Heb je restjes papier of stansblok over? Weet je niet zo goed wat je er mee kan maken. Een loaded label is niet alleen leuk om te geven aan een cadeau maar ook leuk om via een snailmail of in je bullet journal of junk journal te verwerken. Maar een groot label en het kan zelfs gebruikt worden in plaats van een kaart.
Vandaag laat ik je zien hoe ik van een restje van een luxe paperblock van DecoTime loaded labels kan maken. Ik gebruikte een kerstmis thema papierblok er voor, waardoor er een leuk kerst cadeau label van te maken is. Maar elke restant dat je aan papier in huis hebt zal voldoen.
Lees ook eens:
Wat is een loaded label?
Loaded enveloppen worden met regelmaat gemaakt. (Misschien heb je het weleens voorbij zien komen, zie bovenstaande afbeelding.) Het zijn enveloppen vol met leuke goodies. Meestal mooi papier, stickers, stans, afbeeldingen en andere kleine items. Een loaded label is eigenlijk hetzelfde idee. Alleen wordt een loaded label veel minder vaak gemaakt. Doordat een label klein is, kan er minder in. Maar maakt het niet minder leuk. Een loaded label is daarmee perfect voor de restjes papier waar je anders niets meer mee doet.
Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆
Tijdsduur: > 60 minuten
Benodigdheden:
- Dik papier
- Stansmachine (optioneel)
- Lijm
- Schaar
- Distress inkt (optioneel)
- Stickers, stans plaatjes, washi tape of andere kleine items.
- Lint of touw
Ik maakte 5 kerstmis loaded labels. Van elke label heb ik de voorkant met alle items erin gefotografeerd. Een keer de achterkant. En een foto met de label en alle items er naast. Zo kan je goed zien hoe ik de labels heb gemaakt en wat er in zit. Laat je vooral inspireren.
Alles komt uit de paperblock van Decotime, alleen de tickets niet. De tickets heb ik met de stansmachine gemaakt. Daarna met een stempel bedrukt of met washi tape beplakt.
De kleine labels zijn ook met de stansmachine gemaakt met papier uit hetzelfde paperblock. Een kleine afbeelding er op, was vaak al genoeg om het leuk te maken.
Hoe maak je een loaded label?
Om te beginnen heb je een label nodig. Dit kan je uit stansen als je een stansmachine hebt. Zo niet: Knip er 1 uit door een langwerpig stuk te knippen. Knip aan de bovenkant de hoeken schuin af, of rond de hoeken af. De labels die ik heb gerbuikt hebben een afmeting van 12 x 8 cm. Met een stansmachine maak je wel de mooiste labels. Al heb ik het jaren zonder gemaakt. Eventueel kan je in de winkel ook kant en klare labels kopen, al ruim je zo niet de restjes papier op.
Ik heb een label en vakje gemaakt met de stansmachine. De snijmal (zoals dit wordt genoemd) heb ik ooit kan en klaar gekocht. Je hebt er geen snijmal of machine voor nodig om het te kunnen maken. Wel is het veel makkelijker en mooier om te gebruiken.
Heb je dun papier of papier dat maar aan 1 kant bedrukt is, dan zal je 2 labels op elkaar moeten plakken om het steviger te maken en of beide kanten mooi er uit te laten zien.
Knip of stans een langwerpig stukje papier. Het vakje moet iets smaller zijn dan het label breed is en niet hoger dan iets onder de helft. Maak een vakje dat net zo breed is, alleen iets korter dan de andere. Heb je heel dik papier dan kan je er ook voor kiezen om maar 1 vakje te gebruiken en daar in het midden een snee in te maken. Zo heb ik het ook gedaan, alleen dan met een stansmachine.
Vul het vakje op het label met leuke items. Wat dat is aan jou. Kijk wat je allemaal in huis hebt. Koop vooral geen nieuwe items maar kijk wat je hebt. Juist omdat dit het perfecte knutselproject is om van je te veel aan spullen af te komen.
Draai het label om en maak van de achterkant iets moois. Ik maakte aan de andere kant geen vakje, dit kan uiteraard wel. Ik vond het genoeg om er een leuke afbeelding op te plakken, als de achtergrond niet leuk of saai was.
Maak een gaatje aan de bovenkant en plaats er een mooi stukje touw of lint doorheen. Knoop het of strik het.
Eventueel kan je de randen van de items en label met distress inkt bewerken. Door de randen van het papier te blenden en even aan te tippen ontstaat er een heel andere look. Ook zie je de witte randen van het papier dan niet meer. Ik werkte met de distress inkt, vintage photo en walnut stain, mijn go to kleuren.
Alles wat je moet weten om jouw eigen Kerstmis loaded label te maken heb ik nu met je doorgenomen. Heb je nog vragen of misschien wel een goede tip, laat het weten door hieronder een opmerking achter te laten.
Kerstmis labels
Naast Kerstmis loaded labels heb ik van de overige paperblock restjes gewone labels gemaakt. Deze liggen bij mij op voorraad, zodat ik ze er heel makkelijk bij kan pakken. Zo en zo is een stansmachine heel handig om te hebben. Als ik restjes papier over heb, kijk ik in mijn voorraad stansen en stans dan uit wat ik uit kan stansen. In een doosje bewaar ik alle uitgestanste items. Mocht ik iets nodig hebben dan kijk ik daar eerst naar. Altijd makkelijk om een voorraad te hebben.
Lees ook eens:
- Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland
- Kerstkaarten maken met spullen van de Action
- Hoe maak je een Adventskalender boek?
- Junk journal kaarten en tags maken
- Kerstliedjes bingo
- DIY Kerstmis explosion box
Pin de afbeelding op Pinterest voor later:
0 reacties