Lieveheersbeestje uitnodiging knutselen

Is jouw kind bijna jarig? Is zij of misschien wel hij gek op lieveheersbeestjes? Dan heb ik de perfecte uitnodiging voor jou. Een origineel en simpel te maken uitnodiging die niet al te veel tijd in beslag neemt.

Van alle insecten in de wereld vind ik een lieveheersbeestje toch wel het leukst. Zelfs niet vies of eng. En met mij vast veel meer mensen. Hoe denk jij er over? Het is een eenvoudige uitnodiging waarmee je vele oe’s en aa’s zal krijgen te horen. Ik vind het een originele uitnodiging die je een keer moet maken voor je kind.  

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <  30 minuten

Benodigdheden: 

  • Zwart, wit, roze en rood karton
  • Lijm
  • Schaar
  • Passer
  • Splitpennen
Lieveheersbeestje uitnodiging knutselen

Werkbeschrijving:

Maak met de passer een rondje op wit karton. Zo groot als jij nodig denkt te vinden. Heb je geen passer gebruik dan een glas of iets dergelijks.

Maak daarna een iets groter rondje met rood of roze karton. Knip het rode of roze papier doormidden.

Maak nu een klein rondje op zwart karton voor het hoofd. Iets wat ik niet heb gedaan maar wat jij wel kan doen is eventueel 2 kleine dunnen repen uitknippen van het zwart karton om daar voelsprieten mee te maken voor op het hoofd. Lijm het hoofd vast aan de witte cirkel.

Lieveheersbeestje uitnodiging knutselen

Maak een klein gaatje door de twee halve roze of rode cirkels en haal er een splitpen doorheen. Doe hetzelfde met de witte cirkel en haal de splitpen ook hier doorheen. Let hierbij wel goed op dat het klopt als je de splitpen er doorheen haalt. Komt alles nog op de juiste plek uit. Zie de foto’s om een duidelijk beeld te krijgen.

Eventueel kan je nu de stippen er op plakken door kleine stippen uit te knippen. Het aantal stippen voor het aantal jaren. Heb je geen zin om te knippen, dan kun je ze er ook op tekenen of met een perforator er een aantal maken.

Schrijf je tekst er in.

Tip

Plak net zoveel stippen op het lieveheerstbeestje als de leeftijd wordt van de jarige.

Inmiddels heb ik een printable voor je gemaakt. Via de onderstaande knop kan je de leiveheerstbeestjes uitnodiging uitprinten. Knip het uit en zet het in elkaar. Het grote voordeel is dat je niet alles hoeft uit te denken. Enkel de stippen en tekst moet je er nog aan toevoegen.

Lees ook eens:

Lieveheersbeestje uitnodiging knutselen
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This