LEGO bouw opdrachten

31/05/2018/
v
Shares

Lego bouw uitdagingen. Maak spelen met LEGO tot een ware uitdaging. Nooit meer een moment van verveling met dit spel. Gewoon voor de fun of om echte wedstrijden te houden.

Met twee grote liefhebbers van LEGO in huis is het dan ook niet zo gek dat ik het volgende heb bedacht. Het Lego Bouw uitdagingen spel.

Ik weet niet wat ik moet spelen. Ik verveel me. Komt het je bekend voor? Regelmatig hoor ik deze woorden voorbijkomen. Vooral als ze weer eens willen nestelen op de bank achter de tv en spelcomputers. Maar hoe kan je er dan toch voor zorgen dat kinderen zich kunnen vermaken.

Los van mijn 75 manieren om je kinderen bezig te houden overzicht kan je vanaf nu deze leuke LEGO uitdagingen spel erbij pakken.

LEGO bouw uitdagingen kaartspel

Spelregels:

Nadat je het hebt uitgeprint en uitgeknipt kan je aan de slag. Je hebt om te beginnen het basisspel nodig.

Basisspel

De basis kaarten heb je nodig om het spel te kunnen spelen met een extra uitdaging. Deze kaarten kan je toevoegen om het nog iets moeilijker te maken. 

Niet aan te raden bij hele jonge kinderen. Of als je maar een beperkt aantal LEGO blokken tot je beschikking hebt.

De overige kaarten zijn kaarten waarbij je een opdracht krijgt.  De kaarten zijn vaak rond een thema gemaakt.

De volgende thema’s heb ik tot nu toe gemaakt:

  • Sinterklaas en Kerstmis/ winter
  • Lente/ Pasen

Hoe kom je aan het spel?

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden. Je hebt in het bestand de gehele gratis versie met de thema’s Sinterklaas, Kerst en Pasen er bij.

Krijg je geen toegang?

  • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
  • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. Zo niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnenhalen.
  • Heb je geen Google Account dan is het helaas niet mogelijk om het pdf-bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.

Wat is de bedoeling:

Schud de kaarten.

Pak van de stapel een kaart. Lees wat erop staat en bouw dit. Sommige opdrachten zijn best een uitdaging. Maar denk vooral niet te moeilijk.

Wedstrijd

Je kan het spel alleen spelen maar ook tegen elkaar.

Verdeel groepen. De groep moet raden wat er op het kaartje staat door het te bouwen. Raad je groep het binnen de tijd dan krijg je een punt. Groep met de meeste punten is de winnaar.

Nog meer uitdaging

De basis kaarten ( wit met poppetje) schudt je door elkaar. Pak hier de bovenste uitdaging van de stapel. gebruik deze kaart samen met de 1 van de andere stapel om de uitdaging moeilijker te maken. Maak wat er op deze twee kaarten staan als 1 bouwwerk.

Of kies er voor om alle kaarten door elkaar te schudden en 2 kaarten van de stapel te pakken.  Maak wat er op deze twee kaarten staan als 1 bouwwerk.

120 LEGO bouw opdrachten Shop BMelloW.NL 1

120 bouwkaarten

Wil je meer bouwkaarten? Of wil je onbedrukte kaarten om je inkt te besparen? Tegen een kleine prijs kan je een uitgebreide versie aanschaffen in de shop. De gratis kaarten zitten hier ook bij dus die hoef je dan niet meer uit te printen. Klik op de onderstaande link om naar de shop te gaan.

Spelen jouw kinderen graag met LEGO? Zo ja wat maken ze er graag mee? Denk je dat deze Lego Bouw uitdagingen een toevoeging zal zijn tijdens het spelen met LEGO?

Lees ook eens;

LEGO bouw uitdagingen kaartspel
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek. Stickers benadrukken iets belangrijkst. Ze geven...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen, samen of met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

Het grote Creachick doeboek review

Het grote Creachick doeboek review

Creachick heeft haar eerste doeboek uitgebracht. Dat moet getest worden.  In de review vertel ik je wat je kan verwachten van het doeboek. De voor en nadelen, zodat jij weet wat je kan verwachten. Is de Creachick doeboek de moeite waard? Je leest er alles over,...

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattegronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te worden?...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden