Magneten decouperen, knutselen met Mod podge

04/04/2021/
v

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en Mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <30 minuten

Benodigdheden:

Magneten decouperen maken met Mod podge

Werkbeschrijving:

Een paar magneten waren voorzien van een papier beplakte tekst. In de loop der jaren was door de zon, de tekst nogal vervaagt en zag er niet meer uit. Als ik iets kan opknappen en een tweede leven kan geven dan doe ik dat. Zo bedacht ik al dat ik het met Mod podge wilde opknappen. De (misschien) welbekende decoupage techniek.

Lees ook eens: Wat is Mod podge en hoe te gebruiken

Ik heel veel papier verzameld. Meerdere mappen vol met plaatjes, teksten en mooie bedrukte papier. Hoe dan ook, ik verzamel en gebruik het te weinig. De meer een reden om het te gaan gebruiken in iets anders dan mijn junk journal.

1 map zit vol met restjes. Deze map ben ik gaan gebruiken. Ik had niet echt een duidelijk plan. Ik begon met het zoeken naar het plaatje. Het plaatje waar mijn oog op valt en moet gebruiken. Er sprongen er een aantal uit voor mij.

Basis zoeken

Een zwart wit plaatje met bloemen dat ik ooit uit een tijdschrift heb geknipt. Meteen wist ik het, dit wordt de achtergrond.

Verder vond ik een klein kaartje met mooie roze bloemetjes. De kleuren zorgde ervoor dat ik deze wel moest gebruiken.

Zo, de basis van 2 magneten zijn gevonden.

Kleur en of thema zoeken

Als je dat hebt kan je gaan zoeken naar plaatjes die daarbij passen. Bij het zwart wit bloemenplaatje wist ik direct wat ik wilde. Veel kleur en vrolijke vlinders en bloemen.

Bij het kaartje had ik veel meer moeite om de juiste sfeer te vinden.

De kleurrijke magneet met vlinders had ik zo in elkaar geflanst. Maar de andere…….

Al snel kwam ik erachter dat ik niet veel heb in de kleuren die erbij passen. Uiteindelijk is het gelukt. Maar nog altijd vind ik dat er iets ontbreekt.

Hoe dan ook…..

Magneten decouperen maken met Mod podge

Hoe pimp jij de magneet, een aantal tips:

  • Zoek een plaatje waarvan je verder gaat zoeken. Een plaatje wat je aandacht trekt. Kan je dat niet direct vinden dan kan je starten met een achtergrond.
  • Zoek daarbij wat past. Dat kan een thema zijn maar ook kleuren. Zo koos ik ervoor om bij de zwart witte achtergrond dat het kleur nodig heeft en om dat het al een bloemenprint had, wilde ik daarmee verder gaan.
  • Als je diverse plaatjes hebt die bij elkaar passen ga je kijken hoe je het op kan bouwen. Van een kaart had ik ooit de bloemen uitgeknipt maar de rechter kans is recht afgeknipt en daardoor kon het alleen op de rechterkant van de magneet. De rest moest daaromheen opgebouwd worden. Plak dingen niet direct op. Schuif verschillende plaatjes voor en achter elkaar.
  • Zorg voor hoogteverschil. Als alle plaatjes dezelfde dikte heeft kan je een plaatje op dik papier plakken, uitknippen en opplakken. Zo ontstaat diepte in je werk.
  • Mod podge is een lijm en vernis in 1 potje. Zorg dan ook dat het papier goed vastgeplakt is. Sla geen stukjes over met lijm. Dun en even dik aanbrengen voor het mooiste resultaat. Zeker als het papierdun is. Als alles is opgeplakt geef je alles nog een laatste laagje met de Mod podge. Zo kan je eventueel de magneet schoonmaken en weet je zeker dat alles goed vast blijft zitten.
  • Gebruik verschillende materialen. Zo heb ik tijdschriften, kaarten, stickers, washitape en die- cuts gebruikt.

Ik had platte magneten. Heb je die niet dan kan je misschien een klein tafereeltje maken.

Mod podge is mijn meest favoriete knutsel voorwerp om mee te werken. Eerder maakte ik ook al:

Op zoek naar nog meer leuke dingen om te maken met papier vergeet dan niet een kijkje te nemen bij de creatieve link party voor nog veel meer leuke knutsels met papier….

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTuber is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is papier.

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema 3D hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Maakt prachtig geïllustreerde lente memory spel.

Maakt papieren planten, ideaal voor als je geen plant in leven kan houden.

Maakt kunstwerkjes met kranten

Maakte voor de leraren een traktatie.

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
Magneten decouperen maken met Mod podge
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest