Robots knutselen met wc-rollen

24/01/2019/
v
Shares

Knutselen met wc-rollen is niet alleen leuk maar ook goed voor je portemonnee. Vandaag maak ik robots met wc-rollen. Knutsel je gezellig mee?

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is de toekomst. Ik besloot om robots met wc-rollen te knutselen. Leuk en simpel te maken in nog geen 15 minuten. Perfect om even met je kind(eren) rond de tafel te zitten tijdens deze koude dagen.

Met de crea cross opdracht van deze week had ik veel moeite. Zo veel dingen spookte door mijn hoofd. Maar waar denk ik aan, als ik aan de toekomst denk. 

Ik denk aan een leven waarin nog veel meer geautomatiseerd is. En wereld waarin we niet meer om robots heen kunnen. Ons huis gerund door robots. Zo ontstond het idee van de robots en wc rollen.

DIY met wc-rollen doen het altijd erg goed. En leuk om iets mee te maken. Een van de robots gaf ik een dweil in zijn handen. Als ik later een robot in mijn huis heb, laat het dan maar een schoonmaak robot zijn.

Robots knutselen met wc rollen

Moeilijkheidsgraad:  

Tijdsduur: <15 minuten

Benodigdheden:

  • Wc rollen
  • Lijm
  • Papier
  • Schaar
  • Versiersels

Werkbeschrijving:

De robot van wc-papier kan je op verschillende manieren maken. De onderdelen die ik hiervoor gebruik ook. In de werkbeschrijving zal ik vertellen wat ik heb gebruikt. Maar wat je ook kan gebruiken. Omdat je verschillende materialen kan gebruiken heb ik niet alle benodigdheden genoemd. Wat ik heb benoemd is wat je minimaal nodig hebt om er mee aan de slag te kunnen

Wc-rol kleuren

Je kan ervoor kiezen om de wc-rol te verven in de kleur van je keuze. Laat dit daarna goed drogen. Als je kiest voor verven gaat het project uiteraard wat langer duren dan mijn beoogde 15 minuten.

Ik heb een stukje papier om de wc-rol gewikkeld. De zijkant vastgeplakt met lijm. Zorg dat je aan de boven en onderkant extra papier hebt. Dit vouw je naar binnen. Vastlijmen is niet echt nodig. Denk je dit is wel nodig dan kan dat uiteraard.

Wat ook een leuk effect zal geven, (maar wel wat moeilijker is om te gebruiken) dat is aluminiumfolie. Wikkel net als bij het papier de folie om de wc-rol heen.

Armen maken

Je kan op verschillende manieren de armen maken:

Muizen trappetjes maken en aan beide kanten van de wc-rol vastplakken.

Pijpenrager of rietje gebruiken. Deze vragen beide om dezelfde manier van aanpak. En is de manier hoe ik de armen hebt gemaakt. Maak aan de zijkant van de wc-rol gaatjes op de plek waar je de armen wilt hebben.

Haal de pijpenrager of rietje er doorheen. Waarschijnlijk moet je een stukje van het rietje of pijpenrager afknippen.

Gebruik je een pijpenrager dan kan je aan de uiteinden van de arm een klein stukje oprollen zodat het op een hand lijkt.

Versieren van de robot

Het aankleden van de robot kan beginnen. Yeah!! Leef je uit naar eigen inzicht. Ik zal je vertellen wat ik heb gedaan…

Ik heb een rechthoek geknipt uit een stukje papier. Ogen opgeplakt. Zodat er een gezicht ontstond. Heb je geen wiebel ogen? Je kan het er ook met een stift op tekenen. Of met een perforator twee cirkels maken en dat gebruiken als ogen.

Op de buik heb ik een stuk vierkant papier geplakt.

Daarna ben ik op de buik diverse steentjes gaan plakken. Dit moeten verschillende gekleurde knoppen voorstellen.

De robot van wc-papier is klaar.

Ik hoop dat je het weer leuk vond en geïnspireerd bent om met je kind(eren) aan de slag te gaan. Leuk om thuis te maken maar ook perfect voor een knutsel project op school of B.S.O. Maak jij of je kind(eren) wel eens iets met wc rollen? Zo ja wat?

Lees ook eens:

Robots knutselen met wc rollen
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan knutselen met wc-rollen. De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels....

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken. Al een aantal...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden