Snoepjes strijkkralen patronen

06/03/2021/
v

Vind je kind strijkkralen leuk om mee te werken? Maar heeft het niet het geduld om de meeste patronen te maken? Dan zijn de snoepjes strijkkralen patronen ideaal voor jouw kind. Ze zijn niet al te groot en ingewikkeld om te maken. Maar het resultaat is superleuk.

Knutselen met strijkkralen is een leuke manier om de tijd te verdrijven. Of je nu grote schilderijen er mee maakt of kleine snelle patronen. Voor je het weet ben je een paar uur verder. Perfect voor de regenachtige of gure dagen. En een ideale manier om kinderen bezig te houden met iets anders dan een scherm.

Het is weer de eerste zaterdag van de maand. En dat houdt in een nieuwe creatieve linkparty uitdaging. De uitdaging is deze keer strijkkralen. Onder de blog geef ik meer uitleg en zijn er creaties van andere creabea’s te zien. Maar nu eerst…… De snoepjes strijkkralen patronen.

Snoepjes strijkkralen patronen

Cup cake

2 verschillende uitvoering welke je ook maakt, ze zijn simpel om te maken en met namen de kleine is geschikt om op een verjaardagskaart te plakken.

Snoepjes strijkkralen patronen

De 3D Engelse drop.

Iets wat ik op Pinterest wel vaker voorbij zag komen en al heel lang zelf wilde maken. 

Het is een hele simpele patroon waardoor jonge kinderen het al kunnen maken.

 Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <30 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Voor elke Engelse drop heb je een kleur (oranje, geel, roze, bruin of roze) nodig. Een keer wit en zwart.
Elke deel bestaat uit een vierkant van 4×4 strijkkralen.
Voor de drop met groen is het iets anders. Daar heb je 2x zwart, 2x wit en 1x groen nodig. Ook deze maak je in 4×4 strijkkralen.
Laat genoeg ruimte over tussen de vierkanten op de grondplaat. Ander is het lastig om het te strijken zonder de andere te raken.
Strijk de vierkanten en verwijder ze uit de grondplaten.
Laat het afkoelen.

Lijmen

Plak de vierkanten op elkaar met alles lijm of met een lijmpistool. Hou er bij een lijmpistool wel rekening mee dat het lijm door de gaten kan vloeien en makkelijk om je handen kan komen. Omdat ik geen zin in brandplekken op mijn handen, gebruikte ik liever de alleslijm. Nadeel van alleslijm is dan het best wat tijd nodig heeft om te drogen.
Volgorde van het op elkaar plakken van de kleuren…
• Bruin, zwart, wit
• Oranje, wart, wit
• Roze, zwart, wit
• Geel, zwart, wit
• Wit, zwart, groen, zwart, wit.

Snoepjes strijkkralen patronen BMelloW.NL 2 1

Cirkelvormige Engelse drop

Voor de cirkelvormige Engelse drop maakte ik het op een cirkel grondplaat. Heb je deze niet en wil je deze niet aanschaffen, geen probleem. Ik maakte er ook een op een vierkante grondplaat. Persoonlijk vind ik de Engelse drop op de cirkel grondplaat wel mooier. Welke vind jij mooier?

Als je de Engelse drop op de cirkelvormige grondplaat maakt begin in het midden. Zoek het midden. Werk vanuit het midden naar buiten toe. Begin met zwart en daarna met roze of geel.

Maak 3 keer dezelfde patroon. Zowel in het roze met zwart als in het geel met zwart. Ik maakte het maar 2 keer per patroon. Achteraf had ik het liever 3 lagen gegeven.

Snoepjes strijkkralen patronen
Snoepjes strijkkralen patronen

Lolly

Voor deze lolly’s heb je een ronde grontplaat nodig. 

Maak cirkels in verschillende kleuren. Aan jou hoe je de kleuren samenstelt. Plak de cirkels op een ijsstokje (spotgoedkoop bij de Action te koop). Doe er eventueel een strikje om het stokje en je hebt een leuke versiering die ook niet zal misstaan op een verjaardagskaart.

Snoepjes strijkkralen patronen

Snoepjes in snoeppapier

Ten slotte maakte ik nog snoepjes in snoeppapiertjes. De kleuren en vorm in de patroon kan je simpel aanpassen naar eigen idee.

Ik hoop dat je weer geïnspireerd bent om nieuwe leuke dingen te maken met strijkkralen. Vergeet niet verder te scrollen en te zien wat anderen hebben gemaakt.

Lees ook eens:

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTube is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is strijkkralen.

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema strijkkralen hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Maakt paasdecoratie van strijkkralen

Minecraft kubussen van strijkkralen

Maakt Dino’s sleutelhangers van strijkkralen

En nieuw aan ons team is….

Laat je zien hoe je op verschillende manieren regenboog patronen kan maken van strijkkralen.

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
Snoepjes strijkkralen patronen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan knutselen van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest