Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Maskers knutselen

Wil je een  masker zelf maken, maar weet je niet hoe te beginnen?

Maskers maken is niet moeilijk. Zeker met een basis masker als uitgangspunt. Van hieruit kan je allerlei maskers maken. Aan de hand van een aantal voorbeelden en een gratis printable lukt het jou om in een handomdraai een masker te maken.

Maskers knutselen met kinderen

Voor het eindfeest van mijn oudste zoon was mij gevraagd of ik  wat dingen kon maken en bedenken. Een van die dingen was een aantal knutselopdrachten wat makkelijk en snel uit te voeren is voor kinderen van ongeveer 2 tot 12 jaar. Het thema van dit jaar was Disney.

Ook al vallen de Minions niet onder Disney toch mochten ze meedoen. Een masker knutselen dat wilde ik ze laten doen. Maar hoe maak je nu een masker en sjablonen waar iedereen mee overweg kan. Het was even puzzelen maar uiteindelijk kwam ik er uit….

1 basis masker steeds anders te knutselen.

Dat was mijn uitgangspunt. En ik geloof dat dat aardig gelukt is. Je kan ze maken als een echt masker wat de kinderen op zetten.  Of je maakt het op een stokje zodat ze perfect zijn als props voor een photo booth.
Met deze basis kan je alle kanten op. Van indiaan tot prinses. Voor elke thema en gelegenheid zijn is deze basis masker geschikt.

Moeilijkheidsgraad:  ★☆  
Tijdsduur: > 30 minuten 

Benodigdheden:

  • Karton
  • Elastiekjes of stokjes
  • Diverse gekleurde papier
  • Decoratie materiaal
  • Lijm
  • Schaar
  • Sjabloon of pdf masker

Werkbeschrijving

Knip de printable uit. Liefst op karton.

Maskers knutselen met kinderen

Je kan de printable meteen versieren of je maakt het op een stevig stuk karton zodat je het ten alle tijden kan gebruiken als sjabloon. Hierdoor kan je het steeds weer gebruiken zonder dat het snel kapot gaat. Zeker op een kinderfeestje adviseer ik dit.

Maskers knutselen met kinderen

De cirkel die bij de printable zit is voor de bril van een Minion. Die zelfde cirkel kan je gebruiken om het oog van Mike te maken. Binnenste ring is voor het blauw en de buitenste cirkel wit. Kijk maar naar de foto’s dan begrijp je wat ik bedoel.

Kleine kinderen zullen meer hulp nodig hebben bij het uitknippen als je een groep peuter of kleuters de maskers zelf wilt uit laten knippen dan kan je er ook voor kiezen om ze met een prikker de masker te prikken in plaats van knippen.

Als je de basis van het masker hebt kan je de kinderen het naar eigen inzicht laten versieren.

Hoe kom je aan de PDF bestand?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

  • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
  • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. Zo niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
  • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.

De basis is nu af.

Ik ben benieuwd wat je kinderen er voor moois van maken.

Als de masker mooi versierd is kan je gaten aan de uiterste zijkanten maken en er aan beiden kanten een elastiekje er doorheen.

Maskers knutselen met kinderen

Photo booth

Wil je de maskers gebruiken voor een photobooth dan moet je aan de binnenkant van een  uiteinde een stokje vast maken. Het zou gedaan kunnen worden met een saté prikker. Maak dan wel even de plakkant bot door er een stukje af te knippen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zich pijn doet.

Op de bovenstaande foto kan je een paar suggesties zien. Plaats alleen de meest duidelijke elementen van een karakter op je masker.

Zo heeft Mike maar 1 oog en twee kleine horentjes. En een Minion is geel en heeft altijd een bril op. Met zwart steil haar. Er is niet voor niks een uitdrukking minder is meer.

Natuurlijk kan je ook je eigen fantasie er op los laten. Zoals je kan zien op de paarse masker met stippen.

Tip.

Het is de perfecte knutselproject voor op school, opvang maar ook thuis tijdens een verjaardagsfeestje.

Klein en groot zal zich hier prima mee kunnen vermaken. De maskers knutselen met hele kleine kinderen kan wat meer een uitdaging zijn, je er ook voor kiezen om er stickers op te plakken.

Lees ook eens:

Masker knutselen vanuit 1 basis masker met gratis printable
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This