Scrapbook met lekkers voor de juf of meester

06/06/2017/
v

Op zoek neer een speciaal cadeautje voor de juf of meester? Wil je zelf iets creatiefs maken, maar weet je niet wat? De scrapbook met lekkers voor de juf of meester is leuk om te geven en niet al te moeilijk om te maken.

Scrapbook met lekkers voor de juf of meester

Scrapbook heb je er wel eens van gehoord? Of beter gevraagd heb jij het wel eens gedaan? Geknutseld. Ik vind het een erg leuke knutsel techniek. Helaas is het een ontzettend dure en tijdrovende hobby. Ik heb dan ook niet de benodigde spullen om het scrappen (zoals het ook wel wordt genoemd) makkelijker te maken. Daardoor kan ik lang niet alles maken. Wel ben ik van plan om een aantal dingen te gaan aanschaffen. Maar daar ga ik het verder niet over hebben.

Aan het einde van het schooljaar is het gebruikelijk dat er iets aan de leraar wordt gegeven als dank voor het leuke jaar. Nu moet ik bekennen dat ik niet zo veel op heb met de leraren die hij nu heeft. Ze zijn niet onaardig of zo, maar ik heb er niks mee.

Bij hem op school zit er echter een juffrouw waar hij ooit les van heeft gehad. Een juffrouw die ik hoog in het vaandel heb staan. En mijn zoon ook. En voor haar maak ik dit dan ook. Leraren die nooit lesgeven aan het laatste jaar, worden vaak vergeten. En ik vind dat die ook best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden.

In eerste instantie wilde ik voor al de leraren van mijn zoons de scrapbook met lekkers maken. Maar nu ik er mee bezig ben is het toch wel erg tijdrovend. Ik ga dat in mijn drukke schema gewoon niet redden. Voor de andere leraren ga ik een vereenvoudigde versie maken.

Hoe dat eruit komt te zien. Tja daar moet ik nog over na denken. Maar deze wilde ik toch alvast met je delen…

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <180 minuten

Benodigdheden:

  • 3 a 4 kartonnen vellen van minimaal 3 bij 3 cm kleur of print zelf te bepalen.
  • Schaar
  • Mes
  • Snijmachine
  • Lijm
  • Diverse materialen bijvoorbeeld knopen, strikken, bloemen en vlinders.
  • Potlood
  • Liniaal (ijzer)

Werkbeschrijving:

Scrapbook met lekkers voor de juf of meester
Scrapbook met lekkers voor de leraar chocolade en thee

De kaft

De afmetingen van de scrapbook is zoals ik het gemaakt hebt. (Zie bovenstaande ↑) Zelf kan je natuurlijker in variëren zoals jij dat wilt. Ik geef je slechts wat houvast. De lijnen in de simpele tekening die ik heb gemaakt zijn vouw lijnen. Geen knip of snij lijnen.

De kaft heb ik gemaakt van een doos. Het karton ervan heb ik op maat gesneden.

Daarna ben ik voorzichtig de randen gaan vouwen.

Nu kan je met papier naar keuzen de binnen en buitenkant bekleden.

Het papier wat ik heb gebruikt komt bij de Action vandaan. Vorige week gekocht. Wordt verkocht in boeken met verschillende kartonnen vellen. Beide kanten mooi bedrukt met print. In vele varianten te krijgen. Ik heb altijd meerdere van die boekjes liggen. Altijd handig.

Zoals je kan zien heb ik de print papier (om het zo maar even te noemen) iets kleiner gemaakt dan de afmeting van de kaft. In dit geval vond ik dat erg leuk staan. Bijkomstigheid is dat het papier mooier blijft.

Touw heb ik tussen de print papier en het karton vastgelijmd.

Als je het boekje van binnen en van buiten hebt beplakt met het papier naar keuzen kan de opbouw beginnen.

Scrapbook met lekkers voor de juf of meester
Scrapbook met lekkers voor de leraar chocolade en thee

Het chocolade doosje

Meet het doosje af.

Vouw de lijnen om.

De buitenste randen vouw je naar binnen toe.

De vouwrand van 2 cm lijm je vast aan de binnenkant van het boekje.

Laat het goed drogen.

Scrapbook met lekkers voor de leraar chocolade en thee

Het theedoosje

Het thee doosje maak je net als de chocolade.

Meet het af.

Knip het uit

Vouw het naar achteren om.

En lijm het vast aan de binnenkant van het boekje.

Scrapbook met lekkers voor de juf of meester

Aankleding

De aankleding kan je doen naar eigen inzicht.

Bij winkels als de Action en Xenos kan je leuke betaalbare spulletjes kopen om erop te plakken. Maar zoals je ziet bij mij kan je ook een hoop zelf maken. Een paar knopen geven net dat kleine beetje kleur. Dit keer wilde ik het simpel en een beetje sober houden. De teksten komen er ook nog op.

Een klein briefje achter de Merci. Met een dankwoord. Dat briefje vindt ze pas als de chocolade wordt gegeten. Ik vind dat wel een leuk extraatje.

Dit was het dan de scrapbook met lekkers voor de juf of meester. Zo zie je dat je geen dure apparaten nodig hebt om iets bijzonders te maken.

Lees ook eens:

Scrapbook met lekkers voor de juf of meester
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest