Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Strass stenen kerstbal knutselen

Kerst ornamenten maken voor in de kerstboom met de nodige bling. Zeg nou zelf dat hoort toch bij de Kerst. Heb je geen strass stenen met glitter, verf of papier kan je de ornamenten ook maken, geeft het wel een heel ander effect.

De strass stenen die ik gebruikte zijn voorzien van veel kleur maar je kan ze uiteraard de kleur geven die jij wilt. Het werken met de strass stenen is best tijdrovend. Maar meer dan de moeite waard. Maak je het met kleine kinderen, dan kan je ervoor kiezen om het ze te laten verven of maar een paar stenen op te laten plakken.

Glitter is een leuk alternatief met net zo veel bling, maar ik snap het als niet iedereen daarop zit te wachten. Knutselen met glitter gaat overal zitten en vind je maanden later nog terug als je pech hebt. Wil je met glitter werken, gebruik het dan met mod podge. Doordat dat een lijm en vernis in 1. waardoor de glitter minder uit valt.

Kerstboom ornamenten knutselen met strass stenen

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: >15 minuten

Benodigdheden:

  • Lijmpistool of alleslijm
  • IJsstokjes
  • Karton (alleen voor het vredesteken nodig)
  • Glitter, verf, papier of strass stenen

Werkbeschrijving:

Met welk materiaal waarmee jij het gaat versieren is aan jou. Ik heb ze van strass stenen gemaakt en hier zal ik het over hebben. De andere materialen die ik als suggestie noem, zijn simpel in gebruik. Ik ga er dan ook van uit dat je zelf wel weet hoe het werkt. Mocht je er toch een vraag over hebben, stel het dan gerust.

Om de ijsstokjes goed vast te plakken kan je het beste gebruik maken van een lijmpistool. Eerder maakte ik al eens een vredesteken met strass stenen. De stenen zitten er nog altijd goed op vast met het lijmpistool. Deze keer heb ik mijn alles lijm gebruikt, normaal geen probleem, maar als je de optie hebt raad ik een lijmpistool aan. De strass stenen zijn best zwaar en vielen er al een aantal af met de alleslijm. De verhuizing zal hier ook niet aan bijgedragen hebben. Alle lijm en glitter is wel prima.

De ornamenten heb ik aan beide kanten bedekt met strass stenen. Zo zijn de ornamenten van alle kanten mooi om te zien.

Er zijn door mij nu 4 verschillende soorten vormen gemaakt:

  • Ster
  • Kerstboom
  • Sneeuwvlok
  • Vredes teken

Van makkelijkst tot moeilijker….

Kerstboom ornamenten knutselen met strass stenen

Sneeuwvlok

Plak met lijm 3 ijsstokjes schuin op elkaar. Alleen het midden kan je vastplakken. Plak de strass stenen vast op de sneeuwvlokken. Laat het goed drogen. Met een haakje (haakjes voor de kerstballen) heb ik de sneeuwvlok vastgemaakt. De haak kon ik net om de sneeuwvlok heen draaien en vastklemmen. Aan de andere kant van de haak kon ik het mee in de kerstboom hangen. Je kan er ook voor kiezen voor een mooi lint of touw. Omdat mijn knutselspullen nog voor een deel uitgepakt moeten worden, heb ik dit niet kunnen doen.

Kerstboom ornamenten knutselen met strass stenen

Kerstboom

De boom kan je uit een driehoek laten bestaan, dan heb je genoeg aan 3 ijsstokjes, maar je kan er ook een stam in maken, dan heb je 1 of 2 ijsstokjes meer nodig.

Plak de hoeken van de ijsstokjes aan elkaar vast. De stam vanuit de punt naar beneden toe. De vorm is af, laat het versieren beginnen. De haakjes voor de kerstboom zijn perfect om de boom in de top erin te haken en op te hangen.

Kerstboom ornamenten knutselen met strass stenen
ster maken van ijsstokjes

Ster

De ster is het meest bewerkelijke van de 3. Om het duidelijk te maken heb ik een tekening gemaakt. (Zie bovenstaande foto).

Hoop dat het duidelijk is hoe je de ijsstokjes moet plakken.

Versier de sterren. Haakje kan ook hier doorheen om opgehangen te worden.

Lees ook eens: Kerstster maken van touw

Kerstboom ornamenten knutselen met strass stenen
Kerstboom ornamenten knutselen met strass stenen

Vredesteken

Het maken van het vredesteken is niet zo gemakkelijk en is daardoor niet geschikt voor jongere kinderen. 

Knip of snij uit een stuk karton het vredesteken uit. Het patroon vind je hier. 

Heb je geen zin of de mogelijkheid om de vorm uit te snijden. In het PDF bestand vind je er ook 1 die je niet hoeft uit te snijden maar op kan vullen met strass  stenen. 

Verdik het vredesteken door 2 of 3 lagen van het karton uit te snijden en op elkaar te plakken. Plak tussen de lagen een kerstbal hakje zodat je het kan ophangen in de kerstboom. 

Ik wikkelde eerst om het vredesteken crepe papier. Dit is optioneel. De ondergrond neemt dan de kleur aan, waar de strass stenen niet tegen elkaar kunnen liggen. Doe je dit niet, dan zal je het karton te zien krijgen. De ondergrond in een gewenste kleur verven is een makkelijkere optie. Ik kwam er gaandeweg achter dat ik het niet alleen wilde  omwikkelen met crepe papier maar er ook de stenen op wilde plakken, vandaar. 

Soms veranderen knutselideeën gaandeweg.

Plak met alleslijm de strass stenen op het vredesteken.  

Tip:

Plak aan beide kanten van de ornamenten de strass stenen zodat het er van alle kanten er mooi uitziet in de kerstboom.

Lees ook eens:

Ik hoop dat je de strass stenen kerst ornamenten met ijsstokjes net zo leuk vindt als ik. De afgelopen jaren heb ik nog veel meer gemaakt met ijsstokjes. Klik op de gewenste link als je meer wilt zien.

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Kerstboom ornamenten knutselen met strass stenen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This