Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

28 nov, 2019 | Knutselen, Blog | 0 Reacties

Mondriaan strijkkralen patronen

Op zoek naar kleurrijke abstracte strijkkralen patronen? Ben je gek op het werk van Mondriaan? Dan zijn de strijkkralen patronen geïnspireerd op het werk van Mondriaan voor jou.

Mondriaan strijkkralen patronen

Pieter Mondriaan was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus. Mondriaan wordt gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd.

En deze wereld beroemde abstracte creaties met primaire kleuren maakte ik strijkkralen patronen voor. 

Een leuke manier om kinderen een leuk lesje te geven over Mondriaan. 

Laat je inspireren en maak jouw mooiste Mondriaan strijkkralen patronen…

Mondriaan strijkkralen patronen

Vierkante patronen

Vul een grondplaat met zwarte rechte lijnen. De overige vakken vul je op met de kleuren: wit, rood, blauw en geel. Zoals je kan zien heb ik er meerdere getekend.

Maak de vierkanten in verschillende patronen. Gebruik deze als onderzetter. Plak er eventueel kurk onder. De grondplaten zijn best groot als afmeting voor een onderzetter. Maak het dan iets kleiner.

De onderzetters zijn leuk om cadeau te geven aan een kunst of Mondriaan liefhebber.

Mondriaan strijkkralen patronen
Mondriaan strijkkralen patronen
Sorry voor de slechte belichting. Binnenkort zal ik er een nieuwe foto van maken.

Diverse vormen

Op de bovenstaande foto’s kan je zien dat je met verschillende vormen ook prima een Mondriaan kan maken. Ik ben niet zo van de primaire kleuren maar meer van de secundaire kleuren.

In de vormen liet ik een aantal strijkkraal er uit. Hier gaat een mooi lint doorheen en krijgt het een plek in de kerstboom.

Lees ook eens:

Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This