1 aug, 2019 | Knutselen, Blog, Eropuit | 0 Reacties

Spelletjes met water

Met het warme zomerweer, is er niks zo leuk als spelen met water. Maar wat kan je allemaal doen met water? Welke spelletjes kan je allemaal spelen? Ik zetten er een aantal voor jou op een rij. 

Spelen met water is heerlijk verfrissend. Welke leeftijd je ook hebt. Het is altijd fijn. en vooral niet onbelangrijk erg leuk. Zoe heb ik in de loop van de jaren met mijn kinderen veel leuke waterspelletjes bedacht. Vaak met spullen die we al in huis hebben. 

Hierdoor kost het je niet een vermogen aan speelgoed, maar hebben kinderen maar ook volwassenen toch lol.  Diverse spelletjes met water….

Water spelletjes diverse ideeën en speelgoed

Omdat het donderdag is, is het weer tijd voor Crea cross. De creatieve uitdaging met link party.  Deze week is de uitdaging lekker vies. Lees vooral verder als jij jouw werk in de link wilt plaatsen of nieuwsgierig bent wat anderen hebben gemaakt

1. Waterglijmat

Een glijmat is goed voor mega speelplezier. Zo heb ik ooit tijdens een kinderfeestje de kinderen voor uren zoet kunnen houden. Iets wat als onderdeel was van de spelletjes met water…. eindigde in het spel van de dag. De kinderen kregen er geen genoeg van.

Tip:

Als je geen kraan hebt om de glijbaan op aan te sluiten dan kan dat ook zonder een kraan. Ik deed het met emmers water en een beetje zeepsop.

2. Twee emmertjes water halen

Er zijn verschillende spelletjes de je kan spelen met emmertjes.

Water doorgeven

Benodigdheden:

 • Emmers (net zo veel als mensen die er mee doen).

Geef alle kinderen een emmer. Laat ze achter elkaar gaan staan. Alle kinderen kijken de zelfde kant op.

Het voorste kind heeft een gevulde emmer met water. Deze emmer moet over gegoten worden in de emmer van het kind achter haar/ hem. Dit doe je door de emmer te legen over je hoofd heen. Omdat je niet precies kan zien waar de andere persoon achter je de emmer heeft kan er veel naast de emmer vallen.

Je geeft steeds weer op dezelfde manier het water door. De sport is om zoveel mogelijk water over te hebben aan het einde van de rij.

Als je twee gelijke rijen maakt (teams) kan je een wedstrijd houden.

Emmertje vullen

Benodigdheden:

 • 4 emmers
 • 2 sponsen
 • Parcour

Zorg dat je twee gelijke teams hebt.

Maak een parcour. Dit kan zijn over iets heen springen. Maar kan ook een weg zijn die je moet afleggen. Aan jou hoe moeilijk of makkelijk je dit wilt maken.

Maak de twee teams en laat elk team achter elkaar in de rij staan.

De voorste persoon in de rij heeft een spons. Hiernaast staat ook een emmer vol met water. Allebei de teams hebben evenveel water in de emmer zitten.

Dompel de spons onder in de emmer. Leg het parcour af. Aan het einde van het parcour staat nog een emmer. Knijp de spons zoveel mogelijk leeg in de emmer.

Ren zo snel mogelijk weer terug over het parcour om bij de nu voorste persoon uit te komen.. Overhandig de spons. Deze persoon dompel de spons nu onder in het water. En legt het parcour nu af. Ga zo door totdat…

De eerste team dat de emmer aan het begin leeg heeft, of een bepaalde hoogte in de tweede emmer heeft bereikt, (met water) heeft gewonnen.

3. Waterbal

Je kan ballen of zakjes kopen die in het water vollopen met water. Door deze ballen over te gooien komt er steeds een beetje water uit.

Maar ik er is ook een manier om het zelf te maken..

Benodigdheden:

 • 1 a 2 sponzen
 • Tie wraps of touw

Knip een sponsen in de lengte in 3 gelijke delen. Als het een spons is met een groene schuurkant dan moet je die eerst verwijderen.

De sponsen hou je bij elkaar vast. In het midden plaats je de tie wrap en trek deze zo strak mogelijk aan. Knip de uiteinde zo kort mogelijk af.  Heb je geen tie wrap, touw kan ook, is alleen lastiger om goed strak aan te trekken. Hoe strakker je het kan aantrekken, des te leuker is het effect.

Een speelse bal om mee te spelen is nu klaar voor heel veel speel plezier.

4. Waterpistool spelletjes

Benodigdheden:

 • Waterpistolen
 • Plastic bekers

Met de plastic bekers en een waterpistool kan je twee verschillende spelletjes met water spelen.

Hindernisbaan

Voor de eerste verwijs ik je naar de blog this grandma is fun.

Deze oma’s hebben een hindernisbaan bedacht. Span een draad met 1 of meerdere plastic bekers er aan vast gemaakt. Schiet met de waterpistool in de beker. De beker zal zich langzaam maar zeker over de baan verplaatsen.

Of je hier een wedstrijd van maakt of gewoon de uitdaging is om het over de baan heen te verplaatsen. Dat is aan jou.

Stapelen

Stapel de bekertjes in een piramide op elkaar. Ga op een afstand staan en schiet zoveel mogelijk bekers er af.

5. Waterballonnen

Laat ik vooropstellen dat ik geen fan ben van waterballonnen. Ze bevuilen het milieu onnodig. Maar ik kan niet ontkennen dat ze een leuk speeltje zijn. Zo hebben de kinderen uit de hele buurt, groot en klein, laatst voor de deur een gevecht gehouden. Lol gegarandeerd. Wel heb ik er toen op toegezien dat alles werd opgeruimd.

Het neemt niet het probleem dat ballonnen veroorzaken weg. Maar door het netjes weg te gooien is nog altijd beter dan het te laten rondslingeren.

Waterballonnen zijn op zich al een leuk spelletje met water… Maar ik heb er een leuke variant op.

Waterballon pinata

Benodigdheden:

 • Waterballonnen
 • Touw
 • Blinddoek ( kan handdoek of sjaal zijn)

Hang een waterballon op alsof het een pinata is. Probeer het met een tak of pinata stok kapot te slaan. Sta je er onder en sla je de waterballon kapot…… Iets met een nat pak halen. lol

Tip:

Waterballonnen vullen kan echt een nachtmerrie zijn. Tegenwoordig zijn er ook herbruikbare waterballonnen.

6. Water speelgoed

Misschien ben je niet op zoek naar spelletjes met water. Maar wil je speelgoed.

Ik zette de 5 leukste op een rij. Speelgoed voor verschillende leeftijden. Dat voor uren speelplezier zal zorgen.

 1. Little Tikes Fountain Factory Watertafel
 2. Water sproeiende octopus
 3. Baby Splash Waterspeelmat
 4. Speelhuis zand & water Picknicktafel
 5. Waterfall Discovery Waterwand met doolhof 

En speciaal voor de volwassenen:

Weet jij nog een leuk spelletjes, of speelgoed tip, laat het dan weten in de opmerking.

 Lees ook eens: 

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte washand monster. Niet alleen functioneel maar ook leuk om mee te spelen….. Benieuwd, wat? Neem dan snel een kijkje..

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Spelletjes met water voor kinderen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This