Mondriaan strijkkralen patronen

28/11/2019/
v
Shares

Op zoek naar kleurrijke abstracte strijkkralen patronen? Ben je gek op het werk van Mondriaan? Dan zijn de strijkkralen patronen geïnspireerd op het werk van Mondriaan voor jou.

Mondriaan strijkkralen patronen

Pieter Mondriaan was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus. Mondriaan wordt gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd.

En deze wereld beroemde abstracte creaties met primaire kleuren maakte ik strijkkralen patronen voor. 

Een leuke manier om kinderen een leuk lesje te geven over Mondriaan. 

Laat je inspireren en maak jouw mooiste Mondriaan strijkkralen patronen…

Mondriaan strijkkralen patronen

Vierkante patronen

Vul een grondplaat met zwarte rechte lijnen. De overige vakken vul je op met de kleuren: wit, rood, blauw en geel. Zoals je kan zien heb ik er meerdere getekend.

Maak de vierkanten in verschillende patronen. Gebruik deze als onderzetter. Plak er eventueel kurk onder. De grondplaten zijn best groot als afmeting voor een onderzetter. Maak het dan iets kleiner.

De onderzetters zijn leuk om cadeau te geven aan een kunst of Mondriaan liefhebber.

Mondriaan strijkkralen patronen
Mondriaan strijkkralen patronen
Sorry voor de slechte belichting. Binnenkort zal ik er een nieuwe foto van maken.

Diverse vormen

Op de bovenstaande foto’s kan je zien dat je met verschillende vormen ook prima een Mondriaan kan maken. Ik ben niet zo van de primaire kleuren maar meer van de secundaire kleuren.

In de vormen liet ik een aantal strijkkraal er uit. Hier gaat een mooi lint doorheen en krijgt het een plek in de kerstboom.

Lees ook eens:

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

Konijn knutselen met pompoms

Konijn knutselen met pompoms

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan knutselen van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wilt. Met dierendag of...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan knutselen met wc-rollen. De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden