Olifant met wc-rol knutselen

26/09/2019/
v

Olifant knutselen van wc- rol een makkelijk te maken knutsel dat je al met een peuter kan maken. Ik maakte deze olifant in minder dan 5 minuten. Heel veel meer tijd zal jij er ook niet aan kwijt zijn. 

Verzamel een wc-rol, papier, lijm en een schaar en de olifant kan geknutseld worden.

Het is weer donderdag, en dat betekend een nieuwe creatieve uitdaging. Dit keer is de uitdaging dieren.

Ik wilde een keer wat anders knutselen dan huisdieren. Dussssss…… een olifant is het geworden.

Ik denk niet dat de olifant veel tekst en uitleg nodig heeft.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: >5 minuten (1 uur droog tijd indien je verf gebruikt)

Benodigdheden:

  • Wc-rol
  • Lijm
  • Schaar
  • Grijs papier of verf
  • Wiebel ogen of wit papiertje
Olifant knutselen met wc rollen BMelloW.NL 3 1

Werkbeschrijving:

Als je papier hebt is het een hele snelle knutsel om te maken. Je wikkelt het papier om de wc-rol, plakt de lange zijde vast en vouwt de uiteinden van het papier naar binnen. Niet alleen buitenkant maar ook de binnenkant is op deze manier gekleurd.

Verven

Heb je geen grijs papier, verven kan natuurlijk ook. Meng een paar druppels zwarte verf in je witten verf en je hebt grijs. Goed laten drogen voordat je verder kan gaan.

Maak van een strookje grijs papier een muizentrappetje. Dit plak je op de wc-rol. In een handomdraai heb je een slurf. Je kan er ook een pijpenrager voor gebruiken. Of misschien kan je zelf wel iets heel leuks bedenken, om als slurf te gebruiken.

Ogen

Maak de ogen door twee wiebeloogjes op te plakken. Dit gebruik ik zelf heel graag om mee te knutselen. Maar ik had nog een aantal stickers liggen met onder anderen deze ogen erop. Wel zo makkelijk en best leuk, al zeg ik het zelf.

Oren

De oren maak je door een soort van hartje te knippen. Plak de oren vast aan de achterkant van het hoofd. Vrolijk de olifant op na behoefte. En klaar is de olifant met wc-rollen knutselen.

Neem een kijkje wat anderen gemaakt hebben voor de crea cross uitdaging van deze week. (Even verder naar onderen scrollen). 

Lees ook eens:

Knutsel jij wel eens met wc rollen samen met je kinderen? Welk dier zou jij graag eens geknutseld willen zien?

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een insecten lantaarn. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Olifant knutselen met wc-rollen
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan knutselen van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest