Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.

Al een aantal jaren wil ik deze DIY maken, maar nergens kon ik de pompoenen vinden van deze grote en nog betaalbaar. Hoe blij was ik dat ik de pompoenen vond. Graag had ik deze DIY gemaakt voor de creatieve link party van september, waar het thema pompoenen was, maar helaas, net een maand te vroeg. Hoe dan ook, ik ben blij dat ik het na jaren, eindelijk heb kunnen maken.

Ik kocht zo’n 2 weken geleden de pompoenen bij de Action, deze waren toen in de aanbieding. Voor €2,50 per stuk. Ik heb geen idee of ze er nog zijn. Hoe dan ook met elk plastic pompoen kan je dit maken. En anders….. sla de blog op en hou volgend jaar Action in de gaten. Zo goedkoop als bij hun heb ik het nergens gezien.

In eerste instantie was mijn idee om de pompoenen dicht te maken. Maar er zit lichtjes in de ogen en mond. De lichtjes kan je veranderen van kleur. Aangezien ik het zo leuk vond, besloot ik het gezicht erin te laten zitten.

Maar nu genoeg geklets……

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <1 uur + droogtijd

schilderen met spullen van de Action

Benodigdheden:

  • Minimaal drie kleuren acrylverf naar keus.
  • Goud acrylverf
  • Primer of Gesso
  • Vernis
  • Kwast
  • Pompoenen

Materiaal dat ik heb gebruikt:

  • Van Bleiswijck acrylverf  in de kleuren turquoise, roze, goud en wit. 
  • De primer komt in een spuitbus net als de Vernis. Gesso is te krijgen in een fles bij de knutsel spullen.
  • Alles komt van de Action.

Werkbeschrijving:

Maak de pompoenen schoon, dus vet en stof vrij. Schuur het met een schuurpapiertje iets op. Zo pakt de verf beter op de ondergrond. Maak het daarna nogmaals vet en stofvrij.

Met gesso of met een primer bedekte ik de pompoenen met 2 lagen. Dit is nodig om de acrylverf goed en voor lange tijd houdbaar te maken.

schilderen met spullen van de Action
schilderen met spullen van de Action

Als de gesso of primer goed droog is kan je beginnen met verven. Meng de kleuren die je wilt gebruiken of gebruik de kleuren zoals ze zijn. Ik mengde turquoise met roze en een beetje wit om paars te krijgen. Roze met wit om licht roze te krijgen. De donkerroze kleur mengde ik met een heel klein beetje wit. De roze kleur, direct, vond ik te fel van kleur.

Uiteraard kan je de pastel pompoenen schilderen in een andere kleur of helemaal geen pastel kleur.

schilderen met spullen van de Action

Tip:

Ik meng de kleuren altijd in een oud en schoongemaakte pindakaas glazen verpakking. Na mengen kan je de deksel dicht doen en later nogmaals gebruiken.

Om een goede dekking te krijgen heb ik 3 lagen verf aangebracht op de pompoenen. Met de hoge luchtvochtigheid, nu het herfst is, duurt het best een tijdje voordat de verflagen goed droog zijn. De pompoenen hebben bij mij zeker 4 dagen nodig gehad.

Hoe maak je een plastic beschilderde pompoenen geschikt voor buiten. BMelloW.NL 1

Goud

Goud acrylverf is erg transparant en heeft veel lagen nodig. Ik mengde een beetje gesso (met wit acrylverf kan het ook) met goud. Een crème kleur krijg je na het mengen van de twee kleuren. Met een paar druppels water erbij werd de verf dunner. Over de stam van de pompoen goot ik een beetje verf. Op een natuurlijke wijze loopt de verf uit over de stam. Eventueel hier en daar een beetje bij verf bij druppelen op plekken waar geen verf zit.

Je hoeft het niet op deze manier te doen, direct schilderen kan ook, maar ik wilde dat het er natuurlijk uit zag (voor zover het kan met een pastel pompoen). Met deze methode hebben alle drie de pompoenen een eigen stam gecreëerd.

Als de stam goed droog is kan je het met goud verven. Met 3 lagen waren de stammen volledig dekkend. Had ik de eerste laag niet met crème gedaan dan had het veel meer lagen nodig gehad. Met een beetje pech zelf tien lagen.

Met wat goud acrylverf op een kleine kwast heb ik druppels verf op de pompoenen gesprankeld.

Vernis

Alles is nu klaar om de pompoenen te beschermen van verschillende invloeden. Ik wil de pompoenen buiten zetten in de tuin met Sint-Maarten en daarvoor moet het goed beschermd zijn tegen regen.

Drie lagen vernis is er zeker nodig. Niet alleen zal de verf er niet snel af gaan, het zal jaren mee gaan. Wel zo duurzaam. Ben je de kleur ooit zat dan kan je het zo overschilderen en weer een nieuw tweede leven geven.

Tip:

Je kan heel snel de pompoenen schilderen als je spuitbussen gebruikt. Aangezien de Action vrij beperkt is in de kleurkeuze, besloot ik acrylverf te gebruiken. Omdat de pompoenen van de Action lichtjes erin hebben zitten, twijfelde ik er even aan om ze zwart te spuiten. Dit geeft zeker een leuke uitstraling, maar maakt ze lastig te zien in het donker. En omdat ik het tijdens Sint-Maarten wil gebruiken, wilde ik het kindvriendelijk houden en niet eng.

Op zoek naar leuke ideeën om een pompoen te schilderen? Ga dan naar 10 mooiste pompoenen.

Wat vind je van de pompoenen? Welke kleuren zou jij hebben gebruikt? Ik ben benieuwd naar alle kunstwerken die jullie maken.

Lees ook eens:

schilderen met spullen van de Action
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This