24/01/2019

Robots knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is niet alleen leuk maar ook goed voor je portemonnee. Vandaag maak ik robots met wc-rollen. Knutsel je gezellig mee?

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is de toekomst. Ik besloot om robots met wc-rollen te knutselen. Leuk en simpel te maken in nog geen 15 minuten. Perfect om even met je kind(eren) rond de tafel te zitten tijdens deze koude dagen.

Met de crea cross opdracht van deze week had ik veel moeite. Zo veel dingen spookte door mijn hoofd. Maar waar denk ik aan, als ik aan de toekomst denk. 

Ik denk aan een leven waarin nog veel meer geautomatiseerd is. En wereld waarin we niet meer om robots heen kunnen. Ons huis gerund door robots. Zo ontstond het idee van de robots en wc rollen.

DIY met wc-rollen doen het altijd erg goed. En leuk om iets mee te maken. Een van de robots gaf ik een dweil in zijn handen. Als ik later een robot in mijn huis heb, laat het dan maar een schoonmaak robot zijn.

Robots knutselen met wc rollen

Moeilijkheidsgraad:  

Tijdsduur: <15 minuten

Benodigdheden:

  • Wc rollen
  • Lijm
  • Papier
  • Schaar
  • Versiersels

Werkbeschrijving:

De robot van wc-papier kan je op verschillende manieren maken. De onderdelen die ik hiervoor gebruik ook. In de werkbeschrijving zal ik vertellen wat ik heb gebruikt. Maar wat je ook kan gebruiken. Omdat je verschillende materialen kan gebruiken heb ik niet alle benodigdheden genoemd. Wat ik heb benoemd is wat je minimaal nodig hebt om er mee aan de slag te kunnen

Wc-rol kleuren

Je kan ervoor kiezen om de wc-rol te verven in de kleur van je keuze. Laat dit daarna goed drogen. Als je kiest voor verven gaat het project uiteraard wat langer duren dan mijn beoogde 15 minuten.

Ik heb een stukje papier om de wc-rol gewikkeld. De zijkant vastgeplakt met lijm. Zorg dat je aan de boven en onderkant extra papier hebt. Dit vouw je naar binnen. Vastlijmen is niet echt nodig. Denk je dit is wel nodig dan kan dat uiteraard.

Wat ook een leuk effect zal geven, (maar wel wat moeilijker is om te gebruiken) dat is aluminiumfolie. Wikkel net als bij het papier de folie om de wc-rol heen.

Armen maken

Je kan op verschillende manieren de armen maken:

Muizen trappetjes maken en aan beide kanten van de wc-rol vastplakken.

Pijpenrager of rietje gebruiken. Deze vragen beide om dezelfde manier van aanpak. En is de manier hoe ik de armen hebt gemaakt. Maak aan de zijkant van de wc-rol gaatjes op de plek waar je de armen wilt hebben.

Haal de pijpenrager of rietje er doorheen. Waarschijnlijk moet je een stukje van het rietje of pijpenrager afknippen.

Gebruik je een pijpenrager dan kan je aan de uiteinden van de arm een klein stukje oprollen zodat het op een hand lijkt.

Versieren van de robot

Het aankleden van de robot kan beginnen. Yeah!! Leef je uit naar eigen inzicht. Ik zal je vertellen wat ik heb gedaan…

Ik heb een rechthoek geknipt uit een stukje papier. Ogen opgeplakt. Zodat er een gezicht ontstond. Heb je geen wiebel ogen? Je kan het er ook met een stift op tekenen. Of met een perforator twee cirkels maken en dat gebruiken als ogen.

Op de buik heb ik een stuk vierkant papier geplakt.

Daarna ben ik op de buik diverse steentjes gaan plakken. Dit moeten verschillende gekleurde knoppen voorstellen.

De robot van wc-papier is klaar.

Ik hoop dat je het weer leuk vond en geïnspireerd bent om met je kind(eren) aan de slag te gaan. Leuk om thuis te maken maar ook perfect voor een knutsel project op school of B.S.O. Maak jij of je kind(eren) wel eens iets met wc rollen? Zo ja wat?

Lees ook eens:

Robots knutselen met wc rollen
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je mooie collages?

Hoe maak je mooie collages?

Zie jij mooie collages en lukt het jou maar niet om mooie te maken. Of weet je niet hoe je moet beginnen. Met de stappenplan en tips kan ook jij mooi collages maken. Collages maken is een leuke manier om (restjes) papier, washi tape, stickers, afbeeldingen en wat je...

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Heb je houten klompen of wil je het graag eens pimpen? Twee verschillende technieken pas ik toe. Makkelijk te maken met stap voor stap uitleg. Met alleen maar spullen die te koop zijn bij de Action. Woord vooraf: Als je denkt wat zijn de foto’s fel van kleur. Buiten...

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons. Het maken van de bloesemboom inspireerde mij door...

Kinderboerderij speurtocht

Kinderboerderij speurtocht

Spelen op een (kinder-)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vindt op een (kinder-)boerderij. Om de beleving nog leuker te maken heb ik een speurtocht gemaakt die je gratis uit kan printen. Op de speurtocht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares