29 nov, 2018 | Blog, Knutselen | 0 Reacties

Sneeuwpoppen knutselen met wc-rollen.

Knutselen met wc-rollen is niet alleen spotgoedkoop, je kan er zo veel leuke dingen mee knutselen. Vandaag laat ik je zien hoe je met spulletjes die je vast al in huis hebt, sneeuwpoppen met wc-rollen kan maken. 

Dus verzamel wc-rollen en je kinderen en ga aan de slag…

Sneeuwpop knutselen met wc-rollen

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is de uitdaging winter. Als ik aan winter denk dan denk ik aan kou, kerst en sneeuw. Ik had dan ook niet lang nodig om te bedenken wat ik ga maken.

Moeilijkheidsgraad:

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

  • Wc-rol
  • Wit papier
  • Pijpenragers
  • Mini pompoms
  • Knopen of rhinestones
  • Lint of crêpepapier
  • Lijm
  • Schaar
  • Klein stukje oranje papier
  • Wiebel oogjes

Werkbeschrijving:

Rol het witte papier om de wc-rol heen en vouw de uiteinden naar binnen toe. Dit is de snelste manier om de wc-rol wit te krijgen.

Plak dan de ogen erop zodat je een uitgangspunt hebt. Nu weet je waar ongeveer alles moet komen.

Knip een pijpenrager doormidden.

Krul de uiteinden van de pijpenrager iets om.

Plak de uiteinden vast op de plek waar ongeveer de oren zitten.

Plak op de uiteinden pompoms.

Knopen en neus

Gebruik nu kopen, rhinestones of als je dat allemaal niet hebt kan je een met een perforator cirkels maken en die gebruiken.

Voor de neus heb ik een piep klein stukje oranje papier, Was een beetje pielen maar uiteindelijk lijkt het op iets wat op een wortel/ neus lijkt. Je kan hier ook een cirkel voor gebruiken net als de knopen.

De sjaal kan je van een stukje stof. Lint of in mijn geval crêpepapier maken. Ik kon zo snel geen lint vinden. Iets met je knutsel spullen logisch opruimen en het vervolgens niet meer kunnen vinden. Hoe dan ook ik heb altijd crêpepapier on overvloed. En vandaar dat ik dat maar bent gaan gebruiken.

En dan is de Sneeuwpop van wc rollen alweer klaar.

Leuke dingen maken met wc rollen, is niet alleen snel, makkelijk maar ook nog eens goedkoop. Maak jij wel eens leuke dingen met wc rollen? Zo ja wat maak jij zoal?

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse haakten een basis mutsje. En een kijkje te nemen bij Mama duizendpoot. Natasha maakte een sjaal, haarband en zo veel meer. Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd meedoen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link. Of gebruik #creacross op je sociale media zodat wij kunnen zien dat je meedoet.

Sneeuwpop knutselen met wc-rollen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This