Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

14 jun, 2022 | Feestje, Blog, Recepten, Verjaardag | 0 Reacties

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou.

Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al te veel tijd in beslag zou nemen. Aangezien ik nog altijd aan het herstellen ben van de operatie.

Op Pinterest vond ik een foto, (geen uitleg). dus ging ik op zoek naar spullen om iets soort gelijks te maken.

Traktatie Marshmallows op een stokje met chocolade en disco dip

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <20 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

In de benodigdheden heb ik een aantal producten voor je opgezocht, Zodat je kan zien welke ik heb gebruikt, en je een idee hebt wat ik precies bedoel. Koop het vooral in de winkel die bij jou in de buurt zit. Ik bestel alles bij de Jumbo en de rest koop ik bij de Albert Heijn die bij mij in de wijk zit.

Mijn dochter heeft 21 kinderen in haar klas zitten en ik was ongeveer 2,5 zak met marshmallows kwijt aan de traktatie. De zure matjes zijn niet noodzakelijk, Je kan er ook een ander snoepje plaatsen. De disco dip vond ik erg goed passen bij de regenboog zure matjes.

Traktatie Marshmallows op een stokje met chocolade en disco dip

Werkbeschrijving:

Begin met het snoepje, in mijn geval, het zure matje. Op satéstokjes die ik in huis heb, kon ik 4 marshmallows rijgen aan het stokje.

Nadat ik alle Marshmallows op een stokje had geregen, kon ik beginnen met de chocolade.  

Om de chocolade te smelten, maak je gebruik van de Au bain-marie methode.

Wat is de Au bain-marie methode?

Kook het water in de grootse pan. Plaats daarna de kleinere pan erin. Zet het vuur zo laag mogelijk. Plaats de chocolade druppels erin. De chocolade druppels zullen langzaamaan smelten. Als het geheel gesmolten is. Kan je verder met de marshmallows versieren.

Marshmallows versieren

Hou er rekening mee dat het vanaf nu best wel een rommeltje kan worden. Zorg dat de Marshmallows op een plaat of rooster liggen. Ik had ze op een plaat gelegd. Maar na het hard worden van de chocolade, bleven de marshmallows plakken aan de plaat.

Met een lepel (vol met chocolade), liet ik de chocolade voorzichtig van de lepel lopen over de marshmallows heen.

Ik deed het per marshmallow stokje, zodat ik de disco dip er overheen kon strooien.

Laat alle marshmallow stokjes goed uitharden, voordat je ze van de plaat af haalt. Je kan de traktatie per stuk verpakken in doorzichtig inpakpapier. Strikje eromheen en klaar. Supergezellig om zo te geven. Maar dit zorgt voor meer werk en vergroot het plastic (nutteloze) afval. Aan jou hoe je het afmaakt.

Plaats de Marshmallow stokjes op een plaat of schaal. Het uitdelen kan beginnen.

Traktatie Marshmallows op een stokje met chocolade en disco dip

Ik had een aluminium schaal gebruikt. Normaal zou ik er een paar gezellig uitziende servetten op leggen alvorens ik de traktatie erop plaats. Maar doordat het nogal warm is, kan het chocolade smelten. Dan blijven de marshmallows plakken aan de plaat of schaal. Als je er servetten op hebt liggen, dan blijven er stukjes papier aan de marshmallows kleven.

Lees ook eens:

Traktatie Marshmallows op een stokje met chocolade en disco dip
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This