Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

29/07/2021/
v
Shares

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.

De vorige twee thema’s waren kleurrijk. Deze maand zijn het bruintinten met een beetje groen. Vol met natuur en boho elementen. Een rustige thema voor eenieder die niet zo van kleurrijke thema’s houdt.

Plan with me bullet journal thema naturel boho. gratis printable

Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat van een A5.

Alles is na te maken in jouw eigen bullet journal. Mijn uitgangspunt is de A5 maar uiteraard ook uit te voeren in andere maten.

De afbeeldingen die ik gebruik zijn proef. Foutjes zijn er inmiddels uit gehaald. Hierdoor kan de afbeeldingen die ik gebruik iets afwijken van de afbeeldingen die jij krijgt.

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Weekly

Ik ga deze maand niet heel diep in op al mijn pagina’s.

Ik wil het vooral hebben over mijn weekly. Ik gebruik al een geruime tijd een methode die ik met jou wil delen. De methode heet de Alastair Method.

Deze methode is vooral handig als je niet altijd zin hebt om elke keer een lijst te maken en niet veel tijd kwijt wilt zijn aan je bullet journal. De methode is snel, makkelijk en zeer overzichtelijk. En daardoor een methode waar ik niet meer zonder kan.

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

De Alastair Method

Ik heb links de dagen van de week geschreven. Als je rechts handiger vindt kan dit ook. Het gaat om de methode.

Naast de dagen van de week heb je lijnen waar je op kan schrijven wat je gedaan wilt hebben, je to do lijst. Je hoeft niet te letten op de dagen van de week. Maak gewoon je lijst van wat er moet gebeuren.

Als je to do lijst af is, kun je in de vakjes van de dagen van de week aangeven welke dag je dit wilt hebben of wilt starten. Geef met een stip aan wanneer het af moet zijn. Staat er geen stip bij dan is het niet iets wat af moet op een bepaalde dag. Dit zijn de taken die je doet als je tijd over hebt.

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Nadat je overal in je lijst een stip hebt staan zie je snel en overzichtelijk wanneer je wat gedaan moet hebben.

Zodra je aan een taak bent begonnen maak je een streepje van de stip. Is de taak af dan maak je er een kruisje van. Heb je de desbetreffende dag de taak niet afgekregen, dan zet je op de volgende dag ook een streepje. Een stip hoeft dan niet meer, je bent immers al aan de taak begonnen.

Krijg je in die week een taak niet af, maak er dan een pijltje van en neem het mee in de volgende week taaklijst.

Elke dag kijk je bij de dag van wat er moet gebeuren. Komen er in de loop van de week er taken bij dan vul je die er onderaan gewoon bij.

Afspraken schrijf ik in deze lijst niet. Al zou dat wel kunnen. Hiervoor maak ik een klein lijstje op de andere pagina naast de Alastair Method.

Ik hoop dat het duidelijk is.

Deze methode zag ik voor het eerst bij Plant Based Bride.  Nadat ik me meer ben gaan verdiepen in de methode, wist ik dat het echt iets voor mij was. Met deze methode ben ik veel productiever en minder tijd bezig met het “mooi” maken van mijn bullet journal.

Inmiddels heb ik de Bullet journal kit aangepast en heb ik de Alastair methode er uit gehaald. Toch wil ik je het uitleg meegegeven, omdat het wellicht iets voor jou is. En omdat het zelf heel simpel na te maken is in je journal

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Overige pagina’s

Verder maakte ik een braindump pagina met ruimte voor mijn doelen van deze maand.  Alles wat ik aan gedachten en ideeën kwijt moet en niet bij een bepaalde dag of week geschreven hoeft te worden, schrijf ik hier op. Vanaf het begin dat ik begon met bullet journaling is het mijn meest gebruikte pagina. 

Denk jij na het zien van de plan with me dat wil ik zelf ook wel maken. Ik heb een gratis PDF bestand met de maand omslag en wat extra’s. Wil je het hele pakket dan kan je dit tegen een kleine vergoeding aanschaffen. 

In het pakket zit nog veel meer dan ik heb gemaakt in mijn plan with me.

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hoe kom je aan de gratis omslag?

Je klikt op de knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Bullet journal kit

Denk je ik vind dit thema zo mooi, die wil ik aanschaffen, dat kan. Klik op de de knop om naar de shop te gaan.

Krijg je geen toegang?

  • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
  • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. Zo niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
  • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.

Lees ook eens:

Plan with me bullet journal thema naturel boho. gratis printable
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek. Stickers benadrukken iets belangrijkst. Ze geven...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Bullet journal termen die je moet kennen

Bullet journal termen die je moet kennen

Start je met een bullet journal, of snap je vaak niet waar bullet journalers het over hebben. Bullet journal termen waar je het bestaan niet eens van af weet. Dan moet je dit zeker lezen. Zeker als je net start met een bullet journal kan het overweldigend zijn. Zo...

Timeline journal review

Timeline journal review

Het timeline journal is een uitvouwbaar journal van stevig papier. In het midden een lijn en kleine, grijze stippen (dots) over de gehele pagina’s. Deze lijn vormt de basis. De dots geven je houvast. De hoes (slipcase) beschermt je persoonlijke creatie. Het timeline...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden