Lampion ideeën voor Sint Maarten

07/11/2017/
v

Nog een paar nachtjes slapen en het is weer Sint Maarten. Ineens realiseer ik me dat ik nog niks geregeld of gemaakt hebt met mijn kinderen. Dus ging ik op zoek naar een aantal leuke lampionnen ideeën voor Sint Maarten.

Voordat ik in Amstelveen kwam wonen wist ik eerlijk gezegd niet eens wat Sint Maarten was. Ja, van de verhalen van mijn moeder. Opgegroeid in Rotterdam deden we daar niet aan.

Zelfs in Amsterdam niet. Maar hier leeft het wel. Al kan ik de liedjes niet mijn jongens kennen het hele repertoire.

Lees ook eens: St Maarten liedjes met gratis printables

Vorig jaar

Vorig jaar liep mijn dochter voor het eerst echt mee. Na een paar deuren en wat hulp van haar grote broers kreeg ze door dat er snoep viel te halen. Zingen deed ze niet. Maar zo’n klein hummeltje kan je toch niks weigeren als ze voor je deur staat met een lampion.

Dit jaar zal ze het nog meer begrijpen. Kan dan ook niet wachten hoe ze gaat reageren.

Vorig jaar besloten we echt op het allerlaatste moment om toch te gaan lopen. Aangezien we daarna naar zwemles moesten.

Een uur van te voren besloot ik dat er een lampion moest komen. Deze maakte ik door een plastic fles te beplakken met crêpepapier. Een onverwoestbare lampion. En ondanks alles gaf het mooi licht. (Zie onderstaande foto).

Lampion ideeën voor Sint Maarten

Maar nu eerst een lampion maken met de jongste 2 kinderen van mij. Helaas heb ik van alle mooie lampion creaties door de jaren heen geen foto’s gemaakt. Ik kan je daar dan ook niet lekker mee maken. (knipoog) Wel kan ik er een aantal van ander bloggers verzamelen. Wat ik ga maken daar kom ik later deze week bij je op terug. Maar voor nu de 5 lampionnen die ik wel met je moet delen.

Lampion ideeën voor Sint Maarten
Lampion uil 2020 gemaakt

Lampionnen ideeën voor Sint Maarten:

Eenhoorn lampion

Elke blogt heeft deze super leuke eenhoorn gemaakt. Ik ben er helemaal weg van. Wat ziet deze lampion er mooi gemaakt uit.

Dieren lampionnen

Lady lemonade laten zien dat je met een hele simpele lampion de leukste dieren kan maken. De dieren zien er ontzettend leuk uit. Vooral de panda vind ik leuk. Welke is jouw favoriet?

Ster lampion

Mamas kram is wel een Duitstalige blog en er is geen uitleg. Maar de foto spreekt voor zich.

Simpel te knutselen lampionnen voor Sint Maarten

Simpel te maken lampion

Stap voor stap laat ik je zien hoe je de meest simpele lampion kan maken. Gebruik blanco stevig papier en laat je kind het eerst verven al voren je er een lampion van maakt voor net dat kleine beetje meer creatieve inbreng.

Lampion printable

Annekoen digitaal heeft een leuke printable gemaakt. De vorm is hetzelfde als de lampion van papier ( hierboven genoemd) maar dan voorzien van een leuk printje.

Ga jij met je kinderen langs de deuren voor Sint Maarten? Heb jij een blogpost van je eigen mooie lampion creatie. Drop dan gerust een link hieronder in een opmerking.

Lees ook eens:

Lampion ideeën voor Sint Maarten
Shares
Natuur speurtocht gratis printable

Nieuw:

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun, Melanie

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

IJsjes knutselen met restjes papier

IJsjes knutselen met restjes papier

Heb je veel restjes papier? Weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Dan is IJsje knutselen met restjes papier wellicht iets voor jou. Maak het zelf of met je kinderen. Vanaf een jonge leeftijd al te maken en ruimt je voorraad met knutsel spullen ietsje op. Ik...

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Junk journal pagina’s thema Alice in Wonderland

Heb je een journal of een junk journal en wil je iets leuks maken met het thema Alice in Wonderland? Weet je niet zo goed wat je kan maken, misschien wel inspiratieloos. Op zoek naar ideeën? Dan moet je zeker verder lezen. Heb je niks in huis om met het thema Alice in...

Sticker Lover boek review

Sticker Lover boek review

Ben jij gek op stickers? Heb je er meer dan je nodig hebt? Of ben je op zoek naar stickers dat perfect past in je bullet journal? Dan heb ik het boek voor jou. Speciaal voor alle sticker lover…. Een stickerboek, sticker lover boek. Stickers benadrukken iets...

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Natuur journalen, op ontdekkingstocht in de natuur

Op zoek naar een leuke manier om de natuur te ontdekken op een leuke en leerzame manier. Alleen of, samen met je kinderen? Een natuur journal is daarbij een geschikte manier. Schrijf je avonturen op, plak er foto’s bij, teken en leer meer over van alles en nog wat in...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest