Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Mixed media hartjes knutselen met kinderen

Mixed media is niets meer dan het mixen van verschillende knutsel technieken en materialen. De mixed media hartjes zijn een leuke manier om je kind er bekend mee te maken. Maak de hartjes en verwerk ze in een kaart of als tag voor aan een cadeautje.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: >15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

  • Karton
  • Resten papier
  • Boek of tijdschriftpagina
  • Verf
  • Schaar
  • Lijm

Werkbeschrijving:

De basis van de mix3e media hartjes kan je na het maken voor verschillende dingen gebruiken. Of je het nu verwerkt tot kaart, tag, slinger of ophangt als decoratie. Het is al leuk om te maken. Bij het maken van de mix media hartjes gebruik je diverse technieken, die vereenvoudigd zijn zodat een kind het kan maken. Met minimaal aan materiaal en resten papier is het bovendien een goedkope knutsel om te maken.

Basis hartjes

Knip uit een stuk stevig papier of karton hartjes in verschillende maten.

Uit een oud boek heb ik een paar pagina’s gehaald en beschilderd met rood en roze acrylverf. Nadat het droog is kan je de boek pagina’s gebruiken. Heb je geen boek maar wel een oud tijdschrift scheur daar dan een pagina uit. Liefst met veel tekst.

Scheur de pagina en plak het op de hartjes. Anders restjes papier scheur je in stukken en plak je op het hart. Denk er niet te veel bij na. Plak alles op de hartjes. Als je daar mee klaar bent ga je pas het papier wat uitsteekt weg knippen. Dit is de makkelijkste manier om het weer in de vorm van het hartje te krijgen. En om de restjes papier er zo het mooist uit te laten zien.

Heb je een kant gedaan kan je de andere kant herhalen. Zeker als je het al een tag wilt gebruiken of als slinger is het aan te raden om beide kanten te versieren.

De hartjes heb ik na diverse soorten papier nog bestempeld met tekst en met diverse stencils wat goud en roze acrylverf meer dementie gegeven. Stickers, uitgeknipte plaatjes, strikjes, knopen kan je er nu ook op plakken. Maak het mooier met alles wat je in huis hebt.

Mix media hartjes knutselen met kinderen

Broche

Pak een basis hartje en draai het om. Plak aan de achterkant crêpepapier, vloeipapier, lint of stof. Hoe dunner het materiaal des te beter blijft het zitten. Rimpel het rond het hart.

Plak er een ander hart overheen zodat de roesjes goed blijven zitten. Heb je een veiligheidspin, dan kan je deze eraan vastmaken.

Mix media hartjes knutselen met kinderen

Kaart

Vouw een stuk stevig papier in een kleur van je keus dubbel. Versier het indien nodig. Plak een mixed media hart erop en je hebt een simpel maar mooie Valentijnsdag kaart of een leuke kaart voor Moederdag.

Mix media hartjes knutselen met kinderen

Wil je een slinger maken dan is het handig om er genoeg te maken. De voor en achterkant te versieren. Maak een gaatje in het hart om er een stuk touw of lint doorheen te rijgen. 

Ik heb je nu geleerd wat mixed media is en hoe je de mix media hartjes kan maken. Met diverse opties wat je met de basis hartjes kan maken.

Misschien heb jij nog leuke ideeën, zo ja dan hoor ik het graag.

Lees ook eens:

Mixed media hartjes knutselen met kinderen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This