3 mrt, 2018 | DIY, Blog, Knutselen | 0 Reacties

Mega Dahlia bloem knutselen met papier

De mega Dahlia bloem ziet er niet niet makkelijk uit. Dit is het eigenlijk wel. De bloem ziet er zo mooi uit dat het een kunstobject voor aan je muur wordt. Geschikt voor aan je muur of als achtergrond op een verjaardag of trouwerij. Met stap voor stap uitleg.

De mega Dahlia heb ik al een aantal keer gemaakt. Een keer in het rood, oranje en het midden geel. Een prachtige zomerse bloem was het geworden. Al snel bedacht ik dat ik deze bloem in het wit wilde maken. Voor aan mijn witte muur. Een object dat uit mijn muur knalt maar toch door de kleur niet extreem opvalt.

Mega Dahlia bloem knutselen met papier

De bloem is de perfecte decoratie voor aan de muur

Nog een leuke optie is om het te maken voor Koningsdag in de typische kleuren die daar bij passen. Maak er meerdere voor bijvoorbeeld de achtergrond voor een verjaardag of je trouwerij. Kortom, je kan er alle kanten mee op.

Wil jij deze bloem ook maken maar vind je de kleur gebruik heftig. Dit snap ik. Door met mooie pastel kleuren te werken of kleuren die mooi passen bij het interieur kan je het een prima onderdeel van je huis laten worden.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

  • Gekleurd papier liefst A4
  • 1 stuk stevig papier minimaal A6 formaat
  • Alleslijm
  • Schaar

Grote van de Dahlia bloem:

Voordat ik uitleg ga geven over hoe je het moet maken. Wil ik je eerst iets vertellen over de grote. In de benodigdheden heb ik het over A4 papier. Elk blaadje kan je maken uit 1 A4 papiertje. Hierdoor wordt de dahlia mega groot. Mooi, maar erg groot. Mijn eerder gemaakte bloem op deze manier was bijna een meter in doorsnee. Deze bloem is uiteindelijk rond de 40 cm in doorsnee. Lijkt mij een prima formaat om mee te beginnen. Bovendien is het zo nog binnen een leuke tijd te maken.

Heb je geen A4 papier maar wel genoeg grote vierkant (vouw) papier dan kan je deze ook prima gebruiken. Uiteindelijk geeft het het zelfde resultaat.

Moeilijkheid:

De mega Dahlia bloem geef ik 2 sterren. Niet omdat het nu zo moeilijk is om te maken. Het vraagt gewoon weg net te veel om met kleine kinderen te maken. Vanaf een jaar of 8 zou een kind er mogelijk het geduld er voor hebben en de techniek voldoende beheersen. Bij volwassenen of pubers verwacht ik nagenoeg geen problemen.

Mega dahlia bloem knutselen met papier

Werkbeschrijving:

Knip uit een stevig stuk papier een cirkel. Uit een doos mag ook. Hoe groter het cirkel, hoe groter de bloem zal worden. (Zie bovenstaande foto.) Mijn cirkel ( meer een ovaal geworden) is ongeveer 20 cm in doorsnee.

Een ander stuk A4 papier (groen) vouw ik in vieren. Knip er dan een blad uit. Als het goed is heb je nu 4 blaadjes. (Zie bovenstaande foto.)

Plak de blaadjes willekeurig vast op de cirkel. Laat ze wel ze ver mogelijk uitsteken. Zo zie je ze nog een beetje als de bloemblaadjes er straks op zit.

Snip een A4 blad in vier stukken. Dit hoeft niet met een liniaal of heel precies te zijn. (Zie bovenstaande foto.)

Elk stukje van de A4 is zo een blaadje van de bloem.

Mega dahlia bloem knutselen met papier

Vouw de stukken papier tot puntzakken (zie bovenstaande foto) en plak ze vast.

Doe dit een aantal keer totdat je denkt er redelijk wat te hebben om de bloem te kunnen gaan maken. Kom je later te kort dan kan je altijd nog wat bij maken.

Nu kan het bouwen van de bloem gaan beginnen.

Mega dahlia bloem knutselen met papier

Plak de bloem blaadjes vast aan de cirkel

Zorg er voor dat er in het midden van de cirkel nog lege ruimte blijft. Als hulpmiddel kun je ongeveer drie cirkels tekenen binnen de cirkel, zodat je ongeveer weet dat elke laag tot een cirkel mag worden geplakt.

Vul de 1ste laag rondom.

Rol weer een aantal papieren op en lijm ze vast.

Plak nu ook deze weer vast aan de cirkel. Plaats de blaadjes nu iets naar binnen. Zorg dat de 1ste laag uitsteekt.

Nu heb je een 2de laag (Zie bovenstaande foto .)

Dahlia bloem afmaken

Ga door met het opvullen herhaal steeds het bovenstaande.

Als je bijna klaar bent zal je merken dat je de opgerolde papieren iets kleiner moet gaan knippen.

Maak ze vanaf nu na elke laag een stukje kleiner.

Als het goed is ben je nu klaar.

Draai de bloem om als de lijm goed gedroogd is.

Maak in de achterkant van de cirkel een klein gaatje.

Haal er een stukje touw doorheen. Knoop het vast.

Nu is de mega Dahlia bloem klaar om opgehangen te worden.

Lees ook eens:

Mega Dahlia bloem knutselen met papier
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This