Sneeuwpop aftelkalender knutselen voor de feestdagen

05/12/2017/
v

Nooit meer de vraag hoelang het nog duurt tot een feestdag. Met deze super leuke sneeuwpop aftelkalender kan het aftellen beginnen.

Het is vandaag Sint zijn verjaardag. Maar toch ben ik al lang en breed bezig met de voorbereidingen voor de Kerst. Omdat het vanaf morgen toch echt het aftellen is begonnen tot de Kerst heb ik voor jou de DIY-aftelkalender.

Haal vandaag of morgenochtend de benodigdheden voor deze super leuke aftelkalender en tel samen de dagen tot Kerst en oud en nieuw af.

Deze sneeuwpop aftelkalender kan je maken tot de Kerst. Maar ik heb het tot oud en nieuw gedaan. Aan jou de keus. Ook heb ik de teller op 1 december gezet en Sinterklaas aangedikt net als alle andere feestdagen. Vul het in zoals het voor jou en je gezin werkt

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

 • Dik karton.
 • Wit papier of verf
 • Rood papier of verf
 • Zwarte stift of cijfer stickers
 • Stukje oranje karton of oranje verf
 • 1 splitpen
 • Schaar
 • Alles lijm
Sneeuwpop aftelkalender knutselen voor de feestdagen

Werkbeschrijving:

Het hoofd:

De hoofd van de sneeuwpop heb ik gemaakt van dik karton. Uit een doos. Dit is stevig en daardoor gaat de aftelkalender nog een hele lange tijd mee. Goed voor meerdere jaren.

Teken een grote cirkel en knip deze uit.

Schilder het wit of plak er wit papier overheen.

De kerstmuts:

Teken een kerstmuts. Hou rekening met de grote van de hoofd van de sneeuwpop.

Als je tevreden bent met de vorm van de muts dan kan je het uitknippen.

Plak er nu rood papier op of schilder het rood.

Samenvoegen:

Als de sneeuwpop en kerstmuts droog zijn kan je het aan elkaar vastplakken.

Plak de muts op de sneeuwpop.

Zoals je ziet heb ik op de kerstmuts watjes geplakt. Aan jou of je dit ook wilt.

De neus:

Zoals je ziet heb ik een wortel gemaakt als neus. Dit heb ik gedaan door oranje karton dubbel te vouwen en plakken. Deze neus kan je ook uit dik karton maken en verven.

Laat de neus drogen.

Maak er een gaatje in.

Maak ook een gaatje in de sneeuwpop. Ongeveer in het midden.

Haal nu de splitpen door de neus en daarna door de sneeuwpop en splijt het aan de achterkant open. Nu kan je de neus ronddraaien.

Schrijf nu de cijfers op de zijkant van de sneeuwpop.

Teken de ogen en mond erop

De sneeuwpop aftelkalender:

Je kan de sneeuwpop aftelkalender neerzetten. Maar ook ophangen. Plak een stukje lint aan de achterkant vast in een lus. Nu kan je de aftelkalender ophangen.

Geen zin om alles zelf te maken. Ik heb een PDF bestand gemaakt met een basis, monden, ogen, muts en een neus. Knip en plak en maak snel zelf er 1. Of teken het deels zelf. De dagen moet je er nog wel zelf op schrijven.

Hoe kom je aan het gratis PDF?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

 • Heb je geen Googleaccount dan is het helaas niet mogelijk om het pdf-bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een googleaccount heeft.
 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. Zo niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnenhalen.

Tip:

Is je kind gek op de Disneyfilm Fronzen en met namen Olaf. Dan kan je in plaats van deze sneeuwpop ook Olaf maken. Ben je niet zo goed in tekenen. Zoek dan een goede kleurplaat waar Olaf op staat en vergroot deze zodanig dat je de vorm kan maken als basis van de aftelkalender.

Lees ook eens:

Sneeuwpop aftelkalender knutselen voor de feestdagen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest