Mega kerst zuurstok knutselen met wc-rollen

Mega kerst zuurstok maken dat staat al een paar jaar op mijn to do lijstje. En eindelijk ben ik het gaan maken. Het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf.

Dit is zo’n knutsel project waarvan ik van te voren geen idee had hoe ik dit zou gaan aanpakken. Zou ik kranten heel strak in elkaar draaien en het afwerken met papier mache? Nee dit idee had gewerkt bij een kleine zuurstok. Maar een grote dat zou lastig worden. Maar hoe zou ik het dan wel gaan aanpakken?

Ineens wist ik het…..

Kerstmis zuurstok knutselen met wc-rollen

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: > 60 minuten

Benodigdheden:

  • Wc rollen, keukenrollen
  • Stevig karton
  • Kranten
  • Schilders tape
  • Rood en wit crêpe papier of lappen stof.
  • Alles lijm
  • Schaar

Werkbeschrijving:

Het begin:

Om de zuurstok te kunnen maken ben ik heel veel keuken en of wc-rollen gaan stapelen.

Elke rol maakte ik met tape aan de volgende vast. Toen ik eenmaal halverwege was met het rechte stuk ben ik het gaan verstevigen.

Kerstmis zuurstok knutselen met wc-rollen

Een strook stevig karton ben ik gaan knippen. Deze strook maakte ik ongeveer 10 cm breed. De lengte maakt niet uit maar hoe langer hoe beter. Deze strook ben ik doormidden gaan buigen. Meer wc rollen dan de strook lang is maak er nog meer bij. 

De strook door de wc rollen heen duwen. Uiteraard kan je ook de wc-rollen 1 voor 1 over de strook heen plaatsen en vastzetten met tape aan elkaar.

Omdat ik het pas later bedacht deed ik het deels achter af.

Zei toch, ik bedacht het terwijl ik er mee bezig was. 

De strook houdt niet alleen de wc rollen op zijn plek maar verstevigt het geheel. De strook zet uit in de wc rollen, waardoor het vastzit.

De boog:

Om te zorgen dat ook de boog vast bleef zitten en verstevigd was moest ook nu de binnenkant verstevigd worden. Weer met karton. Nee dat werkt niet dan is het te lastig om het te buigen. Dit ben ik met kranten gaan doen.

De bocht moet bestaan uit wc rollen. Zodat het makkelijker te vormen is. (Zie bovenstaande ↑ foto)

Verstevigen:

Als de boog klaar is kan je beter de buitenkant ook verstevigen. Dit deed ik door stukken krant met tape er om heen vast te maken. De papier mache methode zou nu ook kunnen. Dit deed ik niet omdat ik een mega zuurstok van ongeveer 130 cm lang heb gemaakt. Het zou een hoop geklieder worden. Geen zin in en dit werkte uiteindelijk ook. Is wel wat lastiger. Aan jou de keuzen.

Wikkel kranten om de zuurstok heen en zet het vast met tape. De boog ziet er in de bovenstaande foto niet echt super uit maar door er nog wat kranten om heen te wikkelen kan je de vorm nog wat bij schaven.

Nadat ook de buitenkant verstevigd is en de bocht nog een beetje is bijgewerkt kan het aankleden beginnen:

Opmaak mega kerst zuurstok:

Knip brede stroken rood crêpepapier of stof en wikkel het er omheen. Je hebt meerdere stroken nodig. Hiervan zal je uiteindelijk niks zien.

Elk begin en eind stuk zet je met een klein beetje lijm vast. Gebruik je stof dan kan je dit het beste vast zetten met Mod podge speciaal voor stof. Onder andere te koop bij de Action. Alleen heet het daar anders.

Als je klaar bent met de kleur rood wikkel je wit er omheen. Voor wit heb je aanzienlijk minder nodig en draai je eromheen met genoeg tussen ruimte. Voor de rest werkt het principe hetzelfde als met de rode kleur.

Als de zuurstok af is kan je er nog voor kiezen om er een strik aan vast te maken.

Lichtjes er omheen draaien en je hebt ook s ’avonds een blikvanger in je huis.

Hier moet de mega kerst zuurstok nog een mooi plekje in huis krijgen. Dit weekend leg ik de laatste hand aan de kerstsfeer in huis en dan zal ook deze parel een permanent plekje krijgen.

Is jouw huis al helemaal ik Kerstsfeer? En wat vind je van deze Mega kerst zuurstok?

Lees ook eens:

Sneeuwpop aftelkalender knutselen voor de feestdagen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This