LEGO bouwopdrachten kaartspel

31/05/2018/
v

LEGO bouwopdrachten kaartspel. Maak spelen met LEGO tot een ware uitdaging. Nooit meer een moment van verveling met dit spel. Gewoon voor de fun of om echte wedstrijden te houden.

Met twee grote liefhebbers van LEGO in huis is het dan ook niet zo gek dat ik het volgende heb bedacht. Het LEGO Bouwopdrachten kaartspel.

Ik weet niet wat ik moet spelen. Ik verveel me. Komt het je bekend voor? Regelmatig hoor ik deze woorden voorbijkomen. Vooral als ze weer eens willen nestelen op de bank achter de tv en spelcomputers. Maar hoe kan je er dan toch voor zorgen dat kinderen zich kunnen vermaken.

Los van mijn 75 manieren om je kinderen bezig te houden overzicht kan je vanaf nu deze leuke LEGO bouwopdrachten kaartspel erbij pakken.

60 gratis Lego bouw opdrachten kaartspel

Spelregels:

Nadat je het hebt uitgeprint en uitgeknipt kan je aan de slag. Je hebt om te beginnen het basisspel nodig.

Basisspel

De basis kaarten heb je nodig om het spel te kunnen spelen met een extra uitdaging. Deze kaarten kan je toevoegen om het nog iets moeilijker te maken. 

Niet aan te raden bij hele jonge kinderen. Of als je maar een beperkt aantal LEGO blokken tot je beschikking hebt.

De overige kaarten zijn kaarten waarbij je een opdracht krijgt.  De kaarten zijn vaak rond een thema gemaakt.

De volgende thema’s heb ik tot nu toe gemaakt:

  • Sinterklaas en Kerstmis/ winter
  • Lente/ Pasen

Hoe kom je aan het spel?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden. Je hebt in het bestand de gehele gratis versie met de thema’s Sinterklaas, Kerst en Pasen er bij.

Krijg je geen toegang?

  • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
  • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. Zo niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnenhalen.
  • Heb je geen Google Account dan is het helaas niet mogelijk om het pdf-bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.

Wat is de bedoeling:

Schud de kaarten.

Pak van de stapel een kaart. Lees wat erop staat en bouw dit. Sommige LEGO bouwopdrachten zijn best een uitdaging. Maar denk vooral niet te moeilijk.

Wedstrijd

Je kan het spel alleen spelen maar ook tegen elkaar.

Verdeel groepen. De groep moet raden wat er op het kaartje staat door het te bouwen. Raad je groep het binnen de tijd dan krijg je een punt. Groep met de meeste punten is de winnaar.

Nog meer uitdaging

De basis kaarten ( wit met poppetje) schudt je door elkaar. Pak hier de bovenste uitdaging van de stapel. gebruik deze kaart samen met de 1 van de andere stapel om de uitdaging moeilijker te maken. Maak wat er op deze twee kaarten staan als 1 bouwwerk.

Of kies er voor om alle kaarten door elkaar te schudden en 2 kaarten van de stapel te pakken.  Maak wat er op deze twee kaarten staan als 1 bouwwerk.

120 bouwkaarten

Wil je meer bouwkaarten? Of wil je onbedrukte kaarten om je inkt te besparen? Tegen een kleine prijs kan je een uitgebreide versie aanschaffen in de shop. De gratis kaarten zitten hier ook bij dus die hoef je dan niet meer uit te printen. Klik op de onderstaande link om naar de shop te gaan.

Spelen jouw kinderen graag met LEGO? Zo ja wat maken ze er graag mee? Denk je dat deze Lego Bouw uitdagingen een toevoeging zal zijn tijdens het spelen met LEGO?

Lees ook eens;

60 gratis Lego bouw opdrachten kaartspel
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Hoe maak je een Adventskalender boek?

Een adventskalender hoort steeds meer bij Kerstmis. Vele soorten en maten zijn er tegenwoordig te koop. En nog veel meer soorten zijn er zelf te maken. Het maken van de adventskalender boek is een leuk cadeau om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Ik maakte er...

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Marshmallows op een stokje traktatie met chocolade en discodip

Op zoek naar een simpel te maken traktatie, die er leuk uit ziet? Dan is dit wellicht de traktatie voor jou. Vlak na mijn operatie zijn mijn oudste en jongste, 2 dagen na elkaar jarig. Voor de jongste was ik op zoek naar een simpel te maken traktatie die mij niet al...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest