28/11/2019

Mondriaan strijkkralen patronen

Op zoek naar kleurrijke abstracte strijkkralen patronen? Ben je gek op het werk van Mondriaan? Dan zijn de strijkkralen patronen geïnspireerd op het werk van Mondriaan voor jou.

Mondriaan strijkkralen patronen

Pieter Mondriaan was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus. Mondriaan wordt gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd.

En deze wereld beroemde abstracte creaties met primaire kleuren maakte ik strijkkralen patronen voor. 

Een leuke manier om kinderen een leuk lesje te geven over Mondriaan. 

Laat je inspireren en maak jouw mooiste Mondriaan strijkkralen patronen…

Mondriaan strijkkralen patronen

Vierkante patronen

Vul een grondplaat met zwarte rechte lijnen. De overige vakken vul je op met de kleuren: wit, rood, blauw en geel. Zoals je kan zien heb ik er meerdere getekend.

Maak de vierkanten in verschillende patronen. Gebruik deze als onderzetter. Plak er eventueel kurk onder. De grondplaten zijn best groot als afmeting voor een onderzetter. Maak het dan iets kleiner.

De onderzetters zijn leuk om cadeau te geven aan een kunst of Mondriaan liefhebber.

Mondriaan strijkkralen patronen
Mondriaan strijkkralen patronen
Sorry voor de slechte belichting. Binnenkort zal ik er een nieuwe foto van maken.

Diverse vormen

Op de bovenstaande foto’s kan je zien dat je met verschillende vormen ook prima een Mondriaan kan maken. Ik ben niet zo van de primaire kleuren maar meer van de secundaire kleuren.

In de vormen liet ik een aantal strijkkraal er uit. Hier gaat een mooi lint doorheen en krijgt het een plek in de kerstboom.

Lees ook eens:

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan knutselen met wc-rollen. De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels....

Creachick schetsboek review

Creachick schetsboek review

Creachick heeft een schetsboek uitgebracht. Een boekje waar jij jouw mooiste creaties in kan maken. Met dik papier geschikt voor allerlei media. Of dat zo is en of het de moeite waard is om aan te schaffen……. Ik testen het voor jou. Wie is Creachick? Creachick, wie...

Hoe maak je mooie collages?

Hoe maak je mooie collages?

Zie jij mooie collages en lukt het jou maar niet om mooie te maken. Of weet je niet hoe je moet beginnen. Met de stappenplan en tips kan ook jij mooi collages maken. Collages maken is een leuke manier om (restjes) papier, washi tape, stickers, afbeeldingen en wat je...

Bedankje labels voor de leraar

Bedankje labels voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje labels maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken. Diverse labels voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares