Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

14/06/2022/
v

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou.

Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al te veel tijd in beslag zou nemen. Aangezien ik nog altijd aan het herstellen ben van de operatie.

Op Pinterest vond ik een foto, (geen uitleg). dus ging ik op zoek naar spullen om iets soort gelijks te maken.

Traktatie Marshmallows op een stokje met chocolade en disco dip

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <20 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

In de benodigdheden heb ik een aantal producten voor je opgezocht, Zodat je kan zien welke ik heb gebruikt, en je een idee hebt wat ik precies bedoel. Koop het vooral in de winkel die bij jou in de buurt zit. Ik bestel alles bij de Jumbo en de rest koop ik bij de Albert Heijn die bij mij in de wijk zit.

Mijn dochter heeft 21 kinderen in haar klas zitten en ik was ongeveer 2,5 zak met marshmallows kwijt aan de traktatie. De zure matjes zijn niet noodzakelijk, Je kan er ook een ander snoepje plaatsen. De disco dip vond ik erg goed passen bij de regenboog zure matjes.

Traktatie Marshmallows op een stokje met chocolade en disco dip

Werkbeschrijving:

Begin met het snoepje, in mijn geval, het zure matje. Op satéstokjes die ik in huis heb, kon ik 4 marshmallows rijgen aan het stokje.

Nadat ik alle Marshmallows op een stokje had geregen, kon ik beginnen met de chocolade.  

Om de chocolade te smelten, maak je gebruik van de Au bain-marie methode.

Wat is de Au bain-marie methode?

Kook het water in de grootse pan. Plaats daarna de kleinere pan erin. Zet het vuur zo laag mogelijk. Plaats de chocolade druppels erin. De chocolade druppels zullen langzaamaan smelten. Als het geheel gesmolten is. Kan je verder met de marshmallows versieren.

Marshmallows versieren

Hou er rekening mee dat het vanaf nu best wel een rommeltje kan worden. Zorg dat de Marshmallows op een plaat of rooster liggen. Ik had ze op een plaat gelegd. Maar na het hard worden van de chocolade, bleven de marshmallows plakken aan de plaat.

Met een lepel (vol met chocolade), liet ik de chocolade voorzichtig van de lepel lopen over de marshmallows heen.

Ik deed het per marshmallow stokje, zodat ik de disco dip er overheen kon strooien.

Laat alle marshmallow stokjes goed uitharden, voordat je ze van de plaat af haalt. Je kan de traktatie per stuk verpakken in doorzichtig inpakpapier. Strikje eromheen en klaar. Supergezellig om zo te geven. Maar dit zorgt voor meer werk en vergroot het plastic (nutteloze) afval. Aan jou hoe je het afmaakt.

Plaats de Marshmallow stokjes op een plaat of schaal. Het uitdelen kan beginnen.

Traktatie Marshmallows op een stokje met chocolade en disco dip

Ik had een aluminium schaal gebruikt. Normaal zou ik er een paar gezellig uitziende servetten op leggen alvorens ik de traktatie erop plaats. Maar doordat het nogal warm is, kan het chocolade smelten. Dan blijven de marshmallows plakken aan de plaat of schaal. Als je er servetten op hebt liggen, dan blijven er stukjes papier aan de marshmallows kleven.

Lees ook eens:

Traktatie Marshmallows op een stokje met chocolade en disco dip
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken. Al een aantal...

DIY pompoen piñata

DIY pompoen piñata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou. De herfst is in aantocht…...

Bedankje labels voor de leraar

Bedankje labels voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje labels maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken. Diverse labels voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendenboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!! Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest