Schrijf je in

Krijg toegang tot onze bibliotheek vol met gratis freebies. Blijf op de hoogte van het nieuwste blogs en shop items. Krijg exclusieve leden aanbiedingen.

18 apr, 2017 | Eropuit, Blog, Review | 0 Reacties

Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen. Review

Ben jij benieuwd wat Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen in Duitsland jou kan bieden? Wat is er allemaal te doen en is het de moeite waard. Lees dan vooral verder.

Toen ik de kans kreeg om naar Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen in Duitsland te gaan, kon ik die kans niet aan mij voorbij laten gaan. Zo kwam het dat we afgelopen vrijdag al heel vroeg in de auto zaten op weg naar Duitsland

Na dik twee uur rijden kwamen we aan bij Sea life. Hier zou onze dag beginnen, zo hadden mijn zoons dat unaniem bedacht. Het was even zoeken waar we de auto konden parkeren. Aangezien de navigatie ons tot vlak voor de deur van het terrein bracht. Uiteindelijk bleek er een enorme parkeergarage vlakbij het terrein te zijn. En nog gratis bovendien. Tot nu toe top. Aangezien ik nog nooit gratis heb kunnen parkeren voor een dagje uit. Meestal wordt de jackpot gevraagd. En dat was hier keurig geregeld.

Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen. Review
Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen. Review
Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen. Review

Sea Life

Eenmaal in Sea life kon je de onderwater dieren bekijken. Van bekende tot wat zeldzame vissen en andere onderwaterleven. Zo had ik nog nooit plankton gezien. In het restaurant kon je nog een deel van het onderwaterleven voorbij zien komen terwijl je daar eet. Wat mij opviel was het enorme schildpad.  Die was echt groot.

Wat vind ik van Sea Life?

Sea life ziet er keurig verzorgd uit. En leuk opgezet. Met de kinderwagen kon ik goed door het Sea life lopen. Zeker niet onbelangrijk voor alle ouders met kleine kinderen.

Er was een deel gewijd aan de vervuiling van de zee. Allemaal erg leuk en vast erg leerzaam. Maar voor iemand die Duitse les heeft laten vallen zodra ze de kans kreeg was dit gedeelte niet echt te volgen. Als ik echt mijn best had gedaan op de enorme lappen tekst had ik het best begrepen. Maar ik ben verwend en vind het jammer dat het niet op zijn minst in het Engels ondertiteld was. Echt alles was in het Duits en maar zeer af en toe een stukje in het Engels. Best jammer.

Na het Sea life, waar we ons toch wel een uurtje of 2 hebben kunnen vermaken, gingen we naar Legoland Discovery Centre. Hier hadden de jongens het meest naar uitgekeken. En wilde ze dan ook het meeste tijd doorbrengen. Sea life en Legoland Discovery Centre zitten vlak bij elkaar. Het was dan ook maar een paar minuten lopen. 

Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen. Review

Legoland Discovery Centre

De ingang van Legoland Discovery Centre was niet te missen. Met een enorme giraf  voor de ingang gemaakt van Lego, kon ons avontuur beginnen. Een mooie kassa voor een groot deel bestaand uit Lego blokjes maakte een goede eerste indruk.

Voor de kinderen kregen we van alles in onze handen geduwd. Dat bleek later een soort van vragenlijst te zijn. Op het terrein konden ze dingen bekijken en doen, aan de hand daarvan kon je vragen invullen. Ook een prachtig ogende brochure over Legoland Discovery Centre. Helaas was dit allemaal in het Duits. De brochure vertelde heel goed wat er allemaal te doen was op het terrein. Maar doordat het in het Duits was, bleef het voor ons een beperkte informatiebron. Ook zag ik bij de ingang een bord dat je daar je kinderwagen achter moest laten. Dat vond ik minder. Maar het zal wel een reden hebben, en die werd dan ook snel duidelijk.

Wachten

We moesten even wachten voor de ingang om naar binnen te gaan. Pas bij voldoende mensen gingen de deuren open. In de eerste ruimte kregen we uitleg over de Lego fabriek. Hartstikke leuk, maar het merendeel van de mensen waren Nederlands en die verstonden geen van allen ook maar iets van wat er uitgelegd werd. Ze praten zo snel in het Duits dat het voor mij ook niet een beetje te volgen was. De kinderen hadden dan ook snel hun interesse er in verloren.

Uiteindelijk gingen de deuren open en kreeg je bij het naar de volgende ruimte gaan een speciaal Lego steentje mee. Wat erg leuk is. In de volgende ruimte werd meteen duidelijk waarom je een kinderwagen niet mee kon nemen. Je gaat namelijk in een wagen gemaakt van Lego. Bewapend met een pistool kan je op verschillende voorwerpen schieten terwijl je door een ruimte gaat. Hier staan verschillende dieren en voorwerpen gemaakt van Lego. Erg leuk en mooi om te zien. Het schieten was een leuke bijkomstigheid.

Bouwen, klimmen en klauteren

Eenmaal uit de hele toestand kom je in een oase van rust terecht. Een zaal waar veel mooie gebouwen waren nagebouwd. Via de zaal kwam je in het Discovery Centre, hier konden kinderen naar hartenlust bouwen, klimmen en klauteren.

Mijn jongens waren vrijwel direct gevlogen en vermaakte zich prima. Ook mijn dochter vermaakte zich prima. Ze zat al snel tot boven in de toren. Dus mama en papa ook. Het bouwen met duplo vond ze minder leuk, maar in de meidenhoek was ze regelmatig te vinden. Al vond ze grote jongens pesten bij een van de vele racebanen nog veel leuker.

Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen. Review

Naast het Legoland Discovery Centre zat nog een zaal wat geheel was gewijd aan Star Wars. Echt mooi gemaakt trouwens. Heel gedetailleerd. Of alle details kloppen heb ik geen weet van. Ik heb de films wel gezien, maar ik ben geen fan. Naast de Star Wars zaal bevond zich ook nog een bioscoop waar verschillende films draaien. Geen idee wat dat is en hoe dat eruit ziet. Daarvoor moest je weer een aparte stempel hebben.

Wat vind ik van Legoland Discovery Centre?

Persoonlijk was ik er na een uurtje Legoland er wel klaar mee. Maar de kinderen vermaakten zich prima. En daar doe ik het uiteindelijk voor. Toen ik honger kreeg baalde ik ervan dat we de kinderwagen niet mee mochten nemen. Daar zat wat te eten in. Want voor het eten hoef je hier niet te zijn. Veel meer dan een hotdog, snoep en een donut was er niet te krijgen.

Wat betreft de kinderwagen achteraf had ik die via de discovery centre zo kunnen halen. Het zat er namelijk meteen naast. Beetje jammer.

Legoland discovery centre is niet groot. Zolang je dat in je achterhoofd houd, zullen jij en je kinderen zich er prima voor een aantal uren kunnen vermaken. Als ik geen dreumes bij me had die ik niet alleen daar los kon laten had ik me er echt verveeld. Als ouder is er niet veel te doen.

Ik had wel iets meer verwacht van mooie beelden, meer tentoonstelling. De beelden stonden in twee zalen en hier en daar in het discovery centre, meer niet.

Er komt nu ook een discovery center in Scheveningen. En ik ga daar zeker een keertje naar toe.

Conclusie:

Dat niemand van het personeel ook maar een woord Engels spreekt vond ik vervelend. De brochure had er ook best in het Nederlands en Engels kunnen liggen. Misschien ben ik verwend omdat in Nederland toeristische plekken, alles in meerdere talen geschreven en gesproken wordt. Omdat Legoland Discovery Centre en Sea Life in Oberhausen veel Nederlandse toeristen heeft, had ik er iets meer van verwacht. Terecht of onterechte verwachting, dat laat ik aan jou om te bepalen.

Ik miste de Deense vriendelijkheid. Het internationale Lego gevoel. Ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen.

Voor ons was het een pittig stuk rijden. Leuke dag gehad. Maar voor ons niet de moeite waard om er voor naar Oberhausen te rijden. Maar als je tegen de Duitse grens aan woont of het niet erg vindt om er een keer een aantal uren voor onderweg te zijn, dan is het een prima dagje uit. Mijn kinderen vonden het een leuke dag uit. En dat is mij heel veel waard.

Waar is het te vinden?

Lego land discovery centre 

CentrO-Promenade 10, 46047 Oberhausen, Duitsland

Sea life

Zum Aquarium 1, 46047 Oberhausen, Duitsland

Heb je nog vragen of wil je een tip of opmerking delen, laat het hieronder dan achter.

Lees ook eens:

Pin de afbeelding op Pinterest voor later:

Legoland Discovery Centre en Sea Life Oberhausen. Review
Shares

Ik de blog kan maak ik soms gebruik van een Affiliate link. met deze link verwijs ik je naar een website waar je het desbetreffend product kan kopen. Hiervoor krijg ik een kleine vergoeding. Het heeft verder geen invloed op jouw aankoopbedrag.

Nieuw

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This