23 mrt, 2017 | Pasen, Blog, Feestje, Freebies | 0 Reacties

Paasbingo

Je kan met Pasen er een echt feestje van maken. Behalve eieren zoeken met kinderen kan je nog zoveel leuke dingen doen met kinderen. En deze Paasbingo is ideaal voor de kleintjes onder ons. Zo leren zo ook nog eens spelenderwijs vormen en kleuren te herkennen.

Met Pasen gaan veel gezinnen met hun familie ontbijten. Daarna wordt het vaak gevolgd door eieren zoeken. Maar wat als kinderen klaar zijn met zoeken. Hoe kan je kinderen beter bezighouden dan een bingo te houden. Een Bingo speciaal voor Pasen. Dat is toch superleuk.

Deze Paasbingo is goed voor jonge kinderen om zowel kleuren als vormen te leren kennen. Duidelijk en herkenbaar voor kinderen. Met hier en daar een moeilijkheid erin. Twee bijna dezelfde eieren, maar toch net niet. Zo blijft het voor oudere kinderen ook nog leuk. Vogels in dezelfde kleur maar kijken de verschillende kanten op.

Paasbingo gratis

Bingo kaarten

De gratis versie is te spelen tot en met 4 personen tegelijk. De bingokaarten zijn in A5-formaat, dit houdt in dat de bingokaart nog los geknipt moet worden nadat je het hebt uitgeprint.

De gratis kaarten zitten inbegrepen bij het 32x paasbingo set. Er los bij nemen heeft geen nut.

Hoe kom je aan de paasbingo?

Plaats de gewenste paasbingo uitvoering in je winkelmandje, ook de gratis versie. Na afrekenen krijg je direct de link om het te downloaden in beeld. Voor de gratis versie hoef je uiteraard niks te betalen.

Paasbingo

0,003,99
3,99
0,00

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken, dan kan je twee dingen doen.

  • Elke bingokaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Off white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Hoe werkt het spel?

De geknipte afbeeldingen doe je in een doos of om in de sfeer van Pasen te blijven in een mand. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen Paasbingo kaart.

Uit de mand wordt een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Elk plaatje komt voor en is dus terug te vinden voor de deelnemers. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is, dan kan je die optie eraan toevoegen.

De winnaar is degene die als eerste zijn rij vol heeft.

Let op: Het gebeuren dat er meerdere tegelijk winnen.

Lees ook. 

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Paasbingo gratis
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This