Paasdoos met haas en mand knutselen voor het paasontbijt

27/03/2018/
v

Een Paasdoos met haas en mand voor het Paasontbijt. Ook dit jaar mogen mijn zoon en ik er ons hersens weer over kraken. De Paasdoos wat en hoe te maken. Ook dit jaar leek het mij leuk om het te delen. Wie weet breng ik je nog op een idee.

De paasdoos ken jij het? Tot twee jaar terug had ik er nog nooit van gehoord. Sinds mijn jongste zoon van school is veranderd, wel. Je versierd een doos zo mooi als je kan in het paasthema. Hierin doe je brood, drinken en fruit.  Dit wordt tijdens het ontbijt (of in het geval van mijn zoon, lunch) gegeten.  Je maakt het voor een willekeurig kindje uit de klas.

Toen ik mijn zoon vroeg wat hij dit jaar wilde maken kwam er uit een mand en een konijn. Ik kan je vertellen ik heb hier toch wel even over na moeten denken. Hoe ga ik dat nu combineren….

Een Paasdoos met haas en mand voor het Paasontbijt.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <1 uur

Benodigdheden;

  • Schoenendoos
  • Papier (stevig)
  • Stroken papier
  • Lijm
  • Schaar
  • Paas spullen

De meeste spullen kan je kopen bij de Action

Werkbeschrijving: 

Eerst zal ik uitleggen hoe ik de mand hebt gemaakt. Hier zit ook het meeste werk in. En kan voor sommige kinderen lastig zijn.  Als je dit lastig vind of te veel werk dan kan je de doos ook gewoon inpakken met bruin inpak papier. Heb je konijnen of een cavia dan kan je er nog een beetje stro tegen aan plakken.

De mand

Voor de mand heb je stroken papier van ongeveer 2 cm breed nodig. Deze kan je kant en klaar kopen. Maar ja kan ook papier in stroken knippen.

Paasdoos met haas en mand knutselen voor het paasontbijt

Draai de doos om zodat de onderkant boven komt te liggen. Plak de stroken op met een paar cm ruimte er tussen. ( zie bovenstaande foto) Je kan het uitmeten maar ik deed het op het oog. Aangezien de doos bij thuiskomst naar alle waarschijnlijkheid toch de vuilnis in gaat vind ik perfectie niet zo belangrijk.

Om de stroken goed op zijn plaats te houden heb ik er een stuk papier op geplakt.

Vouw nu de stroken om de doos heen en plak het aan de binnenkant van de doos vast. Ook dit kan je afwerken door en met een leuk stukje papier het af te werken.

Het vlechten:

In het begin moest ik even zoeken naar wat het beste werkte. Maar die heb ik gevonden.

Begin aan de voorkant van de doos.

Pak een stook en doe op een van de uiteinden een beetje lijm. Plak dit vast aan de achterkant van een strook.

Pak nog een strook en doe ook hier een beetje lijm op. Zet dit nu vast aan dezelfde achterkant als de vorige strook. Nu heb je een hele langs strook

Je kan beginnen met het vlechtwerk. Ik vlecht: voor, achter, voor, achter enz. Doe dit aan beide kanten net zolang tot de stroken op zijn.

Kom je nog een stuk stuk te kort dan kan je er nog een stuk strook aan vast maken.

Begin en eindig met een strook achter een strook. Zodat je het goed kan vastzetten met lijm. Bovendien zie je dan geen begin of eindstuk.

Herhaal de volgende vlecht werk net als de vorige strook. Maar begon je net nog voor, achter, voor, achter nu begin je achter, voor, achter, voor.

Bij de derde rij begin je weer net als bij de eerste rij en bij de vierde rij weer net zoals de tweede. Enz.

De deksel heb ik alleen de zijkant gevlochten. Uiteraard kan je er voor kiezen om de hele doos te vlechten. Iets wat er vast en zeker mooier uit zal zien. Waarom ik het niet heb gedaan? Tijd. Ik had geen zin om uren hier mee bezig te zijn.

Paasdoos met haas en mand knutselen voor het paasontbijt
Paasdoos met haas en mand knutselen voor het paasontbijt

Versieren:

Paasdoos met haas en mand is natuurlijk niet af zonder de nodige versiersels. Zoals je kan zien heb ik de bovenkant met groen papier beplakt. Als de bovenkant af is kan het versieren beginnen.

Uit een eierdoos heb ik een stukje geknipt, geverfd en opgeplakt. Eieren er in vast geplakt. Met een stukje crêpepapier het opgevuld.

Ik vond nog wat kuikentjes dus die ben ik er bij gaan plakken.

Uit mijn flow boek had ik een label gehaald en er bij gedaan met de naam van het kindje. ( Net als een surprise met Sinterklaas weet je meestal pas welke van jou is als je het voor je krijgt)

De Paashaas ben ik uit de losse hand gaan tekenen. Ben je hier niet zo goed in. Google dan even op Paashaas of konijn sjabloon en je zal er genoeg vinden om uit te kunnen printen.

De haas plak je vast aan de achterkant van de doos. Ogen en een neusje er op. En klaar is de haas.

Het strikje heb ik gemaakt door meerdere lagen crepe papier bij elkaar de binden en het in het midden vast te zetten. Het strikje heb ik nu gebruikt om er een mannetjes haas van te maken. Maar plak het op een oor en het is meer een meisjes haas.

Onder de kleine mand en de eieren heb ik gras gemaakt. Wil je weten hoe je dat het makkelijkst kan maken lees dan even mijn blog van vorig jaar. Hier staat het duidelijk beschreven.

Paasdoos met haas en mand is nu klaar voor het ontbijt of lunch.  Wordt er bij jou w kind op school ook een paasdoos gemaakt? Zo ja wat heb jij gemaakt?

Lees ook eens:

Paasdoos met haas en mand knutselen voor het paasontbijt
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest