Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

18 apr, 2017 | Koningsdag, Blog, DIY, Feestje | 0 Reacties

Leukste Koningsdag DIY’s

Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver. Dan kleurt Nederland weer oranje. Ik heb het natuurlijk over Koningsdag. Is je huis al klaar voor Koningsdag? Al in de Nederlandse kleuren gehuld? En heb jij je outfit of the day al klaar liggen? Zo niet, dan kan jij wat hebben aan de volgende tips. 5 Super leuke Koningsdag DIY’s.

Er zijn meer dan 5 maar wel 5 duidelijke onderwerpen. Sommige zijn niet per se bedoeld voor Koningsdag, maar met een beetje fantasie kan ook jij al deze Koningsdag DIY’s maken.

Krans

Een krans is tegenwoordig een item dat bij elk feestje thuis hoort. Ik heb er twee voor jou gevonden die ik echt te leuk vind om je niet te laten zien.

Blij dat ik brei heeft een hele leuke gemaakt. Oranje ( hoe kan het ook anders) met een rood/ wit/ blauw lint er omheen. Het kroontje bij de krans is compleet. Persoonlijk snap ik helemaal niks van breien. De vele pogingen hebben niet mogen baten. Maar voor de liefhebbers, leef je uit.  Zeker de moeite waard om te maken.

A night owl maakte een geweldige krans. Ik ben gek op tule. En daar is geen gebrek aan met deze krans. De krans is gemaakt voor een Amerikaans feest 4th of july. Maar met een paar simpele aanpassingen ook prima voor ons oer Hollands feest te maken.

Slingers

Een slinger, daar wordt iedereen toch vrolijk van. Denk je aan slingers, dan denk je aan een feestje en visa versa. Dan mag dit toch niet ontbreken op Koningsdag.

Koninginnedagslinger

Knutselopdrachten.nl heeft een hele leuke maar simpel te maken slinger. (Zie bovenstaande foto.) Deze slinger is uitermate geschikt om met kleine kinderen te maken.

Kroontjes

Tijdens Koningsdag mag een kroontje niet ontbreken. Denk ik aan Koningsdag, denk ik aan oranje en aan kroontjes.

Plenty de val is een Franstalige blog. Gelukkig is het te vertalen vanuit het Frans. Waarom ik je deze toch wil laten zien. Voor alle stoere Koningen en Prinsen in ons midden. Dit is de kroon voor jouw zoon. Stoer en super mooi. (Scrol door naar beneden op de blog om er een link te vinden zodat je deze kroon kan downloaden).

Handmade Charlotte maakte een kroon waar ik helemaal weg van ben. Ook hier is de kroon voor een andere gelegenheid gemaakt. Maar bedenk het in de kleuren rood, wit, blauw en de rand in oranje. Hoe geweldig is het dan niet voor Koningsdag

Kleding

Je kan natuurlijk in je dagelijkse kloffie naar buiten gaan en Koningsdag vieren. Maar het is toch veel leuker als je lekker gek en vooral in de kleuren van Nederland gehuld bent. Kan jij nog wat inspiratie gebruiken voor je kind?

Koningsdag tutu maken zonder naaimachine

BMelloW ja dat ben ik. (Ik mag toch best een te leuke DIY van mezelf benoemen.)  Al nagemaakt door anderen en daar zulke leuke reacties op gekregen. Ik heb het over de Koningsdag tutu. Het is zo leuk om te maken en simpel. Sla nu nog snel tule in en maak het nog op de valreep. Je dochter zal hier de show in stelen. (Zie bovenstaande foto ↑ )

Bij Saab maakte een super leuk en simpele shirt voor een meisje. Iets met hartjes en lint.

Autumn 10 heeft ook een super leuk shirtje die zowel voor een jongen als een meisje geschikt is. Iets met een oranje kroon.

Moodkids heeft een simpel te maken sjaal. Zo eentje waarvan je denkt, waarom was ik daar niet jaren eerder op gekomen. Deze sjaal is perfect voor Koningsdag of een ander verkleedfeestje. Het staat niet alleen leuk maar is ook nog eens spotgoedkoop. Je hebt er enkel een oud shirt voor nodig.

Lekkernij

Liefde gaat door de maag. En zelfs tijdens een feest als Koningsdag is er genoeg geschikte lekkernij (snoep) wat daar prima bij past.

Life love and sugar  Heeft veel geweldige tips voor een geweldig 4th of july feestje en de daarbij horende lekkernij. Maar de popcorn is waar ik op doel. Hoe simpel is het om te maken en past perfect bij Koningsdag. Ze heeft niet echt heel erg duidelijk uitgelegd hoe je dit moet maken. Maar ze heeft witte chocolade gebruikt. Ik vermoed met kleurstof om de mooie rode en blauwe kleur te krijgen. Als jij het antwoord weet dan hoor ik het maar wat graag.

Just a taste heeft erg leuke rood. wit en blauwe koekjes gemaakt. Perfect om te verkopen tijdens Koningsdag.

Laura’s bakery heeft maarliefst 3x lekkernij dat ik wel met jullie moet delen. Hollandse Meringues & schuimpjes &  aardbeien voor Koningsdag.

Speciaal voor ons volwassenen. 

Jelly shots met sterke drank er in. Makkelijk zelf te maken en zal zeker in de smaak vallen.

Voor een Jelly shots recept wodka met sinaasappelsap (kan ook andere combinaties maken, maar wodka en sinaasappelsap vind ik passen bij Koningsdag) verwijs ik je naar Blondie kookt haar website voor het recept.

5 Super leuke Koningsdag DIY’s. Wat vind je er van? Krijg je al zin om aan het knutselen te slaan. Of ga je liever nu al beginnen met Koningsdag te vieren. Aan gebrek aan  inspiratie kan kan het in ieder geval niet liggen. Ik heb mijn best voor je gedaan. Welke DIY’s spreken jou het meest aan? Of heb jij voor mij nog een leuke tip die in dit rijtje thuis hoort? Laat het me dan weten.

Lees ook eens:

Leukste koningsdag DIY's
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This