Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

22 nov, 2018 | Sinterklaas, Blog, DIY, Feestje | 0 Reacties

Pandacorn Sinterklaas surprise

Ben jij op zoek naar een panda of eenhoorn surprise? Of misschien wel naar een pandacorn, dan heb ik de surprise voor jou. In een paar uurtjes heb ook jij een mega surprise gemaakt.

Gisteren kwam mijn buurmeisje naar mij toe, of ik haar kon helpen. Ze zocht een idee om te maken. Uiteindelijk kwam ze bij een pandacorn. Een kruising tussen een panda en een eenhoorn. Maar ja hoe ga je dat uitvoeren. Eerlijk gezegd had ik er een hard hoofd in. De panda moest een potlood vasthouden, en ook nog iets met een galaxy er in verwerken. Ik hou wel van een DIY uitdaging, dus deze neem ik maar wat graag aan.

Vandaag gingen we aan de slag. Nog steeds wist ik niet precies hoe. Ik dacht eraan om het te gaan maken zoals ik mijn pinata’s maak. Dezelfde opbouw. Zelfde manier van decoreren.

Zo gezegd, zo gedaan. Of toch niet…..

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema: Sinterklaas. Met genoeg ideeën kreeg ik gisteren de vraag of ik wilde helpen met het maken van een surprise. Ik hoop dat deze surprise jou op een idee brengt. Dus bij deze….

Ik ga dit keer niet tot in details meegeven hoe je het moet maken, maar ik neem het in grote lijnen met je door. Wil je meer weten hoe ik pinata’s maak lees dan even al mijn Pinata blogs door. Of denk je: deze cutie wil ik als Pinata maken, met een paar simpele aanpassingen is het in een handomdraai een pinata.

Moeilijkheidsgraad:

Tijdsduur: > 180 minuten

Benodigdheden:

 • Dik karton
 • Zwart /wit papier
 • Zwart /wit crêpepapier
 • Vrolijke kleuren crêpe papier naar keuzen
 • Alles lijm
 • Schaar
 • Stanleymes
 • Snijmat
 • 2 a 3 dozen

Optioneel:

 • Verf in galaxy kleuren
 • Wc rollen

Werkbeschrijving:

Bodem:

In een van de dozen maakte we aan de voorkant een opening waarin het cadeautjes kan.

De rest van de verpakking kleden we aan met groen papier.

Toen dit gedaan was kon het geraamte van de panda gemaakt worden.

Pandacorn:

We lijmden een doos vast aan de bodem. Van hieruit gaan we de rest van de panda opbouwen.

Op een heel groot stuk karton ben ik de vorm van een panda gaan uittekenen. Het is letterlijk twee cirkels op elkaar tekenen met twee oortjes erop. Mijn zoon vond het op een sneeuwpop lijken. En daar leek het ook wel op. Tussen de oren tekende ik een hoorn.

Dit alles ben ik gaan uitsnijden met mijn stanleymes. Let er wel op dat je de snijmat er goed onder hebt liggen.

Nadat ik de pandacorn twee keer had uitgesneden, kon het opbouwen van de surprise beginnen.

De twee delen plakte ik op de doos vast.

Pandacorn surprise voor Sinterklaas

Vervolg pandacorn:

Nu de voor en achterkant van de panda goed vast zit kan de zijkant eromheen.

Meet de breedte van de doos op, zodat je weet hoe breed de zijkant moet worden. Maak zo lang mogelijke stroken in die breedte.

Deze stroken maak je hier tussen vast met de schilderstape. Ik gebruik schilderstape omdat je dit makkelijk kan scheuren en je kan hier overheen schilderen en lijmen. Met gewone tape kan dit allemaal niet. Schilderstape van de Action is prima hiervoor. Geen duur soort voor nodig.

Als de randen gevuld zijn kan het leukste beginnen….. versiering van de surprise.

Pandacorn surprise voor Sinterklaas

Versiering:

Maak stroken van de witte crêpe papier en maak in de stroken inkepingen.

Draai het om de pandacorn heen. Herhaal dit totdat het hele lijf van de panda omwikkeld is.

Voor de oren gebruik je zwart crêpepapier. De hoorn kan je elk gewenste kleur voor gebruiken. Mijn buurmeisje vond de paarse/roze kleur het mooiste staan.

De ogen, benen en handen knipte ik uit een stuk zwart karton. Voor de ogen maakte ik verschillende cirkels.

Mijn buurmeisje kwam op het idee om nog wat bloemen van crêpepapier te maken en deze er op te plakken.

Alle versieringen maakten wij vast met alleslijm. De alleslijm van de Action is hier echt goed voor. Andere merken, alles lijm geven nog wel eens af en bleekt het crêpe papier uit, dat heeft deze niet. En bovendien lijkt het echt geweldig.

Pandacorn surprise voor Sinterklaas

Het potlood:

Plak met schilderstape drie wc rollen aan elkaar vast.

Knip nu aan een uiteinde een wc rol in ongeveer net zo ver als dat er voor nodig is om het in te duwen zodat het plat is. (Hoop dat je het snapt) Hierdoor is de uiteinde dicht gevouwen.

Plak een stukje crêpepapier en ruim omheen vast

Aan de andere uiteinde knip je weer de wc rol in, maar nu een stuk verder.

Vouw deze uiteinden over elkaar heen zodat er een punt ontstaat. Ik heb er best veel lijm voor nodig gehad en plakkerige handen om dit voor elkaar te krijgen.

Als dit goed vast zit dan kan je de galaxy papier( of andere naar keus) er omheen vast plakken.

De galaxy heeft mijn buurmeisje zelf geschilderd met acrylverf.

Nu is het potlood klaar om te verwerken.

Je pandacorn Sinterklaas surprise is nu klaar.

Wij zijn ongeveer 3 uur bezig geweest met het maken van dit Sinterklaas surprise. Het frame heb ik gemaakt. De handen, benen en mond. De rest heeft mijn buurmeisje zelf gemaakt. Zolang je deze samen maakt is het prima te doen. Het frame maken is het lastigst. Gelukkig heb ik al aardig wat pinata’s gemaakt….. Een frame bouwen is voor mij dan ook niet moeilijk, alleen veel werk.

Pandacorn surprise voor Sinterklaas

Tips:

Het potlood is optioneel. Deze moest er van mijn buurmeisje bij omdat haar getrokken lootje gek is op tekenen en galaxy. Je zou hier ook het gedicht tussen kunnen plaatsen of een ander item wat voor de persoon in kwestie van waarde is.

Voor deze surprise hebben wij een doos als bodem gebruikt. Dit hoeft niet. Je kan ook direct de pandacorn maken. Zorg er dan wel voor dat de onderkant van het onderlijf recht is en niet rond.  Anders kan de pandacorn niet blijven staan.

Zie je deze pandacorn en denk je deze wil ik als pinata maken. Door de bodem weg te laten en een touw aan de bovenkant te bevestigen heb je een super schattige pinata.

De pandacorn is nog niet helemaal af. Het gras moet hier en daar nog bijgewerkt worden en op de rug komen nog vleugels. Maar met deze pandacorn zie je wel heel goed wat de bedoeling is, en ben jij hopelijk geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte een Sinterklaas deurhanger En een kijkje te nemen bij Mama duizendpoot. Natasha maakte een Sinterklaaspakje

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Pandacorn surprise voor Sinterklaas
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This