Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

18 nov, 2019 | Blog, Bullet journal | 0 Reacties

Plan with me december 2019. Bullet journal thema kerst eenhoorn

Op zoek naar een thema voor december? Wil je geen standaard kerst thema? Geen rood, groen en goud?

Ben je gek op pastel kleuren en eenhoorns? Dan is de plan with me van deze maand, perfect voor jou.

2019 is bijna voorbij, dat betekend voor de laatste keer dit jaar een plan with me. En net als voorgaande jaren is het thema kerst. Maar ik wilde niet een typische kerst thema ervan maken. Een keer wat anders dan normaal.

Geen rood, groen en goud, maar pastel. Al zoekende op Pinterest voor inspiratie kwam ik terecht bij een plaatje van een eenhoorn. Een eenhoorn in een snowglobe. En zo ontstond het bullet journal thema kerst eenhoorn.

Note:

Ik heb nog nooit een paard, laat staan een eenhoorn getekend, niet alles ziet er even goed gelukt uit. En dat is oké.

Ik laat het je toch zien, je ziet zo veel supermooie, perfecte plan with me voorbijkomen. Ik kan me voorstellen als dat je ontmoedigt. Hiermee hoop ik dat je ziet dat het niet erg is.

Omdat ik mij heb laten inspireren door een plaatje en het lettertype van Pinterest zal ik deze toevoegen aan mijn Pinterest bord zodat je het kan gebruiken.

Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel

Omslag

De omslag werd de inspiratie voor de rest van de bullet journal thema kerst eenhoorn.

Omdat ik alleen de rechter pagina heb gebruikt voor de omslag, heb ik de linker kant over. Hier heb ik een stuk van een songteksten geschreven. Have yourself an merry little Christmas van Frank Sinatra.

Ik wilde een songtekst wat kerst schreeuwd. Al is dit niet mijn meest favo kerstliedje, Ik vond deze wel het meest passende. En ben gek op Frank Sinatra. Win win. Uiteraard kan je hier zelf een songtekst schrijven wat jouw keuze heeft.

De kleuren die ik voor de hele maand heb gebruikt zijn de Stabio pastel stiften

Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel

Monthly

De maand overzicht spreekt voor zich lijkt me. Ik gebruik de monthly vooral om in uit te schrijven hoe ik mijn blog ingepland wil hebben.

De afgelopen maanden heb ik het niet gebruikt. Maar deze maand heb ik het wel weer die functie gegeven. Dit omdat december een gekkenhuis is. En ik echt alles moet opschrijven om niks te vergeten.

Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel

Doelen en brain dump pagina. 

Op de doelen pagina schrijf ik het hoofddoel per week op. De doel breek ik weer op in kleinere doelen. Zo is het overzichtelijk en makkelijker te gebruiken.

Elke week kijk in in deze overzicht en verwerk ik het in de weekly. 

De braindump pagina blijft mijn meest gebruikte pagina. Hier schrijf ik alles op wat opgeschreven moet worden, maar niet echt een plek heeft. 

Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel
Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel
Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel
Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel

Weekly

Mijn weekly’s zijn al weken hetzelfde ingedeeld. En dit bevalt mij zo goed. Nu ziet het er nog niet veel belovend uit. Maar aan het einde van de week is het vol geschreven.

Vorige maand dacht ik: ik breng weer wat variatie aan in mijn Weekly’s, maar ik merk direct dat ik het niet gebruik. Dusssss….. terug naar de indeling dat wel werkt.

Hier en daar heb ik de tekeningen nog wat aangekleed met washi tape, allemaal afkomstig van de Action.

Hoe gebruik ik deze weekly indeling?

Links heb ik de kalender. Daaronder heb ik alle dagen van de week geschreven. In de ruimte onder de dagen kan ik afspraken schrijven. Heb ik geen afspraak op de dag dan hou ik wel een lege ruimte over. Persoonlijk vind ik dit niet erg. Heb ik meer ruimte nodig voor afspraken. Uiterst rechts heb ik ruimte over voor notities.

De twee middelste rijen zijn voor de dingen die ik per dag te doen heb. Elke ochtend maak ik voor die dag een lijstje. Niet elke week komen de middelste rijen vol. Dit vul ik met een sticker of een doodle.

De meest linker rij, is voor notities, eventueel meer afspraken of to do’s.

Ik hoop dat het nu duidelijk is hoe ik mijn weekly gebruik. Heb je vragen, stel ze dan gerust.

Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel
Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel

Kerstcadeau en kerstmis to do lijst

Elke verjaardag of feestdag dat wat meer planning vraagt maak ik deze pagina voor. Met dit keer de namen van alle gezins leden. Bij hun naam kan ik schrijven wat ik heb gekocht. In het verleden ben ik wel eens vergeten wat ik had gekocht. En dat voorkom ik door deze lijst te maken.

Op de rechter pagina is plek voor bak en kook gerechten. Aangezien kerstmis dit jaar bij mij thuis gevierd gaat worden, heb ik deze planning extra hard nodig. Waarschijnlijk wordt het voor een mannetje of 30 koken. Dus, ja planning is alles.

Normaal maak ik ook een boodschappen lijst. Maar in de praktijk werkt dit niet. Althans niet voor mij.

Ik stop er mee

Ik stop met het maken van plan with me content. Ik merkte dat ik steeds minder aan het plannen was, omdat ik steeds moest wachten totdat ik foto’s had gemaakt. Een paar weken vooruit moest werken met de volgende maand zodat ik op tijd aan jou een nieuwe plan with me kon laten zien.

Het werkt niet meer voor mij. Ik wil niet meer zo creatief zijn in mijn bullet journal. Alleen mijn cover page wil ik nog me op uitleven. Alles wat ik nog creëer in mijn bullet journal zal ik laten zien op mijn Instagram. 

Ik stop dus niet met mijn bullet journal. En zal ook nog content op de blog over bullet journal voorbijkomen. Alleen niet langer plan with me. 

Plan with me bullet journal thema kerstmis eenhoorn pastel
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This