropdas slinger? Leuk extraatje toch om te maken voor Vaderdag. Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk genoeg is. Zo niet dan hoor ik dat graag van je, zodat ik je weer op weg kan helpen.

stropdas slinger knutselen voor Vaderdag
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je mooie collages?

Hoe maak je mooie collages?

Zie jij mooie collages en lukt het jou maar niet om mooie te maken. Of weet je niet hoe je moet beginnen. Met de stappenplan en tips kan ook jij mooi collages maken. Collages maken is een leuke manier om (restjes) papier, washi tape, stickers, afbeeldingen en wat je...

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Heb je houten klompen of wil je het graag eens pimpen? Twee verschillende technieken pas ik toe. Makkelijk te maken met stap voor stap uitleg. Met alleen maar spullen die te koop zijn bij de Action. Woord vooraf: Als je denkt wat zijn de foto’s fel van kleur. Buiten...

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons. Het maken van de bloesemboom inspireerde mij door...

Kinderboerderij speurtocht

Kinderboerderij speurtocht

Spelen op een (kinder-)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vindt op een (kinder-)boerderij. Om de beleving nog leuker te maken heb ik een speurtocht gemaakt die je gratis uit kan printen. Op de speurtocht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares