Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

Letter punch board, waxstempel-kit en decoratie-mousse van de Action review

Misschien heb je het al gezien, of misschien heb je het al in huis. De Action heeft weer een aantal hobbyspullen die er om vragen om getest te worden. Denk jij eraan om 1 van deze items aan te schaffen of weet je niet zo goed wat je er mee kan. Ik neem het met jou door. Zodat jij niet per se je geld eraan uit hoeft te geven.

Over de volgende producten geef ik mijn mening. Mijn mening hoeft niet hetzelfde te zijn als jou of dat van iemand anders. Zo zijn er creatieve  producten van de Action waar veel mensen lyrisch over zijn, maar ik niks vind. Hou daar rekening mee, dat mijn mening niet per se die van jou is.

Wow decoratie-mousse van de Action review
Wow decoratie-mousse van de Action review

Studio Mow decoratie-mousse

Toen ik dit in de winkel zag liggen, heb ik het niet meteen meegenomen. Zelfs niet toen ik online zag wat je er mee kon doen. En zelfs nu ik het heb aangeschaft denk ik niet dat ik het ga gebruiken waar de meeste het voor zullen gebruiken. 

Volgens het volgende YouTube filmpje is het te gebruiken als een soort van ink. De mousse breng je aan op papier en blend je eventueel met meerdere kleuren. Deze techniek zal vooral handig zijn bij het maken van kaarten. 

Persoonlijk ga ik het zo niet gebruiken. Bij het maken van van ephemera of als ik decoupeer een collage maak en iets er extra uit wil laten springen dan zal ik de mousse gebruiken. Bijvoorbeeld als je gekreukeld papier hebt en je wilt de kreukels accentueren, met een dun laagje van de mousse zullen de kreukels nog duidelijker zichtbaar worden.

Terwijl ik deze blog schrijf bedenk ik mij dat de mousse ook perfect is om over de wax zegel heen aan te brengen, zo zie je de print nog beter.

En nog iets later vond ik een filmpje van iemand die uitlegt wat je allemaal met de mousse kan doen. Wel van een ander merk, maar wel een handig en duidelijk filmpje om niet mee te geven. Wel in het Engels.

Van de Studio Mow decoratie mousse zijn er momenteel de volgende kleuren:

 • Paars
 • Roze
 • Goud/ geel
 • Zilver
 • Zwart 
 • Wit

Alle kleuren hebben een parelmoer effect 

Wow decoratie-mousse van de Action review

Door de verschillende kleuren op zwart papier te smeren, zie je direct hoe goed dekkend de kleuren zijn. Wit en roze dekken het minst. 

Op de verpakking staat dat de mousse ongeveer 2 uur nodig heeft om te drogen. Al merkte ik dat mousse na een half uur al droog was. Wel meegenomen dat ik het op papier gebruikte en een dunne laag heb aangebracht. Als je het op ander materiaal en dikker aanbrengt zal de droogtijd langer kunnen zijn.

De mousse ga ik zeker gebruiken, al hoop ik dat het niet al te snel uitdroogt. De paarse kleur en goud vind ik het mooist al zal ik de gouden en zwarte (denk ik) het vaakst gaan gebruiken.

De Studio Mow decoratie mousse is te koop voor €0,85 per stuk

Letter punch board, waxstempel-kit en decoratie-mousse van de Action review

Avec waxstempel-kit

Voor de wax kit moest ik even goed zoeken in de winkel. uiteindelijk vond ik er nog een paar ergens onder een stapel ander knutselmateriaal. En gelukkig kon ik alle drie de verschillende uitvoeringen vinden. 

Ik kocht deze sets vooral voor de waxstempels. Aangezien ik daar al een geruime tijd meer van wilde hebben. Gelukkig is dat ook alles wat ik er echt uit wilde hebben, maar daar straks meer over.

Avec waxstempel-kit van de Action review

Er zijn dus drie verschillende uitvoeringen en in elke set zitten de volgende items;

 • 3 waxstempels
 • 3 waxstempelsticks
 • 1 houten handvat

Van de drie uitvoeringen zitten de volgende items per set:

Waxstempelsticks in de kleuren:

 • Roze
 • Paars
 • Parelmoer/ wit

In deze set zitten de waxstempels met de volgende print:

 • Cirkel
 • Hartje
 • Bloem met blaadjes

Waxstempelsticks in de kleuren:

 • Rood
 • Zilver
 • Goud

In deze set zitten de waxstempels met de volgende print:

 • Tekst big news
 • Tekst with love
 • Tekst save the date

Waxstempelsticks in de kleuren:

 • Groen
 • Licht blauw
 • Koper

In deze set zitten de waxstempels met de volgende print:

 • Krans
 • Vlinder
 • Franse lelie
Avec waxstempel-kit van de Action review

Uiteraard moest de Avec wax stempel kit ook getest worden. Zonder de instructies te lezen ging ik aan de slag en er viel mij al direct iets op.

In de wax stempel sticks zit een lont. Deze moet je ontsteken, waarna de wax warm wordt en begint te smelten. Ik heb dit nog nooit eerder zo meegemaakt. Geen idee of dit gebruikelijk is. In al mijn eerder aangeschafte kits zit een soort van lepel waarin je wax moet stoppen. De “lepel” hou je boven een waxinelicht en de wax erin smelt, waarna je de inhoud in 1 keer leeggiet op de ondergrond en de zegel erin drukt.

Persoonlijk vind ik de 2de optie veel beter, en wel om het volgende:

Doordat de wax in 1 keer gelijkmatig smelt kan je de afdruk van de zegel mooi en gelijkmatig erin drukken. 

Met de lont wordt het niet gelijkmatig warm. Er vloeit al wax op de ondergrond, dat dan al begint te stollen. Ook is het een langzame manier van smelten, waardoor het niet gelijkmatig verdeeld. Bovendien brandt de lont op en valt in de wax. (Zie bovenstaande foto.)

Ook had ik best veel van de wax nodig om er iets mee te kunnen, ⅓ van de stik heb ik ongeveer opgebruikt. Iets wat ik met andere duurdere wax niet heb.

In de set met de rode stik zitten zegels met teksten, persoonlijk zal ik die niet snel gebruiken. Met uitzondering van with love. 

Zoals ik al eerder vertelde, was het mij vooral om de verschillende stempels te doen, en daarin is het geslaagd. De stiks vind ik door de lont niet handig, maar dat kan een persoonlijke voorkeur zijn.

Letter punch board van de Action review

Letter punch board van Crafts & co

De letter punch board zag ik zondag voor het eerst liggen in de schappen van de Action. Omdat ik ook nu weer twijfelde heb ik het laten liggen. meteen bij thuiskomst had ik al spijt. Al jaren wil ik de letter punch board van de We R Makers.

Alleen kost deze ongeveer €40,- Omdat ik twijfelde of ik het zou gaan gebruiken vond ik €40,- vrij duur. €10,- is dan een stuk aantrekkelijker. 

Wat ik fijn vind van de Action is dat ze vaak knutselspullen verkopen dat een fractie van de prijs is, dan van bekende merken. Zo kan je uitproberen of het wel echt iets voor jou is, zonder bankroet te gaan. 

Zo gezegd, zo gedaan……

Voordat ik mijn mening geef moet het uiteraard getest worden. Stap voor stap zal ik het met je doornemen hoe je het moet gebruiken.

Letter punch board van de Action review

Plaats de letters naast elkaar op het bord zoals ik hierboven heb gedaan. Ik besloot om mijn dochter haar naam uit te proberen. Ik plaatste de eerste letter L als eerste en daarna de letter I. Omdat de letter L twee keer voorkomt in haar naam, besloot ik na de I de L te plaatsen. Na de Y hoort eigenlijk een – helaas zitten er geen leestekens en cijfers bij. Na een klein stukje ruimte over te laten ging ik verder met het tweede deel van haar naam. Het papier plaatse ik zo veel mogelijk links in de hoek tegen de zijkant aan. Tussen het bord en de letters is een gleuf waar je het papier tussen plaats.

Letter punch board van de Action review

Klap het paarse bovendeel dicht. Druk het aan met beide handen er op, naar beneden. Ik vind dat je er best veel kracht voor nodig hebt. Iets wat voor mijn reuma niet altijd handig zal zijn. (Zie bovenstaande foto.)

Letter punch board van de Action review

Aangezien de letter L nog op de eerste plaats moet, moet ik de letter verwijderen, terwijl de andere letters blijven waar ze zijn. Dit doe je door het papier er tussen uit te schruiven. Nu kan je de letter verplaatsen. Druk dan nogmaals de board naar beneden zodat de letter er uitgedrukt wordt. (Zie bovenstaande foto.)

Letter punch board van de Action review

Haal het papier er tussen uit. In mijn geval heb ik nu de naam van mijn dochter geschreven. (Zie bovenstaande foto.) De letters zijn best ver uit elkaar. Doordat er op het bord allerlei cijfers en strepen staan kan je de letters dichter bij elkaar plaatsen. Dan moet je het per letter of om en om uitdrukken. Meet dan wel de afstand goed uit.

Ik hoop dat het duidelijk is hoe de letter punch board in zijn werking gaat.

Conclusie:

Ondanks dat het best hard indrukken is, werkt het precies zoals het bedoeld is. De letters gaan er mooi en makkelijk uit. De letter punch board is makkelijk in te stellen. Nadeel is toch wel dat er geen handig opbergsysteem bij zit om alle letters en de punch board in te bewaren. Nog een nadeel is dat er geen leestekens en cijfers bij zitten, ik hoop dat deze snel los te koop zijn.

Ondanks de nadelen, ben ik blij met de aanschaf van het apparaat. En voor het bedrag van €9,95 is het niet duur. Het doet precies wat de dure merk varianten ook doen. Of deze dure makkelijker in gebruik zijn of meer kunnen, dat kan ik je niet vertellen. Maar ik ben er blij mee en zal het zeker gaan gebruiken.

Alle drie de knutselspullen zal ik gaan gebruiken en wil ik zo snel mogelijk iets leuks mee maken zodat je nog meer weet wat er mee mogelijk is en inspiratie op kan doen. Wordt dus vervolgd. Volg mij op de socials om op de hoogte te blijven.

Lees ook eens:

Letter punch board, waxstempel-kit en decoratie-mousse van de Action review
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This