Plan with me juli 2019. Bullet journal thema ijs

22/06/2019/
v
Shares

Het is alweer bijna juli, dat houd in dat de schoolvakanties gaan beginnen. En het betekent een nieuwe plan with me.

Ben je op zoek naar een vrolijke, zomerse en kleurrijke thema voor in je bullet journal? Dan heb ik de thema voor jou.

Deze maand heb ik in mijn bullet journal voor het thema ijs gekozen. Lees en kijk mee, laat je inspireren…

Sinds juni werk ik niet langer in een bullet journal, maar in een travelers notebook. Hoe ik het gebruik, daar kom ik in een latere blog een keer op terug.

De travelers notebook gebruik ik nog steeds voor een deel als bullet journal. Daarom heb ik het over mijn bullet journal en niet over mijn travelers notebook.

Bullet journal plan with me Thema ijsjes

Omslag

Voor de omslag heb ik het simpel gehouden. Een paar ijsjes met de maand er bij. Het geheel miste nog iets waardoor ik de tekst, just chillin er bij schreef. Een tekst dat goed past bij het bullet journal thema ijs.

De kleuren die ik voor de hele maand heb gebruikt zijn de Stabio pastelstiften

Bullet journal plan with me Thema ijsjes

Monthly

De maand overzicht spreekt voor zich lijkt me. Niet veel info nodig.

De doodles waren niet alleen superleuk om te tekenen, maar ook erg makkelijk. 

Bullet journal plan with me Thema ijsjes

Weekly

Mijn weekly’s zijn al weken hetzelfde ingedeeld. En dit bevalt mij zo goed. Aan het begin van de week, ziet het er nog niet veel belovend uit. Maar aan het einde van de week is het vol geschreven. En is dit het resultaat.

De weekly heb ik aan het einde van de week opgefleurt met ijsjes. Zo zijn de lege witte plekken opgevuld.

Hoe gebruik ik deze weekly indeling?

Links heb ik de kalender. Daaronder heb ik alle dagen van de week geschreven. In de ruimte onder de dagen kan ik afspraken schrijven. Heb ik geen afspraak op de dag dan hou ik wel een lege ruimte over. Persoonlijk vind ik dit niet erg. Heb ik meer ruimte nodig voor afspraken. Uiterst rechts heb ik ruimte over voor notities.

De twee middelste rijen zijn voor de dingen die ik per dag te doen heb. Elke ochtend maak ik voor die dag een lijstje.

De meest linker rij, is voor notities, eventueel meer afspraken of to do’s.

Ik hoop dat het nu duidelijk is hoe ik mijn weekly gebruik. Heb je vragen, stel ze dan gerust.

Overige pagina’s:

Overige pagina’s die ik deze maand in mijn bujo hebt verwerkt. Een doelen pagina, braindump en een zomer bucket list.

Bullet journal plan with me Thema ijsjes

Doelen pagina:

Wat ik niet ben gaan gebruiken in mijn bullet journal is een doelen pagina. Ik zal het even toelichten hoe ik dit gebruik.

Er zijn twee kolommen. In de linker schrijf ik de doel waar ik die week heel hard aan wilt werken. Mijn prioriteit krijgt. In de tweede kolom schrijf ik de stappen op die ik moet doorlopen om het doel te halen.

Elke week schrijf ik maar 1 doel op. Dit om realistisch te blijven, maar ook om er zeker van te zijn dat ik dat doel kan behalen. Met meerdere doelen verlies ik al snel mijn focus.

Heb ik een doel binnen die week al af, dan begin ik aan het doel van de volgende week. Krijg ik een doel niet af, dan neem ik het mee naar de volgende week. De niet afgemaakte doel wordt dan mijn prioriteit.

Het gevaar zit er in dat je te veel doelen mee neemt en uiteindelijk niks af krijg. Ik waak hier heel erg voor. En werk dan liever er iets langer in de avond aan zodat het af komt, in plaats van mee nemen naar de nieuwe week.

Braindump pagina:

Ik kan echt niet zonder mijn braindump pagina. Omdat ik het naast mijn doelen pagina heb gemaakt, kan ik hier mijn ideeën over de doelen direct opschrijven.

De braindump pagina is vooral een lege pagina. Omdat een travelers notebook kleiner is dan mijn Scribbles that matter moet ik het met minder schijfruimte doen. 

Maar met de bullet journal thema ijs van deze maand moest ik de kleine die-cuts van ijs er wel in verwerken. Doordat ik hierdoor ruimte te kort kwam aan het einde van de maand dat neem ik maar voor lief. Lang leve sticky notes.

Bullet journal plan with me Thema ijsjes

Zomer bucket list

Sommige pagina’s hebben niet echt een nut en zijn er meer voor de fun. De zomer bucket list is daar 1 van. Ik ben benieuwd wat ik aan het einde van de zomer allemaal af kan strepen. Wat staat er op jouw bucketlist voor deze zomer?

 Wat vindt jij van het bullet journal thema ijs? Heb jij het al eens als thema gebruikt, of denk je na het zien van mijn plan with me, dit ga ik ook een keer gebruiken? 

Lees ook eens:

Bullet journal plan with me Thema ijsjes
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Bullet journal termen die je moet kennen

Bullet journal termen die je moet kennen

Start je met een bullet journal, of snap je vaak niet waar bullet journalers het over hebben. Bullet journal termen waar je het bestaan niet eens van af weet. Dan moet je dit zeker lezen. Zeker als je net start met een bullet journal kan het overweldigend zijn. Zo...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden