26/09/2019

Olifant met wc-rol knutselen

Olifant knutselen van wc- rol een makkelijk te maken knutsel dat je al met een peuter kan maken. Ik maakte deze olifant in minder dan 5 minuten. Heel veel meer tijd zal jij er ook niet aan kwijt zijn. 

Verzamel een wc-rol, papier, lijm en een schaar en de olifant kan geknutseld worden.

Het is weer donderdag, en dat betekend een nieuwe creatieve uitdaging. Dit keer is de uitdaging dieren.

Ik wilde een keer wat anders knutselen dan huisdieren. Dussssss…… een olifant is het geworden.

Ik denk niet dat de olifant veel tekst en uitleg nodig heeft.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: >5 minuten (1 uur droog tijd indien je verf gebruikt)

Benodigdheden:

  • Wc-rol
  • Lijm
  • Schaar
  • Grijs papier of verf
  • Wiebel ogen of wit papiertje

Werkbeschrijving:

Als je papier hebt is het een hele snelle knutsel om te maken. Je wikkelt het papier om de wc-rol, plakt de lange zijde vast en vouwt de uiteinden van het papier naar binnen. Niet alleen buitenkant maar ook de binnenkant is op deze manier gekleurd.

Verven

Heb je geen grijs papier, verven kan natuurlijk ook. Meng een paar druppels zwarte verf in je witten verf en je hebt grijs. Goed laten drogen voordat je verder kan gaan.

Maak van een strookje grijs papier een muizentrappetje. Dit plak je op de wc-rol. In een handomdraai heb je een slurf. Je kan er ook een pijpenrager voor gebruiken. Of misschien kan je zelf wel iets heel leuks bedenken, om als slurf te gebruiken.

Ogen

Maak de ogen door twee wiebeloogjes op te plakken. Dit gebruik ik zelf heel graag om mee te knutselen. Maar ik had nog een aantal stickers liggen met onder anderen deze ogen erop. Wel zo makkelijk en best leuk, al zeg ik het zelf.

Oren

De oren maak je door een soort van hartje te knippen. Plak de oren vast aan de achterkant van het hoofd. Vrolijk de olifant op na behoefte. En klaar is de olifant met wc-rollen knutselen.

Neem een kijkje wat anderen gemaakt hebben voor de crea cross uitdaging van deze week. (Even verder naar onderen scrollen). 

Lees ook eens:

Knutsel jij wel eens met wc rollen samen met je kinderen? Welk dier zou jij graag eens geknutseld willen zien?

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een insecten lantaarn. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Olifant knutselen met wc-rollen
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je mooie collages?

Hoe maak je mooie collages?

Zie jij mooie collages en lukt het jou maar niet om mooie te maken. Of weet je niet hoe je moet beginnen. Met de stappenplan en tips kan ook jij mooi collages maken. Collages maken is een leuke manier om (restjes) papier, washi tape, stickers, afbeeldingen en wat je...

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Houten klompen upcyclen met spullen van de Action

Heb je houten klompen of wil je het graag eens pimpen? Twee verschillende technieken pas ik toe. Makkelijk te maken met stap voor stap uitleg. Met alleen maar spullen die te koop zijn bij de Action. Woord vooraf: Als je denkt wat zijn de foto’s fel van kleur. Buiten...

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Bloesemboom tekenen met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons. Het maken van de bloesemboom inspireerde mij door...

Kinderboerderij speurtocht

Kinderboerderij speurtocht

Spelen op een (kinder-)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vindt op een (kinder-)boerderij. Om de beleving nog leuker te maken heb ik een speurtocht gemaakt die je gratis uit kan printen. Op de speurtocht...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares