Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Simpel te knutselen Lampionnen voor St Maarten

Het is alweer bijna Sint-Maarten. En dat vraagt er natuurlijk om een DIY-lampion. Niet een maar twee super simpel te maken lampionnen. Geen lange knutselproject of ingewikkelde toestanden. Maar in een handomdraai gemaakt.

Ik heb in de loop der jaren genoeg lampionnen gemaakt. Helaas was ik nooit zo slim om ze te fotograferen. Laat staan er een blog over te schrijven. Vandaar dat ik er nu twee hebt gemaakt. Twee die heel simpel zijn om te maken. De eerste heb je zelfs in nog geen 5 minuten gemaakt. Hoe fijn is dat.

Simpel te knutselen lampionnen voor Sint Maarten

Pompoen lampion

Moeilijkheidsgraad:

Tijdsduur: > 20 minuten

Benodigdheden:

 • 3x Stevig A4 papier na keuze.
 • Lijm
 • Schaar
 • Pijpenragers of touw
 • Perforator
 • Snijmachine (optioneel)

Werkbeschrijving:

Als je denkt, wat is de pompoen toch fel van kleur, dat klopt. De pompoen is gemaakt van neon papier.

Ik heb deze lampion gemaakt van normaal paper. Een wat steviger papiertje had beter geweest. Nu zakt de pompoen wat uit. Als dit is wat je wilt gebruik dan gerust normaal papier. Wil je toch dat het wat beter rond blijft dan raad ik je toch aan een iets steviger papier te gebruiken. Ik heb een snijmachine en daardoor had ik deze lampion vrij snel gemaakt. Zonder snijmachine zal je er mogelijk iets langer over doen.

Snij of knip ongeveer 2 A4 papieren in de lengte in repen van ongeveer 2 cm breed. (Het zou kunnen dat je wat overhoudt.)

Tekenen een cirkel van ongeveer 10 cm in doorsnee uit. Knip deze twee keer uit.

Plak nu de stroken op een van de cirkels. Dit doe je door een uiteinde van een strook op de rand van de cirkel te plakken. Herhaal dit totdat je helemaal rond bent gegaan. Ik plakte nog een tweede rij zodat het wat voller werd.

Als je tevreden bent dan plak je de tweede cirkel op de onderste cirkel. Zo weet je zeker dat de stroken goed vast blijven zitten. En het ziet er mooier uit.

Maak nu in alle uiteinden van de stroken een gaatje met een perforator.

Pak nu één voor één een strook haal de pijpenrager er doorheen. Zorg dat de uiteinden allemaal naar binnen wijzen en niet naar buiten.

De pijpenragers vouw je voordat je begint dubbel en zorg dat de uiteinden naar beneden wijzen. Zo hou je aan de bovenkant een lus over. Gebruik je touw dan moet je het touw er maar enkel doorheen halen en de uiteinden knopen. Hierdoor wordt wel een aantal stroken papier iets opzij geduwd.

Je pompoen lampion is klaar voor gebruik.

Simpel te knutselen lampionnen voor Sint Maarten

5 minuten lampion

Deze lampion heb ik vorig jaar gemaakt toen mijn jongste zoon op het laatste moment besloot mee te willen lopen. Ik heb deze echt in nog minder dan 5 minuten gemaakt. Mijn zoon heeft toen de rand aan de boven en onderkant nog versierd. Maar de basis was echt zo gemaakt.

Moeilijkheidsgraad:

Tijdsduur: > 5 minuten

Benodigdheden:

 • Stevig A4 papier na keuze.
 • Lijm
 • Schaar
 • Stanleymes
 • Snijmat
 • Crêpepapier of vliegerpapier A4 formaat
 • Pijpenragers of touw
 • Perforator
 • Liniaal en potlood

Werkbeschrijving:

Teken een A4 papier in de breedte af. Dit doe je door aan de boven en onderkant 2 cm in de lengte af te tekenen.

Teken nu dwars lijnen uit met een tussenruimte van 1 tot 2 cm.

Snij de dwarsliggende lijnen (lengte) uit. Zorg wel dat te boven en onderkant niet doorgesneden worden.

Plak een stuk crêpepapier of vliegerpapier zo dat het wel dezelfde breedte heeft maar een paar cm korter is in de lengte.

Plak het vliegerpapier of crêpepapier vast op het andere papier. Dit doe je door alleen de boven en onderkant aan elkaar vast te maken.

Als dit allemaal aan elkaar geplakt zit dan lijm je de breedte uiteinden aan elkaar vast.

Twee gaatjes aan de bovenkant met een perforator. Pijpenragers er doorheen en voilà je super simpele lampion is klaar voor gebruik.

Lampion ideeën voor Sint Maarten
Zo ziet de lampion er uit in het donker met lichtjes

Lees ook eens: 

Simpel te knutselen lampionnen voor Sint Maarten
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This