Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

28 feb, 2020 | Knutselen, Blog | 0 Reacties

Retro strijkkralen patronen

Ik maakte weer eens strijkkralen patronen. Dit keer is het thema retro. Een thema en patronen zie zeker bekend voor komen bij kinderen geboren voor de jaren 90. Herken jij de retro strijkkralen patronen?

Retro strijkkralen patronen

Het is weer donderdag. En dat betekent crea cross tijd. Het thema van deze week is retro. Al maanden geleden had ik iets gemaakt wat perfect bij dit thema paste. En nog niet op mijn blog was verschenen. Blijk ik niet de enigste te zijn met het idee.

 Tja wat doe je dan. Plaats je het toch of verzin je iets nieuws. Iets nieuws is het geworden.

Strijkkralen ik vind het zo ontspannen om mee te werken. Voor kinderen is het goed voor hun fijne motoriek. Doordat ze een plaatje namaken (vertalen van papier naar strijkkralen) leren kinderen goed te kijken, inzicht te verruimen. Kortom strijkkralen zijn goed voor veel dingen.

Retro strijkkralen patronen

Vandaag ga ik vooral kinderen van voor de jaren 90 blij maken. Ik ben benieuwd wat je allemaal nog herkend.

Voor de strijkkralen patronen geef ik geen nummers. Dit omdat ik al mijn kralen in een mega bak heb zitten. Alle kleuren door elkaar. Ik heb dus geen idee welke kleuren ik pak.

Geef vooral een draai aan de patronen. De kleuren kan je maken zoals jij het wilt. Ik geef je slechts een idee. De foto’s spreken denk ik wel voor zich. Hier en daar zal ik een toelichting geven. Heb je vragen of een opmerking, stel het gerust onder deze blog.

Retro strijkkralen patronen
Retro strijkkralen patronen

Platen en cassettes

In het midden van de platen zitten een gat. De platen moeten gemaakt worden op een ronde grondplaat.

De cassette met oranje heb ik gemaakt in het midden met glow in the dark strijkkralen. Dit kan je vervangen voor doorzichtige strijkkralen. Deze had ik echter niet in huis en daarom de glow in the dark.

Retro strijkkralen patronen

Floppy discs

Twee soorten floppy discs heb ik gemaakt. Kleintjes die simpel en snel te maken zijn of de grote floppy disc waar iets meer detail en tijd in zit.

De kleintjes kan je gebruiken om oorbellen mee te maken. 

Retro strijkkralen patronen

Retro televisie

Als laatste heb ik een retro tv gemaakt. Zo’n enorme bruine kast met knoppen en spiekers aan de zijkant.

Omdat ik het beeld Niet saai zwart wilde maken heb ik een soort van testbeeld erin gemaakt. Het testbeeld kan je ook vervangen voor een andere afbeelding.

Welke is jouw favoriet?

Lees ook eens:

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook meedoen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Salami stinkt

Deze week hebben we weer een co- host dit keer is dat Salami stinkt.

Jacqueline is getrouwd en heeft twee tienermeiden, werk als docent en vult haar vrije tijd met dansen, fietsen en jurkjes naaien. Naast dat leuke leven heeft jacqueline een chronische aandoening, genaamd EDS (Ehlers Danlos Syndroom). Ook over EDS schrijft ze zo nu en dan op haar blog.

Speciaal voor de crea cross thema van deze week maakte Jacqueline een short. Vergeet niet om bij haar en de andere hosts een kijkje te nemen. Of laat onder in de blog jouw link achter naar een blog die te maken heeft met het thema retro.

Co- host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer een retro 60’s vibe jurkje.

Link party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.

Linkparty 

Retro strijkkralen patronen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This